ΕΡΤ: Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Θοδωρής Ψαλιδόπουλος

1
2475

Ο 58χρονος δημοσιογράφος εργαζόταν στη  «Φωνή της Ελλάδας»

Η «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, θρηνεί τον δημοσιογράφο Θοδωρή Ψαλιδόπουλο που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής (24/09) σε ηλικία 58 ετών.

Για τη «Φωνή της Ελλάδας» είναι μια μεγάλη απώλεια. Ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος ήταν ιδιαιτέρα αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους, που τους αντιμετώπιζε με ευγένεια και σεβασμό. Υπήρξε ένας εξαίρετος δημοσιογράφος, καλλιεργημένος, με ήθος και αντικειμενικότητα, αρετές που τον κατέταξαν στους εκλεκτούς συναδέλφους. Ένας άξιος άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες, με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία, με ευρύτητα πνεύματος και ξεχωριστό χιούμορ.

Εργαζόταν ως δημοσιογράφος στη «Φωνή της Ελλάδας» όπου καθημερινά, 10 με 12 το πρωί, ενημέρωνε τον απανταχού Ελληνισμό για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα αλλά και για τις δράσεις, τα προβλήματα και τα όνειρα των Ελλήνων της Διασποράς ενώ είχε συνεργαστεί και με το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, σε οικογένεια με μικρασιατική καταγωγή. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ. Από το έτος 1992 ήταν μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, δραστηριοποιούμενος στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής. Το 1993 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών.

Γιός του πρώην Δημάρχου Γιώργου Ψαλιδόπουλου, γνώρισε από κοντά και από τα νεανικά του χρόνια την πορεία του Δήμου Καλλιθέας. Το 1984 εξελέγη Πρόεδρος Συνοικιακού Συμβουλίου στην περιοχή Χαροκόπου – Λόφου Σικελίας, κατά την πρώτη εφαρμογή του θεσμού. Δημοτικός Σύμβουλος εκλέχθηκε στις δημοτικές εκλογές του 1998, του 2002, του 2006 και του 2010 με το συνδυασμό «Συνεργασία για την Καλλιθέα». Αντιδήμαρχος Καλλιθέας (1999 – 2002 και 2004 – 2014), διετέλεσε κατά περιόδους αρμόδιος για τις διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού, Παιδείας & Νέας Γενιάς, του Τμήματος Προγραμματισμού & Σχεδιασμού, των Γραφείων Διαφάνειας & Διοικητικής Βοήθειας και Επικοινωνίας, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων, καθώς και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Είχε διατελέσει μέλος των Επιτροπών Διεθνών Σχέσεων και Πολιτισμού της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε στον τέως Ελληνοσοβιετικό Σύνδεσμο, του οποίου υπήρξε μέλος του Γενικού Συμβουλίου και συντονιστής της Επιτροπής Νεολαίας και του Γραφείου Τύπου. Το 1996, διετέλεσε αναπληρωτής – βοηθός του Ειδικού Διαμεσολαβητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μόσταρ της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης πρέσβη ε.τ. κ. Κώστα Ζέπου.

Ο Θ. Ψαλιδόπουλος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου (2000), του οποίου έχει διατελέσει Ειδικός και Γενικός Γραμματέας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ευάγγελου Γιαννόπουλου, του Γεράσιμου Αρσένη και του πρέσβη ε.τ. κ. Κυριάκου Ροδουσάκη.

Από το έτος 2015, ήταν Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου.

Είχε τιμηθεί με το Μετάλλιο των Διεθνών Σχέσεων του Δήμου της Μόσχας (2005) για τη συμβολή του στην εγκατάσταση στην Καλλιθέα του Μνημείου των Σοβιετικών Μαχητών Πεσόντων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας (1941 – 1944), όπως και (δις) με το Μετάλλιο της Φιλίας του Κέντρου Διεθνών Πολιτιστικών και Μορφωτικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη γενικότερη συμβολή του στην προαγωγή των ελληνορωσικών σχέσεων.

Επίσης ήταν συγγραφέας του βιβλίου «Καλλιθέα, Σελίδες Ιστορίας και Πολιτικής» (1997), ενώ το 2002 εκδόθηκε η συλλογή κειμένων του υπό τον τίτλο «Κείμενα για την πόλη και τον πολιτισμό».

Σε δική του μετάφραση από τη ρωσική γλώσσα, κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» τα απομνημονεύματα του Γκεόργκι Σαχναζάρωφ, συνεργάτη του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «Το τίμημα της Ελευθερίας», καθώς και η συλλογή ντοκουμέντων της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ για τα Βαλκάνια, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (έκδοση της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών), αμφότερα σε επιμέλεια του Γρηγόρη Φαράκου.

Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Χριστιάννα Αντιπάτη και πατέρας του Γιώργου.

Πηγή: ΕΡΤ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κι ομως υπαρχουν μυαλα και λενε οτι παντα ετσι γινοταν… Ειναι φυσιολογικο????? Γενοκτονια…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ