Βιασμός 12χρονης: Χρήματα και μηνύματα «έδειξαν» ως μαστροπό τη μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό

2
2553

Η 37χρονη θα περάσει τη νύχτα στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα την Πέμπτη – Τι λένε οι δικηγόροι της για τα στοιχεία που την «έκαψαν» – Έρευνες σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θα εξεταστούν για σεξουαλική κακοποίηση και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας

Στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) θα περάσει τη νύχτα η 37χρονη μητέρα της 12χρονης, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθη, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης για διακεκριμένη μαστροπεία, που εκδόθηκε σε βάρος της από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του Κολωνού.

Η ίδια, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, αρνείται τα πάντα, μολονότι τόσο ο κ. Λύτρας όσο και η κυρία Ταραχοπούλου, που ανέλαβαν την υπεράσπισή της, αναγνώρισαν την ύπαρξη μηνυμάτων ανάμεσα στη μητέρα της 12χρονης και τον 53χρονο Ηλία Μίχο -ο οποίος, νωρίτερα σήμερα, κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης.

Όσο για τα εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας, που την «έκαψαν» και οδήγησαν στη σύλληψή της, οι συνήγοροί της υποστήριξαν ότι ήταν από τον 53χρονο προς το 12χρονο κορίτσι, το οποίο είχε πάρει την κάρτα της μητέρας της, καθώς και τον αριθμό του τραπεζικού της λογαριασμού.  Η κυρία Ταραχοπούλου, μάλιστα, τα απέδωσε σε προσπάθεια του 53χρονου να ενοχοποιήσει και τη μητέρα της ανήλικης, η οποία βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κλαίει και λέει ότι θ’ αυτοκτονήσει.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις των δικηγόρων της 37χρονης μητέρας:

Δηλώσεις Λύτρα Ταραχοπούλου

 

«Φως» στην υπόθεση των εμβασμάτων, πάντως, και ενδεχομένως και άλλων ποσών που διακινήθηκαν, αναμένεται να ρίξει η έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στους λογαριασμούς της ανήλικης, της μητέρας της, αλλά και του 53χρονου. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν διακινήθηκαν χρήματα από μαστροπεία.

Τα στοιχεία, άλλωστε, που «έκαψαν» τη μητέρα, ήταν ένα έμβασμα των 20 ευρώ, οι συνομιλίες που κατέγραψε από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη του μήνα ο κοριός της Αστυνομίας, όπως και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας από την πρώτη στιγμή γνώριζαν ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε ύποπτη συμπεριφορά. «Δεν ήταν» έλεγαν, «δυνατόν το παιδί να κυκλοφορεί με πανάκριβα κινητά, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, καινούργιο ποδήλατο και -το κυριότερο- να της ζητάει συνεχώς χρήματα». Δεν είναι φυσιολογικό, λένε, μία γυναίκα να ζητάει από ένα παιδί της ΣΤ’ Δημοτικού λεφτά.

Τα εμβάσματα που δεχόταν στον λογαριασμό της είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ περισσότερα και, αν και η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι προέρχονται από την εργασία που προσέφερε στο μίνι μάρκετ του 53χρονου Ηλία Μίχου, όλα δείχνουν ότι είναι χρήματα από την εκπόρνευση του παιδιού της.

Η 37χρονη μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης, θα οδηγηθεί το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα, κατηγορούμενη για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα σε αυτή τη σοκαριστική υπόθεση. Η ίδια η 12χρονη, δε, θα δώσει και συμπληρωματική κατάθεση, ώστε να επιβεβαιώσει ή όχι εάν ο 53χρονος την εξέδιδε και σε οίκο ανοχής. Πολύ πιθανό είναι να εξεταστούν και τα υπόλοιπα οκτώ παιδιά της οικογένειας, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα εντάλματα σύλληψης μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Νωρίτερα:  «Κλαίει και λέει ότι θα αυτοκτονήσει η μητέρα της 12χρονης»

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας βρέθηκε στη ΓΑΔΑ και εξετάζει το αν θα αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της 12χρονης. «Αρνείται τα πάντα», λέει η μέχρι τώρα συνήγορος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα του κοριτσιού. Η μητέρα κρατείται στη ΓΑΔΑ και κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί. Την ίδια ώρα αναζητούνται περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς θα εξεταστούν πιθανότατα και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και περαιτέρω πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Υπάρχει σύλληψη με την κατηγορία της μαστροπείας, επειδή βρέθηκαν μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο και μέχρι εκεί. Υπάρχουν και δύο εμβάσματα τα οποία τα είχε κάνει το παιδί. Είχε πάρει το παιδί την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό κι εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά. Μικροποσά, 20 και 25 ευρώ», είπε αρχικά ο κ. Λύτρας ο οποίος βρέθηκε στη ΓΑΔΑ για να ενημερωθεί για την υπόθεση.

«Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα, εμάς σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό, που εγώ θεωρώ ότι είναι κύκλωμα. Δεν θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με τους τρεις κατηγορούμενους. Νομίζω ότι θα είναι κι άλλοι. Αύριο οφείλει η μητέρα να δώσει κάποιες εξηγήσεις, για αυτό και το ένταλμα, δεν υπάρχει άλλος λόγος. Θα δούμε πώς θα προχωρήσει στη συνέχεια. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Περιμένω να πάρω τη δικογραφία. Είμαι δίπλα στη συνάδελφό μου, χειρίζεται την υπόθεση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τη συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης, υποστήριξε ότι «Η 12χρονη θα δώσει μια κατάθεση για διάφορα θέματα, τα οποία έχουν προκύψει μετά την απολογία των κατηγορούμενων. Δεν γνωρίζω αν θα εξεταστούν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, από την εμπειρία μου όμως θεωρώ ότι θα εξεταστούν σίγουρα».

Από την πλευρά της η κ. Ταραχοπούλου επεσήμανε: «Δεν την περιμέναμε αυτή την εξέλιξη. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, συνεργαζόμαστε με τον κ. Λύτρα. Περιμένουμε τη δικογραφία. Μάθαμε ότι εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της μαστροπείας. Περιμένουμε να δούμε τη δικογραφία αύριο στον Ανακριτή. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες».

«Το παιδί πήρε την κάρτα και τον τραπεζικό λογαριασμό και τα έδωσε στον κατηγορούμενο. Η μητέρα δεν γνώριζε τίποτα. Προφανώς είχε σχέδιο να την ενοχοποιήσει», ειπώθηκε στη συνέχεια.

«Η μητέρα κλαίει, λέει ότι θα αυτοκτονήσει, φοβάται ότι θα της πάρουν τα παιδιά. Τα μικρά παιδιά είναι στη γιαγιά τους, η 12χρονη δίνει συμπληρωματική κατάθεση. Τα άλλα παιδιά είναι μεγάλα. Περιμένουμε να πάρουμε τη δικογραφία για να δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

Σεπόλια-12χρονη: Τι δίωξη θα ασκηθεί σε όσους πλήρωσαν για να βιάσουν

Ψάχνουν τους λογαριασμούς της μητέρας και του 53χρονου

Σεπόλια: Ψάχνουν τους λογαριασμούς της μητέρας και του 53χρονου

Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί του 53χρονου και της μητέρας της12χρονης για το βιασμό στα Σεπόλια.

Κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να ερευνηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας της 12χρονης αλλά και του 53χρονου και της οικογένειάς του παρήγγειλε ο πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου κατηγορούμενου, που προφυλακίστηκε σήμερα το απόγευμα επειδή βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν διακινήθηκαν χρήματα από μαστροπεία.

Κατά την έρευνα θα εξετασθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μητέρας της ανήλικης, η οποία συνελήφθη επειτα από ένταλμα της 33ης ανακρίτριας, για συνέργεια σε διακεκριμένη μαστροπεία και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Σε περίπτωση που βρεθούν χρηματικά ποσά και ταυτοποιηθούν ότι προέρχονται από άτομα που είχαν σεξουαλικές επαφές με το κοριτσάκι, θα ακολουθήσει δέσμευση των χρημάτων και υποβολή νέας δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Κατηγορείται για μαστροπεία η μητέρα της 12χρονης

Με την κατηγορία της μαστροπείας της ανήλικης κόρης της, συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Ισχυρές ενδείξεις ότι η μητέρα της 12χρονης συμμετείχε στο φρικτό έγκλημα σεξουαλικής κακοποίησης της κόρης της είδε η ανακρίτρια της υπόθεσης και ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της. Άμεσα στήθηκε δίωξη για κακουργηματική μαστροπεία και η ανακρίτρια αναμένεται να προσωποποιήσει σε βάρος της κι άλλες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Με βάση τις πληροφορίες, από την έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκαν κάποιες οικονομικές συναλλαγές, εμβάσματα και συνεννοήσεις που δείχνουν ότι η γυναίκα εμπλέκεται στον εφιάλτη που ζούσε το κοριτσάκι. Όπως επίσης προκύπτει, η μητέρα ζητούσε λεφτά από τη 12χρονη.

Αναφέρεται επίσης, ότι η μητέρα, όταν της είπαν τι έχει συμβεί με τη 12χρονη, δεν έπεσε από τα σύννεφα.

«Κλαίει και λέει ότι θα αυτοκτονήσει η μητέρα της 12χρονης»

Την υπόθεση ανέλαβε και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ο οποίος μετέβη στη ΓΑΔΑ για να ενημερωθεί σχετικά.

«Υπάρχει σύλληψη με την κατηγορία της μαστροπείας, επειδή βρέθηκαν μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο και μέχρι εκεί. Υπάρχουν και δύο εμβάσματα τα οποία τα είχε κάνει το παιδί. Είχε πάρει το παιδί την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό κι εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά. Μικροποσά, 20 και 25 ευρώ», είπε αρχικά ο κ. Λύτρας ο οποίος βρέθηκε στη ΓΑΔΑ για να ενημερωθεί για την υπόθεση.

«Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα, εμάς σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό, που εγώ θεωρώ ότι είναι κύκλωμα. Δεν θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με τους τρεις κατηγορούμενους. Νομίζω ότι θα είναι κι άλλοι. Αύριο οφείλει η μητέρα να δώσει κάποιες εξηγήσεις, για αυτό και το ένταλμα, δεν υπάρχει άλλος λόγος. Θα δούμε πώς θα προχωρήσει στη συνέχεια. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Περιμένω να πάρω τη δικογραφία. Είμαι δίπλα στη συνάδελφό μου, χειρίζεται την υπόθεση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τη συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης, υποστήριξε ότι «Η 12χρονη θα δώσει μια κατάθεση για διάφορα θέματα, τα οποία έχουν προκύψει μετά την απολογία των κατηγορούμενων. Δεν γνωρίζω αν θα εξεταστούν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, από την εμπειρία μου όμως θεωρώ ότι θα εξεταστούν σίγουρα».

Από την πλευρά της η κ. Ταραχοπούλου επεσήμανε ότι «η μητέρα κλαίει, λέει ότι θα αυτοκτονήσει, φοβάται ότι θα της πάρουν τα παιδιά. Τα μικρά παιδιά είναι στη γιαγιά τους, η 12χρονη δίνει συμπληρωματική κατάθεση. Τα άλλα παιδιά είναι μεγάλα. Περιμένουμε να πάρουμε τη δικογραφία για να δούμε τι θα γίνει».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο πατέρας που βρίσκεται;; Φωλιά δηλ οικογένεια που χαλάει τα χελιδόνια δηλ τα παιδιά πέφτουν και χάνονται .
    Βίκτωρ Ουγκώ.

  2. ολους τους βιαστες, ανωμαλους ,μητερες δολοφονους ανηλικων παιδιων αναλαμανει ο κουγιας,…να αθωωσει…καμια πεντακοσαρα απο τον καθενα και αθωωθηηκαν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ