Χαϊδάρι: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης που οδήγησε στον θάνατο του οδηγού ταξί

0
3990

Στο μπαλκόνι του διαμερίσματος που συνελήφθη, βρέθηκε και το ασημένιο πιστόλι με το οποίο ο ληστής επιτέθηκε και άρπαξε 60 ευρώ από οδηγό ταξί

Ένας σεσημασμένος ληστής με καταγωγή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης είναι ο άνθρωπος που τη νύχτα των εκλογών επιτέθηκε σε οδηγό ταξί, τον λήστεψε και στην συνέχεια τον εγκατέλειψε αβοήθητο στην περιοχή του ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι με αποτέλεσμα να πεθάνει από τον τρόμο και την ταραχή που βίωσε.

Ο ληστής με το ασημένιο πιστόλι συνελήφθη μετά από έρευνα πολλών ημερών καθώς τον πρόδωσε ένα βίντεο που τον δείχνει να κινείται στο Χαϊδάρι λίγα λεπτά μετά την ληστεία και να μετράει τα χρήματα που άρπαξε από τον 50χρονο ταξιτζή. Μάλιστα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κατάφερε να αποκωδικοποίησει το δρομολόγιο διαφυγής του, να εντοπίσει τα ταξί που χρησιμοποίησε και στη συνέχεια να πάρει καταθέσεις από τους οδηγούς και να ταυτοποιήσει τον δράστη.

Ο ομογενής συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε διαμέρισμα στην Αγία Βαρβάρα, εκεί όπου κατέληξε μετά την ληστεία και το θάνατο του 50χρονου ταξιτζή στο Χαϊδάρι. Μάλιστα στο μπαλκόνι βρέθηκε και το ασημένιο πιστόλι με το οποίο ο ληστής επιτέθηκε και άρπαξε 60 ευρώ από γυναίκα οδηγό ταξί τα ξημερώματα της 26ης Μαΐου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Όταν τα ξημερώματα της 22ας Μαΐου βρέθηκε νεκρός σε ερημική τοποθεσία ο οδηγός, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έφτιαξε ειδική ομάδα προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τον ληστή.

Ο 50χρονος βρέθηκε σε ύπτια θέση δίπλα στην πόρτα του οδηγού, χωρίς να έχει επάνω του το τσαντάκι με τα χρήματα, το κινητό του τηλέφωνο και το κλειδί του οχήματος. Ο άτυχος άντρας δε έφερε ίχνη κακοποίησης και ο θάνατος του οφείλετε στο άγριο συμβάν που έζησε καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Σε βίντεο που βρήκαν από κατάστημα οι αστυνομικοί εντοπίστηκε άνδρας στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου λίγα λεπτά μετά την επίθεση να περπατάει και να μετράει χρήματα. Πρόκειται για τα λεφτά που άρπαξε από τον άτυχο οδηγό.

taxi-xaidari___2_

Όπως έδειξαν τα καρέ ο ληστής από το «Παλατάκι» επιβιβάστηκε σε ταξί που οδηγούσε γυναίκα για να πάει στο σπίτι του στην Αγία Βαρβάρα. Όπως κατέθεσε στην αστυνομία η γυναίκα τον περίμενε να ανέβει στο σπίτι και λίγα λεπτά αργότερα τον μετέφερε σε άλλη διεύθυνση.

Πέντε ημέρες μετά πάλι άγρια ξημερώματα σημειώθηκε μια νέα ληστεία σε οδηγό ταξί στην Αγία Βαρβάρα από την οποία ο ληστής άρπαξε 60 ευρώ. Η γυναίκα οδηγός αναγνώρισε τον δράστη στις φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί, τον οποίο και ταυτοποίησαν καθώς ήταν σεσημασμένος για ληστείες.

taxi-xaidari___1_

Πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για ληστεία κατά συρροή από την οποία επήλθε ο θάνατος του 50χρονου, παράνομη οπλοφορία κατ εξακολούθηση και έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ