Μόνος στη ζωή, μόνος και στον θάνατο 65χρονος, ο οποίος απεβίωσε στις 11 Σεπτεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και κανείς δεν τον αναζητεί.
Ο άτυχος άνδρας ήταν συνταξιούχος και πριν τη συνταξιοδότησή του εργαζόταν με οκτάμηνες συμβάσεις στον Δήμο Βόλου.
Στις 9 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με πόνους και παρά τη φροντίδα των γιατρών δεν άντεξε και απεβίωσε από ανακοπή.
Εντούτοις, όλο αυτό το χρονικό διάστημα κανείς δεν αναζήτησε τον άτυχο άνδρα, τόσο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Αχιλλοπούλειο, όσο και μετά τον θάνατό του.
Ο 65χρονος έχασε πριν από περίπου δύο χρόνια τη μητέρα του, η οποία απεβίωσε στη Γηροκομείο Βόλου. Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, ήταν ο μόνος άνθρωπος που είχε στη ζωή, αφού οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν μπορούν να βρουν κανένα οικείο του πρόσωπο.
Η κοινωνική υπηρεσία έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσει συγγενείς για να αναλάβουν την ταφή του εκλιπόντος. Από κοινού με την Αστυνομία αναζητεί άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος του θανόντος.
Ούτε στη γειτονιά, ούτε στα μέρη όπου σύχναζε ο 66χρονος κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα να βρεθεί συγγενής ή φίλος του εκλιπόντος, λες και δεν είχε ποτέ κανέναν άνθρωπο στη ζωή, λες και ήταν παντελώς αποκομμένος.
Η νοσηλευτική υπηρεσία που εκκινεί τις διαδικασίες για τα διαδικαστικά της ταφής είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να περιμένει 40 μέρες από τον θάνατο του 66χρονου και μετά να αναζητήσει συνδρομή από τον Δήμο Βόλου ή τη Μητρόπολη Δημητριάδος για την κηδεία.
Επισημαίνεται πως δεν είναι πρώτη φορά που εκλιπών βρίσκεται στα αζήτητα του Νοσοκομείου. Αντίθετα από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και μετά οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται ανά τακτά διαστήματα να διαχειριστούν παρόμοια περιστατικά. Κατά κύριο λόγο αφορούν σε μοναχικούς ηλικιωμένους και αλλοδαπούς.
Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στο εξωτερικό, αφού στον Βόλο και στην Ελλάδα γενικότερα ο θεσμός της οικογένειας εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα ισχυρός.
Για τις αρμόδιες υπηρεσίες πάντως είναι θλιβερό να αναλαμβάνουν τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, είναι όμως υποχρεωμένες από τον νόμο.
Πηγή: taxydromos.gr
O Δημητριάδος πρέπει να αναλάβει σαν πνευματικός πατέρας και τελευταία υπέρμαχος της επιστήμης.