Χαιρετίσματα στην… εξουσία. Δωρεάν γραμμή Θεσσαλονίκη – Μύρινα- Μυτιλήνη

0
5986

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα γίνει διαγωνισμός για τις θερινές «άγονες» γραμμές του Βορείου Αιγαίου. Ο διαγωνισμός, αφορά ουσιαστικά την γραμμή Θεσσαλονίκη – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος. Ανάμεσα όμως στους όρους είναι εταιρεία που θα αναλάβει την εξυπηρέτηση της γραμμής να κάνει ένα δρομολόγιο την εβδομάδα στην γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη, χωρίς να εισπράττει μίσθωμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πληρώνει εισιτήριο ο επιβάτης, αλλά όπως και νάχει δείχνει το ενδιαφέρον του ΥΕΝ για τα νησιά, μόνο που το Βόρειο Αιγαίο δεν σταματά υποτίθεται στην Μυτιλήνη,

Το συνολικό ποσό που θα διαθέσει το υπουργείο Ναυτιλίας ανέρχεται στα 3,8 εκατ. ευρώ.

Το πλοία που γίνονται δεκτά για το διαγωνισμό, οι ελάχιστες δυνατότητες που πρέπει να έχουν είναι: 1) να μεταφέρουν  350 επιβάτες 2) να έχουν ολικό μήκος  100 μέτρα, 3) επιφάνεια φόρτωσης παντός τύπου οχημάτων 400 τ.μ. και 4) την δυνατότητα φόρτωσης φορτηγών 200 τ.μ.

Το πλοίο θα ξεκινήσει να εξυπηρετεί την γραμμή Θεσσαλονίκη – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος στις 8 Ιουλίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να εκτελεί και ένα δρομολόγιο την εβδομάδα στην γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη.

alithia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ