Φωτιά στην Πάτρα: Συγκλονίζει η εικόνα αστυνομικού που σώζει από τις φλόγες ηλικιωμένο άνδρα

0
4668

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και κάτοικοι στην Πάτρα

Συγκλονίζει το πλάνο από την φωτιά στην Πάτρα, που δείχνει έναν αστυνομικό να μεταφέρει με τα χέρια του έναν ηλικιωμένο προκειμένου να τον απομακρύνει από τις φλόγες.

Ανησυχυτική είναι η εικόνα της φωτιάς, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη ζημιά υπέστη το νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο, με τη φωτιά να φτάνει στον τρίτο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ασφαλή είναι τα παιδιά που μεταφέρθηκαν από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», ενώ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ξηράς, που βρίσκεται στην περιοχή της Εγλυκάδας, έχουν μεταφερθεί και παραμένουν οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» ευγηρείου και του και του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου «Μέριμνα», τα οποία έχουν εκκενωθεί λόγω της φωτιάς.

Βίντεο: Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές, καίγονται εγκαταστάσεις – Ήχησε το 112

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση μέσα στο ρέμα της Χελιδονούς – «Η φωτιά έχει μπει σε εργοστάσια, έχει πολύ άερα»δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

fire-acharnes-m

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση μέσα στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά σε αύλειους χώρους εργοστασίων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό η φωτιά έχει μπει σε τουλάχιστον δύο εργοστάσια, ένα ξυλείας και ένα με πλαστικά, ενώ καίγονται και αποθήκες.

«Η φωτιά έχει μπει σε εργοστάσια, έχει πολύ άερα. Καίγονται τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις. Ένα εργοστάσιο ξυλείας, χαρτικών και ένα με πλαστικά. Η φωτιά ξεκίνησε μέσα από το ρέμα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι μεγάλες και βοηθούν και οι όμοροι δήμοι», δήλωσε στο protothema.gr o κ. Βρεττός.

Δείτε βίντεο

 

Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (13)

 

 

Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (12)

 

Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (10)

 

Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (1)
Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (2)
Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (3)

Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (6)
Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (11)
Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (8)

Στο σημείο έσπευσαν 60 πυροσβέστες με 17 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ ήχησε δύο φορές και το 112. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενισχύθηκαν και πλέον στο σημείο επιχειρούν 76 πυροσβέστες με 22 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου.

Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καλώντας όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά σε εξέλιξη. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών »

neo112
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ