«Μου έλεγε δεν πρόκειται να γίνει κάτι κακό» – Συγκινεί η σύντροφος του υποσμηναγού Τουρούτσικα | Ραγίζουν καρδιές οι επικήδειοι της μητέρας και του πατέρα… Ήταν όλοι εκεί

0
2230

«Ήταν το στήριγμα μου», δηλώνει η σύντροφος του αδικοχαμένου 29χρονου συγκυβερνήτη του MF4-E Phantom II

Στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας είπαν το τελευταίο αντίο στον Υποσμηναγό (I) Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα η οικογένεια και οι φίλοι του. Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η σύντροφος του 29χρονου συγκυβερνήτη του F4-E Phantom II. Λίγο πριν την νεκρώσιμη ακολουθία, η Ζωή, η σύντροφός του μίλησε στο Star προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με όσα είπε.

«Ό,τι και να πω είναι λίγο, ήταν το στήριγμά μου, ήταν φίλος μου. Το μέγεθος της ψυχής του δεν περιγράφεται, η αγάπη, η καλοσύνη, η ανιδιοτέλεια. Πάντα με υποστήριζε σαν σύντροφος. Με λάτρευε, ήταν προστατευτικός. Αν είχε αντίθετη γνώμη πάντα έβρισκε τον κατάλληλο τρόπο για να μου περάσει το νόημα που ήθελε. Λειτουργούσε ως ‘’ένα’’, δεν έβλεπε ποτέ τον καθένα μας σαν μονάδα, μας έβλεπε μαζί και να σχεδιάζουμε πράγματα».

Αναφερόμενη στο πως γνωρίστηκαν είπε τα εξής: «Μέσω κοινών γνωστών γνωριστήκαμε. Εγώ είμαι φαρμακοποιός, δούλευα σε ένα φαρμακείο και ήταν ο άντρας της συναδέλφου στην Ανδραβίδα συνάδελφος του Μάριου και έτσι έγινε. Ο Μάριος ήταν ένας άνθρωπος που δε μιλούσε συχνά για τη δουλειά του, δεν τον ενδιέφερε να προβληθεί. Ήταν πιο αποστασιοποιημένος από αυτό το θέμα, από το να προβάλλει το επάγγελμά του. Με ενδιέφερε η ψυχή του και το ενδιαφέρον που έδειχνε για εμένα με οποιονδήποτε τρόπο. Θυμάμαι που ερχόταν στο σπίτι και μου έλεγε ‘’κοριτσάκι μου’’, που κοιμόμασταν μαζί το βράδυ. Με καθησύχαζε για όλα, μου έλεγε »δεν πρόκειται να γίνει κάτι κακό». Σε όλες τις δυσκολίες ήταν εκεί».

«Είχε συναίσθηση του κινδύνου, ήταν πολύ συνειδητοποιημένος από τη Σχολή, όμως αυτό δεν ήθελε να το εκφράζει και να μας τρομάζει εμάς τους δικούς του. Μας καθησύχαζε πάντα, μας έλεγε εγώ δε θα πάθω κάτι, είμαι δυνατός. Ωστόσο ο τρόπος που μας διαχειριζόταν όλους, και εμένα κάθε πρωί με ξυπνούσε με χάιδευε με φιλούσε, ακόμα και να έφευγε έξι η ώρα το πρωί. Ο τρόπος του έδειχνε πως είχε συνειδητοποιήσει τι πάει να κάνει κάθε μέρα», τόνισε ακόμη η Ζωή.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Βγάζει έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ – «Αύριο οι τελικές απαντήσεις για τον πιθανό χιονιά της Κυριακής»

Δάκρυα από Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη, Παναγιωτόπουλο, Χαρδαλιά και Τσίπρα στην κηδεία του Τουρούτσικα – Βίντεο

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους

mitsotakis-sakellaropoylou-kideia_arthro_neo

Σε βαθύ κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Υποσμηναγού (I) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα ο οποίος έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα το μεσημέρι όταν το F4-E Phantom II στο οποίο επέβαινε μαζί με τον Σμηναγό (I) Ευστάθιο Τσιτλακίδη κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας.

mitsotakis-sakellaropoylou-kideia_5795595
5795776

Το παρών στην κηδεία του που τελέστηκε στην Τρίπολη έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους, την ώρα που η μητέρα του αδικοχαμένου Υποσμηναγού εκφωνούσε τον επικήδειο κάνοντας τους πάντες να λυγίσουν. Το ίδιο συγκινημένος ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο συγκλονιστικός επικήδειος

«Το παιδί μου έφυγε από κοντά τόσο νωρίς. Μάριε αγόρι μου, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με είχες στεναχωρήσει για ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής και εργατικός, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδίας μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε» ανέφερε στον επικήδειό της η μητέρα του υποσμηναγού.

 

5795773-_1_
mitsotakis-sakellaropoylou-kideia-65_2

Και συνέχισε: «Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Και πόσο να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Και τέλος, δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και τους πιλότους που χάθηκαν: ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο αστέρι και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος».

«Ο αετός πεθαίνει στον αέρα» – Ο συγκλονιστικός επικήδειος της μητέρας του Τουρούτσικα – Βίντεο

«Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα» – Δάκρυσαν Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου, Χαρδαλιάς – «Πέθανε όπως ήθελε, νέος, γεμάτος Ελλάδα», είπε ο πατέρας του

epikeidios_filou_miteras_xr

Συγκλόνισε ο επικήδειος της μητέρας του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, στη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως. Μάλιστα, την ώρα που η τραγική μητέρα αποχαιρετούσε τον γιό της, οι παρευρισκόμενοι – μεταξύ τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Νίκος Χαρδαλιάς – βούρκωσαν, μη μπορώνας να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Δείτε το βίντεο με τον επικήδειο της μητέρας του υποσμηναγού


«Ο αετός πεθαίνει στον αέρα» – Συγκλονιστικός επικήδειος της μητέρας του Τουρούτσικα (Βίντεο)

Το παιδί μου έφυγε από κοντά μου τόσο νωρίς. Μάριε αγόρι μου, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με είχες στεναχωρήσει για ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής και εργατικός, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδίας μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε» ανέφερε στον επικήδειό της η μητέρα του υποσμηναγού.

Και συνέχισε: «Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Και πόσο να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Και τέλος, δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και τους πιλότους που χάθηκαν: ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο αστέρι και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος».

«Πώς ένας αθυρόστομος σαν και μένα γέννησε ένα παιδί σαν τον Μάριο; Ως φαρμακοποιός πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος στο DNA, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το εμείς. Δεν ήθελε να πάει ταξίδια στο εξωτερικό. Πέρσι μου ζήτησε να πάμε στις ΗΠΑ για τον αδερφό του. Όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του μου έλεγε η Ελλάδα δεν χρωστάει, εγώ της χρωστάω. Το παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως ήθελε, νέος και γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη μου».

Ειδήσεις σήμερα:

«Πέθανε όπως ήθελε, νέος και γεμάτος Ελλάδα» – Ο επικήδειος του πατέρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ