Μεσολόγγι: Σε απόγνωση οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής (δυο παιδιά από την Κω μέσα σ’ αυτούς)

0
5001

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκεται το Μεσολόγγι διεκδικώντας τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από την Πύλη και ακολούθησε πορεία μέχρι την πλατεία όπου οι φοιτητές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία. Στην πορεία φώναζαν συνθήματα όπως: «Πέντε χρόνια σπούδαζα να πάρω το πτυχίο και θέλω αναγνώριση από το Υπουργείο» και «Ζητάμε το αυτονόητο την αναγνώρισή μας μα αυτό δεν έγινε ποτέ και να η απάντησή μας».

Την κινητοποίηση των φοιτητών στήριξαν και οι καθηγητές που ήταν δίπλα τους, δεδομένου ότι οι απόφοιτοι πληρώνουν τα λάθη και τις παραλείψεις υπουργών καθώς ακόμη και σήμερα δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία τους ως πενταετούς φοίτησης και τα επαγγελματικά τους δικαιωμάτων καταδικάζοντάς σε ανεργία τους νέους και τις σχολές σε μαρασμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδικίας αποτελούν τα τμήματα Γεωπονίας του πανεπιστημίου της Πάτρας στο Μεσολόγγι, όπου οι φοιτητές έχουν ξεκινήσει κατάληψη από τις 16 του μήνα. Το θέμα αυτό αφορά τους φοιτητές και πτυχιούχους των σχολών Γεωπονίας που «αναβαθμίστηκαν» το 2019 μετά την κατάργηση των ΤΕΙ αλλά κανείς δεν πρόβλεψε το πρόβλημα με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε φοιτητές «δυο ταχυτήτων» από ίδιες σχολές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει η Αιτωλοακαρνανία που έχει μόνο μια Γεωπονική Σχολή με 4 τμήματα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Αν λοιπόν δεν αλλάξει αυτό το καθεστώς τότε οι υποψήφιοι φοιτητές δεν θα έχουν λόγο να προτιμήσουν αυτά τα τμήματα πράγμα που θα έχει ολέθριες συνέπειες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στον νομό.

Δείτε περισσότερα στο: https://www.aixmi-news.gr/mesologi/mesologgi/item/136956-mesologgi-se-apognosi-oi-foitites-tis-geoponikis-sxolis?fbclid=IwAR2NDKjXrHTwE-4YXCwqI_ajaJn11Og6OD3KBNVzKUI1D0HvHBkQqWLvqMY

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ