Πειραιάς: Αστυνομικός έσωσε βρέφος που έπαθε ανακοπή στο περιπολικό

0
1010

Το άγνωστο περιστατικό με το μωρό που έπαθε ανακοπή και σώθηκε με ΚΑΡΠΑ γνωστοποίησε ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Χρήστος Μπαλάσκας.

Η άμεση αντίδραση και ο επαγγελματισμός πληρώματος της Άμεσης Δράσης έσωσαν ένα βρέφος που έπαθε ανακοπή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο συνοδός του περιπολικού ήξερε πως να κάνει ΚΑΡΠΑ και αυτό αποδείχθηκε σωτήριο για το μωρό.

Το άγνωστο περιστατικό γνωστοποίησε ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Χρήστος Μπαλάσκας, με την παρακάτω ανάρτησή του στο προφίλ του στο Facebook:

«Άμεση Δράση. Μια μεγάλη οικογένεια. Σήμερα το πρωί 11:30, ο εκφωνητής της Δ αλλαγής της Α.Δ. έλαβε επείγουσα κλήση για νεογέννητο μωρό αγοράκι, εγγονάκι συναδέλφου της Α αλλαγής της άμεσης δράσης, το οποίο δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Το Α 8-1 της Δ αλλαγής έλαβε το σήμα και σε ένα λεπτό ήταν στο σημείο. Η μητέρα και το βρέφος μπήκαν στο περιπολικό διότι το κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε και δεν υπήρχε χρόνος για αναμονή του ΕΚΑΒ. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής το μωρό έπαθε ανακοπή και μελάνιασε. Τότε ο συνοδός του περιπολικού άρπαξε το παιδάκι και άρχισε να του κάνει κάρπα και να του δίνει το φιλί της ζωής, εν κινήσει. Ο εν λόγω συνάδελφος ήταν ευτυχώς γνώστης της μεθόδου και παρόλο που δεν το είχε ξανακάνει σε μωρό, ως δια μαγείας το βρέφος άρχισε να αναπνέει και να βήχει. Το θαύμα είχε γίνει. Απο την Κοκκινιά σε λιγότερο απο 8 λεπτά το περιπολικό με τη βοήθεια δικυκλιστών ήταν στο νοσοκομείο παίδων. Η ζωή του είχε σωθεί. Ο παππούς είναι αμεσοδρασίτης επι 35 χρόνια σαν Α 9-1/Α και φέτος συναξιοδοτείται. Απευθύνθηκε στην οικογένειά του . Στην άμεση δράση. Συγχαρητήρια στον οδηγό του Α8-1/Δ αλλαγής για την γρήγορη οδήγησή του μέχρι το νοσοκομείο και στον συνοδό εξ αιτίας του οποίου το βρέφος ζει και πάει όλο και καλύτερα. Επίσης μπράβο στους δικυκλιστές της Α.Δ. για την συνδρομή τους, καθώς και στον εκφωνητή ο οποίος συντόνισε τέλεια την όλη επιχείρηση. Φίλε Γιάννη το εγγονάκι σου μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του θα μεγαλώσουν και θα τα χαίρεσαι. Καλή χρονιά σε όλους. Τα θαύματα τελικά γίνονται. Το παιδάκι πήγε και ήρθε. Είναι νικητής».

Σχετικές ειδήσεις

Αστυνομικός έσωσε με ΚΑΡΠΑ βρέφος 35 ημερών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ