Πάτρα: Εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί στο «Άγιος Ανδρέας», δεν κάλεσαν κανέναν να δει τον 49χρονο – Αδελφή 49χρονου: «Οι γιατροί τον δολοφόνησαν | Παραίτηση Διοικητή ζητά ο Πλεύρης

2
653

Η νοσηλεύτρια παραδέχτηκε ότι δεν κάλεσε γιατρό για τον 49χρονο στην Πάτρα, γιατί «ήρθε μόνος του με τα πόδια» – Εκείνη την ώρα, ωστόσο, στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, που μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας του Θοδωρή Νεμουτιάνου

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που, πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων, που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Αδελφή 49χρονου: «Οι γιατροί τον δολοφόνησαν, έκαναν εικονική διάγνωση»

Πάτρα
Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή της η αδελφή του 49χρονου
Intime News

Οργισμένη η αδελφή του 49χρονου, «εκτέλεσαν τον αδελφό μου. Δεν έχει ξανασυμβεί» 

Τον εφιάλτη βιώνει η οικογένεια του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου, ο οποίος πέθανε άδικα μετά από τους τραγικούς χειρισμούς του προσωπικού του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», για τους οποίους μάλιστα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης διέταξε ΕΔΕ.

Ο άτυχος 49χρονος πέθανε στον δρόμο, δίπλα στον αδελφό του που έσπευσε για βοήθεια, μετά τις λάθος οδηγίες που έλαβε από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», που τον παρέπεμψε να μεταβεί στο Νοσοκομείο Ρίου το οποίο εφημέρευε εκείνη την ημέρα, αν και το πρώτο επίσης βρισκόταν σε εφημερίδα έχοντας μάλιστα τουλάχιστον 70 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Μιλώντας για την κατάσταση που βιώνει η οικογένεια του θύματος, η αδελφή του αδικοχαμένου άνδρα μίλησε στον Alpha, μη μπορώντας να συγκρατήσει την οργή της για αυτούς που οδήγησαν τον αδελφό της στο θάνατο.

«Το νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» έχει μια πρωτοπορία. Έκαναν μια λεκτική και εικονική διάγνωση. Είδαν, άκουσαν και δεν εξέτασαν τον αδελφό μου και τον εκτέλεσαν τον αδελφό μου. Δεν έχει ξανασυμβεί» σημείωσε.

«Όπως τον καιρό των lockdown βγαίναμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς, έτσι να βγούμε και τώρα στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς του «Αγίου Ανδρέα» που εκτέλεσαν τον αδερφό μου και τον άφησαν να πεθάνει», είπε με δάκρυα στα μάτια η αδερφή του 49χρονου.

«Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που το ξεκίνησε, αλλά θέλω να την ευχαριστήσω αν το τελειώσει» πρόσθεσε για την έρευνα που έχει διαταχθεί για να αποσαφηνιστεί τι έγινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Στη συνέχεια, απηύθυνε μήνυμα στον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, καλώντας τον να την κοιτάξει στα μάτια και να της πει ότι έγινε λάθος με τη ζωή του αδερφού της.

«Μπορεί να έρθει ο κύριος Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια; Τι θα μπορούσε να μου πει ο κύριος Πλεύρης αν τον είχα μπροστά μου; Τι θα έλεγε εκείνος αν ήταν η δική του μάνα στη θέση της δικής μου που μέσα σε λίγους μήνες έχασε και δεύτερο παιδί;» συμπλήρωσε η αδερφή του 49χρονου ζαχαροπλάστη που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα.

Πάτρα: Ο Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Ο Θάνος Πλεύρης
Ο Θάνος Πλεύρης
Intimenews

Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Νωρίτερα, η νοσηλεύτρια που υποδέχτηκε τον 49χρονο Θοδωρή Νεμουτιάνο παραδέχτηκε πως δεν κάλεσε γιατρό για να τον εξετάσει, όταν της περιέγραψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, υποστήριξε πως επρόκειτο για ένα συνηθισμένο περιστατικό ενός περιπατητικού ασθενή, ο οποίος της ανέφερε πως είχε προηγουμένως επισκεφτεί ιδιώτη γιατρό. Επιπρόσθετα, πηγές του νοσοκομείου σημείωναν πως ο 49χρονος δεν πέθανε αμέσως μετά την έξοδό του από αυτό, όπως τόνισαν οι συγγενείς του, αλλά μερικές ώρες αργότερα.

Κατά πληροφορίες, η νοσηλευτρια εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Πριν λίγους μήνες είχε πεθάνει από κορωνοϊό και η αδελφή του 49χρονου

Στο μεταξύ, η οικογένεια του 49χρονου αρνείται να πιστέψει τον άδικο χαμό του, καθώς είναι το δεύτερο μέλος που χάνει μέσα σε λίγους μήνες την ζωή του. Όπως αναφέρει συγκλονισμένη στο protothema.gr η σύζυγος του αδελφού Απόστολου Νεμουτιάνου, Δήμητρα πριν από δέκα μήνες είχαν χάσει από κορωνοϊό και την αδελφή τους.

«Η απόσταση του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” ήταν τουλάχιστον 5 λεπτά από το σπίτι του Θοδωρή. Ήταν το πιο κοντινό που θα μπορούσε να πάει εκείνη την ώρα, από την στιγμή που πονούσε. Είναι απαράδεκτο όλο αυτό που έχει συμβεί, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Δεν τον κράτησαν στον “Άγιο Ανδρέα” του είπαν να πάει στο Ρίο. Έτσι πήρε τον αδελφό και του ζήτησε βοήθεια του είπε “δεν μπορώ να πάω στο νοσοκομείο, είμαι χάλια, ελάτε να με πάτε στο Ρίο γιατί εδώ στον “Άγιο Ανδρέα” δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι”. Μετά από λίγα λεπτά, έφτασε ο αδερφός του, μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο για να πάνε στο Ρίο και μετά από 2 χιλιόμετρα περίπου, ο άνθρωπος πέθανε στο αυτοκίνητο. Τον πήγε στο Ρίο, του έκαναν ΚΑΡΠΑ και διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με την υγεία του», αναφέρει η Δήμητρα και προσθέτει:

«O Θοδωρής μας, είναι το δεύτερο άτομο που χάνουμε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Πριν λίγους μήνες είχαμε χάσει και την αδελφή του άνδρα μου από κορωνοϊό».

Όπως αναφέρει η συγκλονισμένη η Δήμητρα ο 49χρονος άνδρας ήταν ο “πατέρας” και το στήριγμα για όλους : «Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι ζωντανοί – νεκροί. Η μάνα του δεν περιγράφεται η κατάσταση της. Ο Θοδωρής ήταν ο πιο καλός άνθρωπος του κόσμου. Ο καλύτερος θείος για τα παιδιά μας, αδελφός, ο καλύτερος της οικογένειας μας. Λέμε τώρα για τον Θοδωρή κουβέντες και δεν το πιστεύω πως έχει φύγει, έτσι από την ζωή. Εμείς μόνο ξέρουμε πόσο καλός άνθρωπος ήταν. Δεν έχει φτιάξει δική του οικογένεια και ήταν κοντά μας. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός και τον είχαμε τα πάντα, πατέρα, αδελφό, στήριγμα, τα πάντα ήταν για μας ο Θοδωρής».

O 49χρονος επειδή δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει δική του οικογένεια είχε πάντα κοντά του την οικογένεια του και τους φίλους του. Αγαπούσε την δουλειά του, ενώ η ζαχαροπλαστική ήταν για εκείνον ένα όνειρο που κατάφερε να κατακτήσει καθώς είχε ξεκινήσει από την οικοδομή: «Αφοσιωμένος στην δουλειά του. Είχε ξεκινήσει από την οικοδομή και τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στην ζαχαροπλαστική».

Δείτε βίντεο: Η νοσηλεύτρια παραδέχεται ότι δεν κάλεσε γιατρό για τον 49χρονο στην Πάτρα, γιατί… «ήρθε μόνος του με τα πόδια»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την παραιτηση του υπουργου.
    τ ω ρ α…. Τί ηταν αυτο που τον οδηγησε στον προωρο θανατο???????????? Μην ξεγελιστε αλλο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ