Υπόθεση κατασκοπείας: Στην Κω φερόταν να είναι η μητέρα της «Μαρίας Τσάλλα» στο δημοτολόγιο Αλιβερίου

2
20626
Της Μαρίας Καράπα
Η ιστορία θα ήταν δακρύβρεχτη αν δεν ήταν τόσο σοβαρή και κυρίως κατασκοπική. Άλλωστε όλοι σχεδόν οι υπάλληλοι έκλαιγαν με την τραγική ιστορία της μικρής που την άρπαξε ο πατέρας της όταν ήταν 3 ετών. Μία εξ αυτών μας είπε ότι τυπικά δεν είχε κάνει κάτι παράνομο, αλλά της έκανε εντύπωση ότι δεν πήγαν να εγγραφούν στην Κω όπου ήταν εγγεγραμμένη η μητέρα της.
Η ιστορία ξεκίνησε από δήμο του Νομού Αττικής όπου εγγράφηκε στο ληξιαρχείο, όπου, σύμφωνα με την ΕΥΠ, κάποιος είχε σκίσει τα έγγραφα που προφανώς ήταν καταγεγραμμένος ο θάνατος του βρέφους το 1993. Το γεγονός ότι ο γραφικός χαρακτήρας ήταν ο ίδιος στη νέα εγγραφή που εξαφάνισε τον θάνατο δείχνει ότι ίσως ήταν ο ίδιος υπάλληλος που είχε κάνει την αρχική δήλωση θανάτου του βρέφους. Το ενδεχόμενο να πλαστογραφήθηκε ο γραφικός χαρακτήρας είναι σχεδόν αμελητέο.
Έχοντας λοιπόν το νέο όνομά της εμφανίστηκε στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου ώστε να κάνει την εγγραφή στα δημοτολόγια. Είχε προηγηθεί το γνήσιο της υπογραφής από το ΑΤ Αλιβερίου που πιστοποιούσε όπως προβλεπόταν την εποχή εκείνη ότι είναι η ίδια. Αμέσως μετά εμφανίστηκε στο δημοτολόγιο με δύο δικηγόρους ο ένας από το Αλιβέρι που ήξερε και τη γλώσσα και έχει εμπειρία σχετική.
Τι δήλωσε η κ. Βάσω Μάστορη που αντικαθιστά την προϊσταμένη δημοτολογίου στο δήμο Κύμης – Αλιβερίου
Μ.Κ.Τι ακριβώς συμβαίνει με την εγγραφή στο δημοτολόγιο του δήμου σας της Ρωσίδας όπως απεδείχθη κατασκόπου.
Μας έφερε δικαιολογητικά και στείλαμε ερώτηση στο Υπουργείο. 300 φορές ήρθανε, όχι μία φορά. Φέρανε ληξιαρχική πράξη γέννησης, τα φέρανε όλα.
Μ.Κ. Υπάρχει μια σελίδα που είναι σκισμένη…
Αυτά δεν τα έχουμε δει εμείς. Δεν τα ξέρουμε εμείς αυτά. Εμάς μας φέρανε μια ληξιαρχική πράξη, την οποία αναζητήσαμε και στο Ληξιαρχείο, η οποία είναι κανονική χωρίς να έχει πεθάνει το βρέφος. Και η μάνα της τότε που το έφερε, ήταν πεθαμένη.
Μ.Κ. Η σκισμένη σελίδα όμως είναι μια παράνομη πράξη…
Ποια σελίδα που έχει σκιστεί; Εδώ είναι Δημοτολόγιο. Το Ληξιαρχείο στην Αθήνα τι λέει; Δεν έχει δηλωθεί στο Ληξιαρχείο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου! Η Ληξιαρχική πράξη γέννησης έχει έρθει από την Αθήνα. Εδώ γράφτηκε με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης, με το διαβατήριό της που προφανώς ήταν παράνομο. Εμείς που να τα ξέρουμε αυτά; Από τη στιγμή που λέει το κράτος ότι όταν είσαι από Ελληνίδα μάνα γεννημένη – αυτή δεν είχε και γάμο – παίρνεις αυτοδίκαια την ελληνική ιθαγένεια και γράφεσαι όπου θέλεις. Γράφεσαι στην τελευταία σου κατοικία αν θέλεις. Είχε φέρει μια υπεύθυνη δήλωση ότι έμενε σε ένα σπίτι στο Αλιβέρι και θεώρησαν και στην αστυνομία το γνήσιο της υπογραφής ότι είναι μόνιμη κάτοικος.
Μ.Κ. Στο Ληξιαρχείο Αθήνας λοιπόν αναφέρεται η σκισμένη σελίδα;
Ναι, ναι. Εμείς δεν είδαμε καμία σκισμένη σελίδα! Εμάς μας έφερε ληξιαρχική πράξη γέννησης. Αυτά όλα είναι στο Ληξιαρχείο Αθηνών αν θυμάμαι καλά.
Μ.Κ. Εσείς είσαστε εκεί το 2018 που έγινε το συμβάν;
Βεβαίως και ήμουν. Μάλιστα κάναμε και ερώτηση στο Υπουργείο γιατί εγώ δεν την έγραφα. Είχε έρθει με έναν δικηγόρο μαζί και μου λέει «κάνεις παράνομη πράξη που δεν τη γράφεις, έχει όλα τα δικαιολογητικά η κοπέλα, γιατί δεν τη γράφεις;». Του είπα γιατί δεν πάει στην Κω που είναι η μάνα της να την γράψουνε; Δεν μπορείτε να καταλάβετε τότε τι είχα τραβήξει!
Μ.Κ. Εσείς γιατί δεν τη γράφατε; Είχατε παρατηρήσει κάτι παράνομο;
Όχι παράνομο ακριβώς, γιατί εγώ δεν είμαι σε θέση να δω αν είναι παράνομο ή όχι από τη στιγμή που μου φέρνει τα χαρτιά, δεν μπορώ να το ελέγξω αυτό. Είπα γιατί δεν πάει στην Κω να γραφτεί που ήταν η μαμά της! Αυτό μου έκανε εντύπωση.
Μ.Κ. Και τι σας είπε;
Πιο καλά εδώ, που να τρέχουμε στο νησί. Είχε έρθει με δύο δικηγόρους, έναν από το Αλιβέρι τον κ. (…)… Επειδή ο συγκεκριμένος δικηγόρος ξέρει και καλά την γλώσσα, ασχολείται με αυτό το θέμα. Δηλαδή όταν έρχονται ξένοι υπήκοοι και θέλουν να κάνουν τα χαρτιά τους, τους βοηθάει, να τους κάνει τα γνήσια, τους τα μεταφράζει.. Δεν είναι όλοι οι δικηγόροι να κάνουν αυτά, δεν ξέρουν απταίστως τη γλώσσα. Έγραψε όμως ότι την φιλοξενούσε και προσωρινά εδώ.
Μ.Κ. Ο ίδιος την φιλοξενούσε;
Όχι, ότι έμενε εδώ στο Αλιβέρι γενικά. Γιατί την τελευταία σου εγγραφή μπορείς να την κάνεις όπου θέλεις αν μένεις. Εκείνη έφερε υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από το Αλιβέρι ότι μένει εδώ.
Μ.Κ. Εσείς δηλαδή με το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομία ήσασταν καλυμμένη;
Ε, λογικά ναι. Είναι μια προσωρινή κατοικία που επέλεξε να γραφτεί. Αυτό λέει και ο νόμος. Εμείς στείλαμε 2 φορές ερώτηση στο Υπουργείο και μας είπαν αν έχει ληξιαρχική πράξη γέννησης που αποδεικνύει, έχει κάνει την αίτηση κλπ μπορούμε να την γράψουμε. Εμείς που να ξέρουμε ότι είναι κατάσκοπος; Εδώ κλαίγαμε για την ιστορία της! Μια μάνα που της το άρπαξε ο πατέρας 3 χρονών… μας εξήγησε όλη την ιστορία!
Evia online

Ρωσίδα κατάσκοπος: Υπέρογκος λογαριασμός κινητού τηλεφώνου και έρευνα για τα ταξίδια της

Ρωσίδα κατάσκοπος: Υπέρογκος λογαριασμός κινητού τηλεφώνου και έρευνα για τα ταξίδια της
Newsbomb.gr

Το Newsbomb.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου της Μαρίας Τσάλλα, εκατοντάδων ευρώ, με τις Αρχές να αναζητούν τα ίχνη της Ρωσίδας κατασκόπου.

Εκπαιδευμένη στο περιβόητο πρόγραμμα «illegals» ήταν η πράκτορας, όπως αποδείχθηκε, της Ρωσίας που ζούσε στην Ελλάδα ως κόρη ομογενών με το όνομα Μαρία Τσάλλα. Η 35χρονη διατηρούσε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεξίματος στο Παγκράτι, ενώ για τη γειτονιά ήταν μια γυναίκα… φάντασμα, όπως ανέφεραν περίοικοι στο Newsbomb.gr από το βράδυ της Πέμπτης (16/3).

Η δράση της παραμένει άγνωστη στη χώρα μας, κάτι που ερευνά ενδελεχώς το τελευταίο διάστημα η ΕΥΠ έτσι ώστε να φτάσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ωστόσο, το Newsbomb.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας λογαριασμό κινητού τηλεφώνου της «Μαρίας Τσάλλα» από το 2021. Σε αυτόν φαίνεται να υπάρχει αρκετά μεγάλο ποσό πληρωμής, το οποίο προέκυψε από ανεξόφλητους λογαριασμούς που άφηνε η ίδια.

ADVERTISING

Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές ψάχνουν απαντήσεις σε όλα τα στοιχεία που άφησε πίσω της η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα. Στο μικροσκόπιο έχει μπει ένα λάπτοπ τον οποίο άφησε η ίδια στο διαμέρισμά της. Οι υπηρεσίες ασφαλείας ελέγχουν όλα τα αρχεία, το ψηφιακό αποτύπωμα και τις συνομιλίες της. Ενδέχεται, μάλιστα, να έχει αφήσει η ίδια εσκεμμένα το laptop έτσι ώστε να παραπλανήσει τις έρευνες.

Άλλωστε, η ίδια φέρεται να ανακλήθηκε στη Μόσχα όταν μια αντίστοιχη πράκτορας σε χώρα των Βαλκανίων εντοπίστηκε και προφανώς υπήρξε κίνδυνος να αποκαλυφθεί και αυτή.

Τι είπε στο Newsbomb.gr η υπάλληλος της Ρωσίδας κατασκόπου

Η ερχαζόμενη στο κατάστημα με χειροποίητα προϊόντα της ρωσίδας κατασκόπου Μαρίας Τσάλλα στο Παγκράτι, βρισκόταν εκεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ έναν μήνα αργότερα και αφού ανέλαβε το μαγαζί, ενημερώθηκε από την ίδια ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Τη χαρακτηρίζει, δε, ως πολύ καλό και ευγενικό άνθρωπο.

«Τη δουλειά στο κατάστημα τη βρήκα μέσω αγγελιών στο facebook και το instagram. Επειδή πλέκω και η ίδια, εκεί είδα ότι γίνεται φανταστική δουλειά, ενώ τα νήματα ήταν φανταστικά και τα χρειαζόμουν για τη δουλειά μου», εξηγεί στο Newsbomb.gr.

Η ίδια περιγράφει τη σχέση της μαζί της, αλλά και το μήνυμα που έλαβε ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Είχαμε αυστηρά επαγγελματική σχέση και μόνο τον περασμένο Γενάρη μου είπε ότι θέλει να κάνει ένα ταξίδι αναψυχής και μου πρότεινε να αναλάβω το κατάστημα για το διάστημα που θα έλειπε. Εγώ έπιασα δουλειά εκεί τον Δεκέμβριο του 2022.

Στη συνέχεια, μου έστειλε ένα μήνυμα που μου έγραφε πως τελικά δεν θα γυρίσει πίσω στην Ελλάδα. Το κατάστημα το έκλεισα εγώ πριν από 2 εβδομάδες. Μιλούσαμε στα αγγλικά, ωστόσο αυτή γνώριζε λίγα ελληνικά, ενώ μιλούσε και γαλλικά. Ήξερα ότι ήταν μισή Ελληνίδα, την άλλη καταγωγή της όμως δεν την ήξερα».

Τέλος, η ίδια την χαρακτηρίζει ως «πολύ καλό άνθρωπο», «πολύ ευγενικό» που «με βοήθησε επαγγελματικά».

Σημειώνεται ότι η Ρωσίδα κατάσκοπος κατάφερε να παραμείνει «αόρατη» χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ενώ χάρη σε ένα «τέχνασμα» που εφηύρε προστάτευε πολύ καλά την επιχείρησή της, πριν την «ξεσκεπάσε»ι η ΕΥΠ.

η «Μαρία Τσάλλα» λάμβανε μέρος ακόμα και σε διαγωνισμούς φωτογραφίας. Ειδικότερα, η 35χρονη διατηρούσε προφίλ σε σχετικά πρακτορεία, και μάλιστα αρκετά από αυτά είναι και διαδεδομένα όπως το LensCulture και το DreamsTime.

Στο LensCulture η σελίδα με το προφίλ της παραμένει ενεργή, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «Η Μαρία Τσάλλα είναι Ελληνίδα Φωτογράφος, γεννημένη το 1991, με έδρα την Αθήνα. Ταξιδεύοντας ευρέως εντός και εκτός Ελλάδας, στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, έχει βρει καλλιτεχνική έμπνευση στη φωτογραφία τοπίου, καθώς και στην αστική και πολιτιστική φωτογραφική εξερεύνηση. Ευρύ κάδρο και βαθιά προοπτική τοπία και θαλασσινά, ζωηρά και πολύχρωμα πορτρέτα χλωρίδας, παράδοξες σκηνές στο δρόμο και αυθόρμητα καθημερινά φαινόμενα με χαρακτήρα ντοκουμέντο και κινηματογραφική ατμόσφαιρα, κομψές αρχιτεκτονικές απεικονίσεις, είναι όλα βασικά κομμάτια της προσωπικής της αφήγησης. Ένα μεγάλο μέρος του αμαξώματος της είναι αφιερωμένο σε εικόνες από την Ελλάδα που συνθέτουν ένα παζλ της μοναδικής ομορφιάς και της κουλτούρας της μέσα στις ποικιλομορφίες και τις αντιφάσεις της. Η Τσάλλα είναι μια παθιασμένη και ανήσυχη καλλιτέχνις εδώ και 10 χρόνια με τη φωτογραφία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της».

Το ίδιο βιογραφικό φιλοξενείται και στην ιστοσελίδα Life Framer, ενώ σε σελίδες που διατηρούσε η ίδια δεν υπάρχει πλέον περιεχόμενο είτε είναι ανενεργές. Το domain «mariatsallaphotography.com», μάλιστα, είναι προς πώληση ενώ εκτός λειτουργίας είναι η σελίδα «mariephotogrece.com».

Πάντως, το προφίλ που διατηρούσε στο Instagram για να προβάλει το έργο της ως φωτογράφος παραμένει ενεργό. Η πρώτη ανάρτηση σε αυτό ήταν τον Δεκέμβριο του 2018 από το Σούνιο, ενώ η τελευταία ήταν τον Απρίλιο του 2022 από το Παρίσι…

Τι ψάχνει η ΕΥΠ για τη «Μαρία Τσάλλα»

Φως στη μυστική δράση της Ρωσίδας κατασκόπου Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, που ζούσε στην Ελλάδα από το 2018 ως «Μαρία Τσάλλα», επιχειρεί να ρίξει η ΕΥΠ. Η υπηρεσία πληροφοριών άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης από στοιχεία που βρέθηκαν στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου. Από εκεί ξεκίνησε η έρευνα που τους οδήγησε στην αποκάλυψη της κατασκόπου, την ώρα που η αναζήτηση για το πώς δρούσε και ποιο ήταν το δίκτυο που την υποστήριζε συνεχίζεται.

Όπως διαπιστώθηκε, η Ρωσίδα είχε χρησιμοποιήσει ένα διαβατήριο από χώρα της Λατινικής Αμερικής για να μπει στην Ελλάδα το 2018. Άμεσα εξέδωσε την επίμαχη ληξιαρχική πράξη γέννησης, με στοιχεία βρέφους το οποίο γεννήθηκε και πέθανε το 1991. Αρμόδιες πηγές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρουν ότι το εν λόγω έγγραφο έφτασε σωστό στο Αλιβέρι της Εύβοιας από όπου εκδόθηκε το πιστοποιητικό που χρησιμοποιούσε η Ρωσίδα κατάσκοπος. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εμφανίστηκε με μία δικηγόρο η οποία ανέφερε πως τη φιλοξενούσε.

Η Ρωσίδα κατάσκοπος επί μία πενταετία προσπαθούσε να δείχνει μια φυσιολογική ζωή. Μάλιστα, διατηρούσε σχέση με έναν Έλληνα ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, ενώ είχε προσλάβει και μία υπάλληλο στο κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεκτών που διατηρούσε στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι. Κανείς από τους δύο δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για την πραγματική της ταυτότητα, όπως και οι κάτοικοι στη γειτονιά. Από την έρευνα προκύπτει πως έκανε πολλά ταξίδια τόσο σε περιοχές της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

Η Ρωσίδα κατάσκοπος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΥΠ, ανήκει στην ομάδα «illegals» που έχει δημιουργήσει η Μόσχα και που φαίνεται να έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη ειδικότερα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Νέες αποκαλύψεις για τη Ρωσίδα κατάσκοπο – Πότε και από πού έφθασε στην Ελλάδα, πώς εξασφάλισε διαβατήριο

Η 35χρονη γυναίκα είχε δημιουργήσει μία τέλεια κάλυψη για να μην κινήσει τις υποψίες των γειτόνων της

rwsida_kataskopos_new_mk

Σχεδόν ταυτόχρονα με την απέλαση Ρώσων διπλωματών το 2018 έφτασε στην Ελλάδα η Ρωσίδα κατάσκοπος, Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, η οποία κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα».

Η κατάσκοπος το 2017 βρισκόταν στο Μεξικό και στα Σκόπια. Μπήκε στην Ελλάδα με μεξικανικό διαβατήριο και τον Δεκέμβριο του 2018 ζήτησε και πέτυχε την εγγραφή της στο δημοτολόγιο Αλιβερίου με το όνομα «Μαρία Τσάλλα». Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, είχε μεξικάνικο διαβατήριο αλλά η μάνα της, η οποία φέρεται να ήταν Βελγίδα υπήκοος, δεν δήλωσε τον πατέρα της διότι δεν υπήρχε στη ζωή της.

Το 2019 η «Τσάλλα» ζούσε στην Αθήνα σε κατοικία βραχυχρόνιας μίσθωσης και μάθαινε ελληνικά σε φροντιστήριο ελληνικής γλώσσας στο Μοναστηράκι.

Στις αρχές του 2020 νοίκιασε το δυάρι στην Αρριανού 6 και άνοιξε το κατάστημα με τα πλεκτά. Σύχναζε σε στέκια με γαλλόφωνους διότι μίλαγε καλά γαλλικά γλώσσα που μιλούσε και ο φίλος της στην Αθήνα.

Δύο χρόνια αργότερα, στις αρχές του 2022, πήγε ταξίδι στη Μόσχα, όπου παρέμεινε περισσότερο διάστημα- ενώ άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία- επειδή είχε αρρωστήσει κατά δήλωσή της με κορωνοϊό. Τον Απρίλιο του 2022 ταξίδεψε στο Παρίσι.

Τον Δεκέμβριο του 2022 έκανε την πρώτη της πρόσληψη στο κατάστημά της.

Τον ίδιο καιρό στη Λουμπλιάνα συνελήφθη ένα ζευγάρι Ρώσων Illegals και οι πληροφορίες τους φαίνεται ότι αφορούν και την ίδια. Οι πληροφορίες αυτές φτάνουν στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου .

Η Σμίρεβα ή «Τσάλλα» εγκατέλειψε τη χώρα μας για τη Μόσχα, μέσω ασιατικού προορισμού, στις 4 Ιανουαρίου του 2023. Λίγες ημέρες έκανε το ίδιο ο πραγματικός της σύζυγος, εγκαταλείποντας τη Βραζιλία για την Μόσχα.

Δείτε βίντεο:

Οι έρευνες των Αρχών για τη «Μαρία Τσάλλα»

Τον πραγματικό ρόλο της «Μαρίας Τσάλλα» προσπαθούν να αποσαφηνίσουν οι Αρχές. Στο μικροσκόπιό τους έχουν μπει:

– Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και

– Το τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε

– αλλά και τα ταξίδια, που πραγματοποίησε στην Ευρώπη.

Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις σε κρίσιμα για την εθνική ασφάλεια ερωτήματα, όπως:

– Πρόλαβε να αποκτήσει «επαφές»;

– Έλαβε σημαντικές πληροφορίες;

– Η φωτογραφία ήταν κάλυψη ή όχι;

Η 35χρονη γυναίκα είχε δημιουργήσει μία τέλεια κάλυψη. Συνομιλούσε με τους γείτονές της στο Παγκράτι όσο έπρεπε, για να μην κινήσει τις υποψίες τους. Κρατούσε ένα χαμηλό προφίλ και κατάφερε για χρόνια να μείνει ουσιαστικά αόρατη.

Η πρώτη κίνηση του κυκλώματος υποστήριξης της Ιρίνα ήταν να τη κάνει Ελληνίδα. Αυτό, σύμφωνα με την έρευνα τής ΕΥΠ, το επέτυχε αφαιρώντας σελίδα από το ληξιαρχείο Αμαρουσίου ενώ ερευνάται το ποιος και πώς το κατάφερε.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σημείωσε πως, «με την υπόθεση ασχολούνται η ΕΥΠ και η Εισαγγελία», ενώ τόνισε πως «οποιοδήποτε στοιχείο» θα παραδοθεί από τον Δήμο. «Ήδη γίνεται έλεγχος στο ληξιαρχείο και τα στοιχεία θα τα παραδώσουμε στις Ανακριτικές Αρχές», συμπλήρωσε. Στο Αλιβέρι, όταν θέλησε να εγγραφεί στα δημοτολόγια, αντιμετώπισε πρόβλημα με ένα έγγραφο και τότε τη συνάντησε για μία και μοναδική φορά δικηγόρος της περιοχής.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στον ΑΝΤ1 , ακόμα και βλέποντας τις φωτογραφίες της τώρα δυσκολεύεται να τη θυμηθεί.«Η γυναίκα, λοιπόν, είχε παρουσιάσει μια σειρά από δικαιολογητικά και εκείνο, το οποίο χρειαζόταν, ύστερα από έλεγχο που έκανε η υπάλληλος του ληξιαρχείου, γιατί πήρε συναδέλφους της, για να συμβουλευτεί, ήταν ένα μισθωτήριο, στο οποίο να φαίνεται ότι κατοικούσε στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Και ένα περίεργο είναι, γιατί δεν το είχε κιόλας; Εάν είχε καθοδήγηση σε αυτά που έκανε, που προφανώς είχε, γιατί δεν την είχανε συμβουλεύσει να έχει κι ένα τέτοιο μισθωτήριο;», σημείωσε σχετικά ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Φαίνεται, όμως, ότι βρήκε το απαραίτητο έγγραφο και έτσι κατάφερε να βγάλει και ταυτότητα.
Μυστήριο, όμως, καλύπτει και τον- σύμφωνα με πληροφορίες- πραγματικό σύζυγό της, ο οποίος φέρεται να ήταν στο ίδιο πρόγραμμα κατασκόπων και να είχε φτιάξει μία αντίστοιχη ζωή στη Βραζιλία. Από τη Λατινική Αμερική έφυγε δήθεν για τουρισμό, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ και η σύντροφός του τον αναζητούσε ακόμα και με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μένει στη Βραζιλία και βρισκόταν στη Μαλαισία για τουρισμό. Η τελευταία επικοινωνία με την οικογένειά του ήταν στις 9 Ιανουαρίου, στις 4:53μμ, όταν έφευγε από το ξενοδοχείο Αβάντε. Ενημέρωσε την οικογένεια ότι πήγαινε στα βουνά», έγραφε μεταξύ άλλων στο διαδίκτυο. Μόνο που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Ντανιέλ Κάμπος επέστρεψε και εκείνος στη Ρωσία.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μήπως πρέπει κάποιος από το Μερα25 να μας πει για ποιο λόγο οι σύντροφοι τους τη βοήθησαν τόσο πολύ?

  2. Η Ρωσίδα κατάσκοπος ήρθε στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ, της έφτιαξε τα χαρτιά δικηγόρος του Mera25, αλλά φταίει η ΝΔ που δεν την συνέλαβε…

    Το μεγάλο μας τσίρκο…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ