Πέθανε ο Γιώργος Γεωργίου: «Έσπαγαν τα δόντια μου από τη στενοχώρια» – Η ασθένεια και ο θάνατος που τον τσάκισαν

0
4884

«Η μεγάλη πληγή για μένα ξέρεις ποια ήταν; Τον κοίταζα κι έλεγα… τι αισθάνεται αυτό το παιδί μέσα του», είχε δηλώσει ο Γιώργος Γεωργίου σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση για τον γιο του, Τάσο.

οικοδεσπότης της «θρυλικής» εκπομπής το «Καφενείο των Φιλάθλων» και γνωστός αθλητικογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιώργος Γεωργίου πέθανε σε ηλικία 71 ετών μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, «σκορπώντας» θλίψη σε πλήθος κόσμου που τον είχε αγαπήσει μέσα από την πένα του στον «Φίλαθλο» αλλά και τις εκπομπές του.

Στην προσωπική του ζωή ο Γιώργος Γεωργίου βίωνε έναν «Γολγοθά» καθώς ο γιος του Τάσος έπασχε από μία σπάνια εκφυλιστική νόσο την «αταξία του Φρίντριχ» από την οποία τελικά πέθανε το 2017 σε ηλικία 35 ετών, μία απώλεια που «τσάκισε» τον αθλητικογράφο.

Φίλοι, συγγενείς και απλοί άνθρωποι που αγάπησαν τη φωνή και την πένα του θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον αθλητικογράφο που θα γίνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Πώς ανακάλυψε την ασθένεια του γιου του

Ο αθλητικογράφος είχε μιλήσει αρκετές φορές για το πρόβλημα υγείας του γιου, ωστόσο το 2019 είχε προχωρήσει σε μία εξομολόγηση από καρδιάς σε συνέντευξη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» και την Ελεονώρα Μελέτη.

Τότε είχε αναφερθεί τόσο στην ασθένεια όσο και το θάνατο του γιου του. Όπως είχε πει από αυτήν την ασθένεια το 1992 που διαγνώστηκε ο Τάσος προσβαλλόταν «ένα παιδί στο 1,5 εκατομμύριο. Τώρα είναι ένα παιδί στα 50.000 παιδιά».

Ο Γιώργος Γεωργίου είχε εξηγήσει ότι είναι κληρονομική ασθένεια και πρέπει να είναι και φορείς και οι δύο γονείς. Μάλιστα όπως είχε δηλώσει όταν ήταν έγκυος στην κόρη του η δεύτερη σύζυγός του είχε πάρει αίμα και το είχε στείλει στην Ιταλία για να μην συμβεί ξανά αυτό που έπαθε ο Τάσος.

«Στην ελληνική γλώσσα λέγεται νευροφυτική ανεπάρκεια, είναι ασθένεια των νεύρων. Ο Τάσος μέχρι τα 11 του ήταν υγιέστατος, έπαιζε μπάλα στον Απόλλωνα, τρομερός», είχε πει αρχικά ο αθλητικογράφος και στη συνέχεια είχε αναφερθεί στο πώς ανακάλυψε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.

«Το ανακάλυψα ξαφνικά τον είχα δει να κρατάει το πιρούνι και αντί για την πατάτα κάρφωνε το πιάτο. Βαδίζαμε στον δρόμο και έμπαινε στα πόδια μου και του έλεγα: ‘Ρε Τάσο πας πέμπτη δημοτικού στα πόδια μου μπαίνεις;’. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινότανε».

«Πήρα τηλέφωνο τη μάνα του και μου είπε ότι έβλεπε κι αυτή κάποια πράγματα. Τον πήγαμε στον γιατρό και μόλις τον είδε μας είπε αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Βγήκε πεντακάθαρη». Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία νευροπαιδιάτρο που τον έστειλε για εξειδικευμένες εξετάσεις στο Λονδίνο, όπου και έμαθαν για την ασθένεια.

«Έτρωγα ψίχα ψωμί και έσπαγαν τα δόντια μου»

Όπως είπε είναι μία ασθένεια που εξελίσσεται σιγά σιγά. «Αρχίζει μία παράλυση, αρχίζει να χάνεται η ακοή, σιγά σιγά η όραση. Η παράλυση περισσότερο στα πόδια παρά στα χέρια. Είναι μία ασθένεια που εξελίσσεται χωρίς γυρισμό. Δεν υπάρχει θεραπεία», είχε δηλώσει ο Γιώργος Γεωργίου.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην πρώτη αντίδραση που είχε ο ίδιος όταν έμαθε για την ασθένεια του γιου του. «Η Μαρία πήγε να αυτοκτονήσει, πήγε να πέσει από τον 8ο όροφο και την κράτησαν κάτι κάγκελα»

«Εγώ σηκώθηκα το πρωί, είδα τα μαλλιά μου άσπρα, έτρωγα ψίχα ψωμί και έσπαγαν τα δόντια μου, από τη στενοχώρια. Η μεγάλη πληγή για μένα ξέρεις ποια ήταν; Τον κοίταζα κι έλεγα… τι αισθάνεται αυτό το παιδί μέσα του. Δεν γεννήθηκε έτσι, μέχρι τα 11 ήταν υγιέστατος. Δεν τον ρώτησα ποτέ. Ούτε αυτός μου το είπε, αλλά καταλάβαινα τι ψυχολογικά είχε μέσα του»,

«Η πρώην σύζυγός μου ήταν ηρωίδα, ζούσε επί 15 χρόνια έναν Γολγοθά», είπε ακόμα και αναφέρθηκε στην ημέρα που πέθανε ο γιος του.

«Είχα πάει στο νοσοκομείο κι έκανα εγχείρησή προστάτη. Ήμουν με τους ορούς, τα ράμματα… Με πήρε η Μαρία τηλέφωνο, Σάββατο βράδυ, και μου είπε ότι το παιδί είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και είναι στο νοσοκομείο. Τη Δευτέρα το πρωί, βγάζω τους ορούς μόνος μου, λέω στον γιατρό να μου κόψει τα ράμματα κι έφυγα και πήγα στο Τζάνειο, ήταν στην εντατική. Στις 5 το απόγευμα μου λέει ο γιατρός «δεν είναι θέμα ημερών, είναι θέμα ωρών πια», στις 8 παρά 20 πέθανε. Πήγα στις 5, ήταν σε κώμα, απλά τον είδα και 8 παρά 20 πέθανε».

«Έξι μήνες μετά το θάνατο του γιου μου έπαθα ανακοπή. Όταν ξύπνησα στο νοσοκομείο το πρώτο πρόσωπο που είδα ήταν της κόρης μου που με παρακαλούσε να μην πεθάνω», είπε ακόμα ο Γιώργος Γεωργίου.

«Η ασθένεια του στέρησε τα πάντα»

Ο Γιώργος Γεωργίου είχε μιλήσει και μετά την κηδεία του γιου του φανερά συντετριμμένος. Τότε είχε αναφερθεί στο όνειρο του Τάσου να γίνει σκηνοθέτης αλλά και στο πώς εξελίχθηκε η νόσος.

«Η κλάση του είναι τεράστια τον βρήκε αυτή η ατυχία της ασθένειας, της πολύ σπάνιας ασθένειας, ένας παιδί στο 1,5 εκατομμύριο. Το όνειρό του ήταν να γίνει σκηνοθέτης. Δεν μπόρεσε να το κάνει μετά γιατί μπήκε σε αναπηρική πολυθρόνα. Ο Τάσος είναι ιδιαίτερα αγαπητός από όλους τους Έλληνες είτε τον ξέρουν είτε όχι. Παλιά είχε κάνει και εκπομπές με ροκ μουσική στον Σπριντ FM γιατί ήταν της ροκ μουσικής. Έφυγε», είχε πει αρχικά.

«Έγινε ξαφνικά όλη αυτή η ιστορία και οφείλεται στην ασθένειά του. Όταν έπαθε το εγκεφαλικό, η πίεση του πήγε δύο και μας είπαν οι γιατροί ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός όσο αντέξει η καρδιά του. Δεν άντεξε η καρδιά του, καμιά βδομάδα έζησε. Η ασθένεια του έκανε καρδιακή ανεπάρκεια. Η ασθένεια του στέρησε τα πάντα», κατέληξε.

Θρήνος στο Twitter για την απώλεια του Γιώργου Γεωργίου

Ο Γιώργος Γεωργίου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο που τον είχε αγαπήσει μέσα από τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του, κρατώντας παρέα σε αρκετούς ανθρώπους που παρόλο που τον δεν τον είχαν γνωρίσει προσωπικά τον ένιωθαν δικό τους άνθρωπο.

Πολλοί εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του Γιώργου Γεωργίου στο Twitter και σημειώνουν πως πλέον θα «ανταμώσει» με την παρέα από τον «Φίλαθλο» τον Κώστα Καίσαρη και τον Ηλία Μπαζίνα, αλλά και με τον Νίκο Αλέφαντο.

Ενδεικτικά κάποια tweet

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ