Ρόδος: Σε εξέλιξη η προκαταρκτική για τον ξαφνικό θάνατο 35χρονης γυναίκας

0
40805

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται με εισαγγελική εντολή από τον αρμόδιο Πταισματοδίκη Ρόδου, αναφορικά με τα αίτια θανάτου, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2022, της 35χρονης μητέρας τριών ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής που έγινε από τον ιατροδικαστή Ρόδου, αλλά και σύμφωνα με τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της 35χρονης, έχει τεθεί ως αιτία η «πνευμονορραγία εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων».

Όλα τα στοιχεία, οι εξετάσεις που είχε κάνει η άτυχη μητέρα αλλά και τα σχετικά ιατρικά πορίσματα έχουν δοθεί και σε Ιατροδικαστή – Τεχνικό Σύμβουλο της οικογενείας, η οποία και αφού τα έλαβε υπόψη της εξέδωσε ιατροδικαστική γνωμοδότηση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πληροφορίες, η συγκεκριμένη ιατροδικαστική γνωμοδότηση αναφέρει μεταξύ άλλων στα συμπεράσματα ότι εκτιμάται πως «η συμπτωματολογία που αναφέρεται ότι εμφάνισε η 35χρονη είναι συμβατή με εμβολή διοξειδίου του άνθρακα μετά από επέμβαση».

Μάλιστα σε άλλο σημείο της γνωμοδότησης τονίζεται πως «το αέριο είναι δυνατόν να απελευθερώθηκε σταδιακά στην κυκλοφορία με αποτέλεσμα τα συμπτώματα να εμφανιστούν καθυστερημένα.

Σε αυτή την περίπτωση η ανάγκη άμεσης διάγνωσης και ιατρικής αντιμετώπισης σε νοσοκομειακό περιβάλλον ήταν καίριας σημασίας για τη ζωή της ανωτέρω θανούσης».

Στην ίδια γνωμοδότηση δίδονται περαιτέρω εξηγήσεις για τα μέχρι τώρα ευρήματα που υπάρχουν και τονίζεται καταλήγοντας πως «σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία η συνολική αξιολόγηση / συνεκτίμηση των ιατρικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων και των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων τα οποία αναμένονται, για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της 35χρονης».

Η άτυχη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών είχε μεταφερθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Ρόδου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ της ΕΛΑΣ, η οποία και «άνοιγε» δρόμο στο ασθενοφόρο.

Η 35χρονη δυστυχώς υπέκυψε παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την κρατήσουν στη ζωή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας προέβη στην κατάθεση μήνυσης κατά του γιατρού του νοσοκομείου που είχε εγχειρίσει την 35χρονη μητέρα δύο ημέρες πριν, αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Έτσι πλέον το όλο θέμα έχει τεθεί και στο μικροσκόπιο των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών οι οποίοι καλούνται να διερευνήσουν αν και εφόσον υπάρχουν ευθύνες για το θάνατο της 35χρονης και να αποδοθούν.

Για την υπόθεση μάλιστα είχε εκδοθεί και ανακοίνωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου της Ρόδου στην οποία αναφέρονταν τα εξής:

«Την 28η Σεπτεμβρίου 2022 διεκομίσθη στο ΓΝ Ρόδου στις 14:53 η ασθενής Μ.Ε. 35 ετών, άσφυγμη, κυανωτική, χωρίς πίεση, με μυδρίαση.

Έγινε αμέσως προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και εκλήθησαν άμεσα ο εφημερεύων καρδιολόγος και αναισθησιολόγος.

Η ασθενής διασωληνώθηκε, δυστυχώς όμως παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, η ασθενής δεν επανήλθε.

Σήμερον την 29η Σεπτεμβρίου 2022 διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, παρουσία Ιατροδικαστή – Τεχνικού Συμβούλου της οικογενείας.

Τα αποτελέσματα αυτής αναμένονται. Εκφράζουμε τη λύπη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Εκ της Διοικήσεως».

Πηγή: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ