Τα πρώτα θύματα του νέου ελληνικού «Ιππικού» στον Αυλώνα πριν την παρέλαση, είναι δυο υπαξιωματικοί που τους πέταξαν τα άλογα
Το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα για τον πακτωλό χρημάτων στην νεοσύστατη «ίλη ιππικού», προκειμένου η κυβέρνηση Μητσοτάκη να προσφέρει θέαμα τύπου χούντας κατά τη διάρκεια της παρέλασης, έκανε μεγάλη αίσθηση.
Δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση των στρατιωτών που ήρθαν από μακρινές μονάδες της ελληνικής επικράτειας για την παρέλαση και εντόπισαν κόπρανα ποντικιών στις κουβέρτες τους.
Φαίνεται ότι έχουμε πλέον και τα πρώτα θύματα του Ιππικού όχι στην χιονισμένη Πίνδο του ‘40 αλλά στον απόμακρο Αυλώνα το 2023.
Πιο συγκεκριμένα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν δυο θύματα των αλόγων.
Ένα άλογο που ήρθε από το εξωτερικό, (αγοράστηκε άραγε και με ποιο τίμημα;) αποδείχθηκε ζόρικο και ατίθασο.
Ο 76χρονος ταξίαρχος που επανέφεραν στην ενέργεια για να αναλάβει διοικητής, ήταν ο μόνος που ανέλαβε αρχικά να το τιθασεύσει αλλά τον πετούσε διαρκώς κάτω.
Όταν το άλογο άρχισε να ηρεμεί, ανέβηκε υπαξιωματικός νεαρή την οποία δεν δέχτηκε και πέφτοντας εσπασε τον αστράγαλό της. Η υπαξιωματικός έχει λάβει αναρρωτική άδεια. Με αναρρωτική επίσης είναι και έτερος υπαξιωματικός, ο οποίος πέφτοντας από το άλογο έσπασε – όπως μαθαίνουμε – τα πλευρά του.
Σύνολο δηλαδή 2 άτομα με αναρρωτική και η μάχη των εντυπώσεων στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου δεν έχει ακόμα δοθεί.
Με δεδομένο τον αναβρασμό που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα μετά τα Τέμπη και την ένταση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να παρουσιάσει υπερθέαμα με άλογα στην παρέλαση ή αν θα επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις.
Θα υπάρχουν άραγε διαμαρτυρίες όπως είχε γίνει και παλαιότερα στις παρελάσεις; Είναι βέβαιο ότι η νεολαία συχνά δράττει την ευκαιρία της παρέλασης για κάποια διαμαρτυρία.
Και εάν γίνει κάτι τέτοιο πώς θα αντιδράσουν τα άλογα; Γιατί εάν τα άλογα πετούν τους αναβάτες τους και έχουμε τραυματίες στο στρατόπεδο εκπαίδευσης, τότε ουδείς μπορεί να εγγυηθεί το πώς μπορεί να αντιδράσουν μπροστά σε πλήθος κόσμου.
Και τέλος είναι σωστό την ώρα που όλη η Ελλάδα πενθεί και δεν έχουν καν περάσει 40 ημέρες από το θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπων, να μετατρέπεται η παρέλαση σε θέατρο προς δόξαν υψηλών αξιωματούχων; Ο κόσμος θα το κρίνει…
Πηγή: Τα πρώτα θύματα του ελληνικού Ιππικού πριν την παρέλαση (armyvoice.gr)