Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, Daily Mail, ο 22χρονος Τζακ Φέντον χρησιμοποιούσε το κινητό του για φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου στα Σπάτα
Συγκλονισμένη είναι η βρετανική κοινή γνώμη από τον τραγικό θάνατο του 22χρονου Τζακ Φέντον ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν κατά την αποβίβασή του από ελικόπτερο στα Σπάτα πήγε στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου όπου και διαμελίστηκε από την έλικα.
Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail μία σέλφι φωτογραφία φαίνεται ότι κόστισε τη ζωή στον άτυχο νεαρό.
Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Selfie helicopter horror», η Daily Mail κάνει λόγο για μία εύπορη οικογένεια, με τον 22χρονο Τζακ Φέντον, φοιτητή στο Oxford Brookes, να έχει τελειώσει ιδιωτικό σχολείο στο Μέιντστοουν του Κεντ, όπου η φοίτηση κατ’ έτος κοστίζει 36.000 λίρες.
Να σημειωθεί ότι σε ένα δεύτερο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του. Ο σοκαρισμένος πιλότος του ελικοπτέρου έσπευσε να ειδοποιήσει τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο. Ο πιλότος του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του νεαρού, ζήτησε αμέσως να απογειωθεί και πάλι για να μη δουν οι γονείς του παιδιού όσα είχαν συμβεί.
Ο νεαρός επέστρεφε από διακοπές στη Μύκονο με την οικογένειά του και φίλους του. Ο πατέρας του θύματος, Miguel Fenton, είναι επικεφαλής μάρκετινγκ, πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων στο The Hop Farm, ένα παραθεριστικό πάρκο 400 στρεμμάτων και πόλο έλξης επισκεπτών στο Μπέλτρινγκ, κοντά στο Τόνμπριτζ του Κεντ.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το κόστος του ταξιδιού των 115 μιλίων με τα ελικόπτερα, από τη Μύκονο στα Σπάτα, έφτασε τις 15.000 λίρες.
Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα
Να σημειωθεί ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναφορικά με τα αίτια του δυστυχήματος σε ελικοδρόμιο των Σπάτων με θύμα έναν 22χρονο Βρετανό τουρίστα.
Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε τρία άτομα, τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο που θα σταθεί η προανάκριση είναι στο εάν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για να κατέβουν όταν σταματήσει ο έλικας και οι κινητήρες.
«Θέλουμε να δούμε εάν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για να κατέβουν από το ελικόπτερο. Αυτοί οι έλικες κάνουν περίπου 2 λεπτά από την ώρα που θα σβήσει τον κινητήρα εκτός και εάν πατήσει ένα κουμπί το οποίο τους σταματά στα 50 δευτερόλεπτα. Η πόρτα του ελικοπτέρου δεν έχει ασφάλεια, όποιος θέλει ανοίγει την πόρτα και βγαίνει. Το σημείο που θα σταθεί η προανάκριση είναι στο εάν τους ενημέρωσε ο πιλότος για να κατέβουν όταν σταματήσει ο έλικας και οι κινητήρες. Υπάρχει και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που θα ερευνήσουν τι έγινε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο Mega.