Νέες απειλές Ερντογάν στην Ελλάδα: Μην εξοπλίζετε τα νησιά, μιλάω σοβαρά, δεν αστειεύομαι | Μητσοτάκης: Έχουμε έναν γείτονα απρόβλεπτο, είναι η ώρα για εθνική συσπείρωση

20
1826

Ο Τούρκος πρόεδρος από την Σμύρνη στην άσκηση «EFES 2022» απείλησε πως η Τουρκια θα «χρησιμοποιήσει την ισχύ της για να εφαρμοστούν οι συνθήκες» – «Ο Μητσοτάκης κάνει τουριστικές αποβιβάσεις στα νησιά» – Προανήγγειλε και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο – «Μην κάνει η Ελλάδα τα λάθη που έκανε πριν έναν αιώνα», απείλησε – Δείτε βίντεο

Απειλές του Ομέρ Τσελίκ: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ...»

Απειλητικό μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ξανά σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, όπου βρίσκεται για την στρατιωτική άσκηση «EFES 2022».

«Για άλλη μια φορά, καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά. Αυτό το έθνος είναι αποφασισμένο, αν πει κάτι, θα το ακολουθήσει» ανέφερε.

Μάλιστα, τραβά παραπάνω το σχοινί τονίζοντας ότι αυτή η χώρα απο την ίδρυση της βασίζεται στις πλάτες άλλων χωρών και εμπλέκεται στους υπολογισμούς άλλων χωρών. Ο Τούρκος πρόεδρος στο παραλήρημά του απείλησε την χώρα μας πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει την ισχύ της για την εφαρμογή των συνθηκών «που παραβιάζει η Ελλάδα» και κάλεσε την Αθήνα «να μην επαναλάβει τα λάθη που έκανε έναν αιώνα πριν».

Δείτε βίντεο:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sınırlarımızı koruma altına alma kararlılığımızı hayata geçiriyoruz

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ερντογάν για την Ελλάδα:

«Ελπίζουμε ότι κανένας από τους πραγματικούς μας συμμάχους δεν θα αμφισβητήσει τις νόμιμες ανησυχίες της χώρας μας για την ασφάλεια. Είναι δικαίωμά μας να περιμένουμε από τους συμμάχους και τους φίλους μας να κατανοήσουν και να σεβαστούν τις νόμιμες ανησυχίες μας σε αυτό το θέμα.

 

erdogan_2

Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να παραμείνουν στην ατζέντα με ρητορική μακριά από την πραγματικότητα. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα μπροστά μας ότι τέτοια θέματα είναι ευαίσθητα και μπορούν να έχουν ολέθριες συνέπειες. Για άλλη μια φορά, καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι, αν πουν κάτι, θα το ακολουθήσουν. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τουριστικές αποβιβάσεις στα νησιά. Δεν μπορεί να πάει πουθενά έτσι.

Προειδοποιούμε την Ελλάδα, όπως πριν από έναν αιώνα, να μείνει μακριά από όνειρα και πράξεις που θα οδηγήσουν σε τύψεις και να συνέλθει. Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις που αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες για τον εξοπλισμό των νησιών.

Ως σύμμαχος που πληρώνει το υψηλότερο τίμημα από κάθε άποψη εντός του ΝΑΤΟ, υποδεχόμαστε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία δεν έχει καν ανταποκριθεί στις προσκλήσεις μας για συνάντηση στρατιωτικής αντιπροσωπείας τα τελευταία 2 χρόνια. Ωστόσο, βλέπουμε ότι η υπομονή μας παρεξηγείται από τον συνομιλητή μας. Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και τους νόμους κανενός. Στην πραγματικότητα, η χώρα αυτή έκανε πάντα παρόμοιες κινήσεις στηριζόμενη σε κάποιον άλλο από την ημέρα της ίδρυσής της. Προειδοποιούμε και πάλι την Ελλάδα να μείνει μακριά από όνειρα που θα την κάνουν να μετανιώσει. Συμπεριφερθείτε σωστά. Η Τουρκία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που της έχουν παραχωρηθεί από τα διεθνή δικαιώματα σχετικά με τον εξοπλισμό των νησιών όταν χρειαστεί».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο: «Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τις πρακτικές του ΟΗΕ».

Εξάλλου ο Ερντογάν, ο οποίος απειλεί να εξαπολύσει νέα επίθεση στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα ότι «ελπίζει» πως θα υποστηριχθεί από τους συμμάχους της Άγκυρας.

«Θα συμπληρώσουμε βεβαίως τα κομμάτια που λείπουν από τη ζώνη ασφαλείας μας»
κατά μήκος των τουρκικών συνόρων στη βόρεια Συρία, προειδοποίησε. «Ελπίζουμε πως κανένας από τους αληθινούς συμμάχους μας δεν θα αντιταχθεί στις θεμιτές ανησυχίες μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος φορούσε στρατιωτικό πηλίκιο ενώ παρακολουθούσε τις στρατιωτικές ασκήσεις.

Ακάρ: Δεν μαθαίνει η Ελλάδα από την ιστορία

Μηνύματα κατά της Ελλάδας έστειλε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ στην ομιλία του στη διάρκεια της άσκησης.

«Οι στόχοι που έχουν τεθεί σήμερα έχουν επιτευχθεί. Συγχαίρουμε τους φίλους και συμμάχους μας που συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία της άσκησης. Για άλλη μια φορά, είδαμε στο πεδίο τα αποτελέσματα των όπλων και των πυρομαχικών που παράγονται από την εγχώρια και εθνική αμυντική μας βιομηχανία. Η Ελλάδα συνεχίζει την επιθετική της πολιτική. Συνεχίζει επίμονα τις παράλογες διεκδικήσεις της χωρίς να μαθαίνει από την ιστορία. Η Ελλάδα κατηγορεί ξεδιάντροπα την Τουρκία για επεκτατισμό. Πρόκειται για διγλωσσία. Οι προσπάθειες εξοπλισμών και συμμαχιών είναι μάταιες προσπάθειες».

 

Βίντεο με ελικόπτερα και πραγματικά πυρά από κορβέτες δημοσιοποίησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ελικόπτερα του στρατού ξηράς της Τουρκίας να μεταφέρουν οβιδοβόλα και πυρβολικό σε ακτή, κομάντος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού να καταστρέφουν με ρουκέτες ένα ραντάρ και στόχους να καταστρέφονται με πυρά πυροβολικού από τις τουρκικές κορβέτες κλάσης ADA.

Δείτε τα βίντεο

Μητσοτάκης: Έχουμε έναν γείτονα απρόβλεπτο, είναι η ώρα για εθνική συσπείρωση

mitsotakis-EBEA3

H ομιλία του πρωθυπουργού στα βραβεία του ΕΒΕΑ – «Έχουμε πόλεμο στην Ευρωπαϊκή ήπειρο κάτι αδιανόητο πριν ένα χρόνο» – «Ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

«Έχουμε ένα απρόβλεπτο γείτονα που όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έβαλε «φρένο» στα σενάρια εκλογών, με το βλέμμα στα εθνικά θέματα.

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Στο τέλος της 4ετίας. Τώρα είναι ώρα για διαφορετικές προτεραιότητες. Για εθνική συσπείρωση απέναντι σε έναν απρόβλεπτο γείτονα. Για συνετή οικονομική διαχείριση και για διαρκείς παρεμβάσεις για ομαλή και δημιουργική καθημερινότητα» τόνισε.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελετή απονομής των Βραβείων του ΕΒΕΑ

«Έχουμε έναν απρόβλεπτο γείτονα που όσο απομονώνεται τόσο εξαγριώνεται και υπό αυτούς τους όρους θα επαναλάβω την άποψή μου. Ισχυρό κράτος σήμερα είναι το σταθερό κράτος. Αυτή τη σταθερότητα που συμβαδίζει με τη συνέχεια και τη συνέπεια είμαι αποφασισμένος να την εξασφαλίσω. Για αυτό η κυβέρνηση επιμένει στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο, αντιτάσσοντας στο χειρότερο απρόοπτο την καλύτερη δυνατή λύση» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί αν αντισταθμίσει τις συνέπειες ενός πολέμου και μια πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης» συμπληρώνοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να θυσιάσουμε τις κατακτήσεις του χθες, δεν πρέπει να υποθηκεύσουμε το κέρδος του αύριο».

«Η πορεία μας θα είναι κοινωνικά ευαίσθητη αλλά ταυτόχρονα και δημοσιονομικά ισορροπημένη. Οφείλουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο να το αντιληφθούμε. Ζυγίζοντας τις ανάγκες μας στη ζυγαριά των δυνατοτήτων μας. Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να παρασυρθεί σε ένα κλίμα πληθωριστικών αιτημάτων και ανέξοδων υποσχέσεων και θα πρέπει να μείνει μακριά από την τοξική κομματική αντιπαράθεση» δήλωσε.

Οριστική έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία και ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας 

«Οι διακρίσεις αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν την επινοητικότητα, το καινοτόμο πνεύμα αλλά και τον καθημερινό κόπο των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την πρόοδο μίας επιχείρησης», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Επικυρώνουν, όμως, παράλληλα και τις αντοχές ολόκληρης της οικονομίας μας πιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις εξαιρετικά αισιόδοξες προοπτικές της. Μία κατάκτηση στην οποία πιστεύω ότι μερίδιο έχουν όλοι: από την κυβέρνηση και τα επιμελητήρια μέχρι τη διοικητική πυραμίδα, αλλά κυρίως τους εργαζόμενους, το προσωπικό κάθε εταιρίας», τόνισε.

Επεσήμανε ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας με προσπάθεια κρατήθηκαν όρθιοι όλοι οι πυλώνες της παραγωγής. «Αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και σήμερα».  Πρόσθεσε ότι από την άλλη ο κόσμος των επιχειρήσεων οφείλει να αξιοποιεί δημιουργικά τις ευκαιρίες και να ανεβάζει κι άλλο τον πήχη για τον ίδιο, αλλά και για την εθνική ανάπτυξη.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις ανθεκτικότητας και δημιουργικότητας είναι αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση», τόνισε. «Σε ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν περιόρισαν μοιρολατρικά τη δράση τους απλά προσαρμοζόμενες στις αντιξοότητες της περιόδου, αλλά μπόρεσαν να διακρίνουν σε αυτές νέες μεγάλες ευκαιρίες. Αξιοποίησαν τα όποια εργαλεία τους προσέφερε η κυβέρνηση κι έφτιαξαν έτσι τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας», τόνισε.

Στο σημείο αυτό υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά, θα έλεγα, ύστερα από χρόνια οι επιδιώξεις της ιδιωτικής προκοπής και των συμφερόντων των εργαζόμενων ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις προτεραιότητες, τις επιλογές της Πολιτείας». Το αποτέλεσμα είναι παρά τις αντιξοότητες στο διεθνές περιβάλλον η ελληνική οικονομία να ορίζεται από αυτό το σπάνιο δίπτυχο της αντοχής, της ανθεκτικότητας, αλλά και της προοπτικής, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις αλλά και την αύξηση του ΑΕΠ κατά 7% το πρώτο τρίμηνο του 2022, που επίσης μας αιφνιδίασε ευχάριστα, στη διαρκή μείωση της ανεργίας και τη σημαντική άνθηση των εξαγωγών που ξεπέρασαν το ορόσημο των 40 δισεκ. ευρώ. Επιδόσεις, που βρίσκονται σταθερά πάνω από το μ.ο της ευρωζώνης αποτελούν εξέλιξη που συμπαρασύρει προς τα κάτω και το δημόσιο χρέος, όπως είπε. Η πρόβλεψη επίσης για το 2023 είναι για περαιτέρω μείωση της ανεργίας σε επίπεδα που μας ήταν άγνωστα εδώ και μια δεκαετία.

Τόνισε πως το 2023 θα είναι η χρονιά που θα επιστρέψουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα κι έκανε ξεχωριστή αναφορά στη δυναμική των επενδύσεων και τις προοπτικές για το μέλλον και την κάλυψη με μεγάλη ταχύτητα του επενδυτικού κενού που μας χώριζε από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόβλεψη για μεγάλη αύξηση των εξαγωγών και επεσήμανε πως όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί με τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις συνέβαλαν στην 11η συνεχή θετική αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «οδηγώντας πια στην οριστική έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας το καλοκαίρι και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τον επόμενο χρόνο».

Μίλησε για απολύτως ρεαλιστικούς στόχους που είναι αποτέλεσμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έγιναν «στηρίζοντας από τη μια τα νοικοκυριά, αλλά απελευθερώνοντας από την άλλη την οικονομική δραστηριότητα, με όπλα μας τη φορολογική ελάφρυνση και τη συνετή διαχείριση».

Τόνισε ότι όλα αυτά δεν ήταν αυτονόητα και δεν προέκυψαν τυχαία ειδικά μέσα σε ένα τοπίο αλλεπάλληλων κρίσεων και ταυτόχρονων εθνικών προκλήσεων. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στη θεσμική καθιέρωση κινήτρων για την αύξηση της παραγωγικότητας και του μεγέθους των ελληνικών επιχειρήσεων με συγχωνεύσεις ή συνεργασίες μικρών και μεσαίων εταιρειών.

Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Τα tweet του κινούνται μακριά από τη λογική, το δίκαιο και την ελευθερία

polemika-ploia343

Απάντηση στα tweet του Τούρκου προέδρου στα ελληνικά με τα οποία καλούσε την Ελλαδα να «συνετιστεί» διαφορετικά «θα το μετανιώσει όπως συνέβη έναν αιώνα πριν»

«Είναι αξιοπρόσεκτο ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν επέλεξε να εκφραστεί στα ελληνικά. Είναι γνωστό ότι η ελληνική είναι η γλώσσα της λογικής, της ελευθερίας και του δικαίου. Οι μητρικοί της χρήστες και ο δυτικός κόσμος το γνωρίζουν άριστα. Η τακτική που έχει επιλέξει η Τουρκία δεν εμπίπτει σε καμία από αυτές τις εκδοχές».

Αυτή είναι η απάντηση της Αθήνας διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στα tweet του Ερντογάν στα ελληνικά με  με τα οποία καλούσε την Ελλαδα να συνετιστεί διαφορετικά θα το μετανιώσει όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.

Οι απειλές και τα tweet του Ερντογάν 

Επιμένοντας στην ακραία ρητορική εναντίον της χώρας μας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. έφτασε σήμερα μέχρι το σημείο να εκτοξεύσει απειλές μέσω… Twitter και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα!

«Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν» αναφέρει μία από τις αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό του Τούρκου προέδρου.

Συνεχίζοντας ο Ερντογάν κάνει λόγο για «δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο» και συμπληρώνει ότι «δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών».

Σε σειρά άλλων αναρτήσεων, ο Ερντογάν αναφέρει: «Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας».

Φτάνει στο σημείο να απειλήσει, λέγοντας ότι «η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ΝΑΤΟ και τρίτων χώρων, εμπλέκοντας τους στην παρανόμια των διαφόρων στρατιωτικών ασκήσεων σε νησιά με μη στρατικοποιημένο καθεστώς, δεν είναι πάρα μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος».

Ισχυρίζεται ακόμα ότι η Τουρκία «ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών».

Και προσθέτει: «βλέπουμε όμως ότι η υπομονή μας και η ψυχραιμία που επιδεικνύουμε εκλαμβάνεται λανθασμένα από τον ομόλογο μας».

Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη των απειλητικών μηνυμάτων που έστειλε ο Ερντογάν από τη Σμύρνη, όπου βρέθηκε για την στρατιωτική άσκηση «EFES 2022», όπου τραβώντας το σχοινί παραπάνω, απείλησε την χώρα μας πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει την ισχύ της για την εφαρμογή των συνθηκών «που παραβιάζει η Ελλάδα» και κάλεσε την Αθήνα «να μην επαναλάβει τα λάθη που έκανε έναν αιώνα πριν».

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο Ιάσωνας κατηγορεί την Ελλάδα διεθνώς,ο Μπουρνούς προδίδει τις στρατιωτικές θέσεις,ο Μπαλαφας θέλει να ρισκάρει, ο ξάδερφος Τσίπρας δε θεωρει την άμυνα αυτοσκοπό,ο κανονικός Τσίπρας δεν πιστεύει στα θαλάσσια σύνορα,ο Κοτζιάς μας λέει μονοφαγαδες.Τιμούμε τους αγώνες της αριστεράς

    • ..την αιμορραγία των Εθνικών και τοπικών εσόδων απ τα παζάρια απέναντι.
      Επίσης να μην ξεχνάμε τον ιδιαίτερο ζήλο για την κατασκευή του τζαμιού,ενώ οι εκκλησίες είναι ακόμα γκρεμισμένες.
      Να βγουν επίσημα το επιμελητήριο και οι επιχειρηματίες για το πώς κινείται η αγορά.

  2. Σύντροφοι πρέπει να οργανωθουμε γιατί ο δικός μας αγώνας θα είναι δίπλα δύσκολος
    Όπως είπε και ο σύντροφος ο Θανάσης ο Παφιλης,
    εμείς θα πολεμήσουμε και εναντίων των Ελλήνων και εναντίον των Τούρκων
    https://www.newsbreak.gr/politiki/256931/pafilis-to-kke-se-periptosi-polemoy-tha-polemisei-kai-enantion-toy-ellinikoy-stratoy-kai-toy-eisvolea-video/

    • Προσπαθώ να καταλάβω τι θελεις να περάσεις προς τα έξω ,συμμαχίες τέτοιες που προδίδουν πατρίδα κ σύνορα δεν τις θέλουμε ,γι’αυτό κ δύσκολα θα ξαναβγει κόμμα που έχει αριστερές ιδέες .

  3. Και εμείς θα συνεχίζουμε να στέλνουμε χιλιάδες απέναντι για να αφήσουν τα ευρώ τους !!! Συμφέροντα θα μου πείτε.

  4. που ειναι το βακουφ Κω και ο μουσουλμανικος συλλογος να αποστομωσουν τον κο Σουλτανο μηπως εστερνιζονται τις αποψεις του? Ξυπνατε γιατι και την Κυπρο τα ιδια εγιναν οτι λεει η τουρκια το κανει , και τα στελεχη του στρατου στο νησι να το παρουν στα σοβαρα, ρωτησα προσφατα στρατιωτικο ολα καλα τι ακουτε?
    και μου απαντησε ολα καλα δεν τρεχει μια τον ξαναρωταω και ολα αυτα που λενε στις ειδησεις? και απανταει οτι δεν βλεπει τα νεα , καλα ειναι και τα τριμηνα και οι αδειες και τα μπανακια αλλα για να συνεχίσουμε να τα εχουμε να προσεχουμε……

    • Καλά σε εσένα θα πουν ,τι κάνουν στο Ελληνικό στράτευμα ??? Αν σου έλεγε τότε να φοβίσουν ,δεν ξέρεις ότι αυτά δεν λέγονται ????? Μου θυμίζεις κάποιους δημοσιογράφους ,που χωρίς να το καταλαβαίνουν κ οι ίδιοι ,κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Ερτογαν .Δεν αφήνουν τίποτα που να μην πουν ,άσε ποια εκείνες οι ερωτήσεις πόσα αεροπλα έχουν οι εχθροί πόσα έχουμε εμείς ,δεν είναι μυστικό αλλά γιατί να το επιβεβαιώνουν ,??

  5. Για να μαζέψουν οι ένοπλες δυνάμεις αυτούς τους ψυχοπαθεις ,αρρώστους τρελούς ψεφτες Τούρκους ,από που κ έως που είναι κληρονομιά τους τα νησιά της Ελλάδας ,εφόσον ,όταν ήρθαν από την Μογγολία οι Μογγόλοι εκεί μας βρήκαν .Χιλιάδες χρόνια πριν ,όσοι κατακτητές κ να παρέλασαν από αυτά ,καταφέραμε κ τους διωχναμε .

    • Θα μας πεις εσύ Μογγολε ,τι να κάνουμε επί Ελληνικού εδάφους ??? Η μήπως φοβάσαι ????? Θέλεις να γίνει όπως στην Κύπρο ?????? Που μπήκατε μόλις αποσυραμε την μεραρχία ????? Εσύ γιατί έχεις έτοιμη στην Σμύρνη την στρατιά Αιγαίου ?????? Κοίτα !! Κ το 1821 λίγοι ειμασταν αλλά σας διώξαμε από την πατρίδα μας ,γιατί ο Έλληνας Τούρκος δεν γίνεται .Βγάλτε τον σκασμό λοιπόν .

  6. ……Καθε μια βραχονησιδα ειναι ελληνικη πατριδα
    κι οποιος τουρκος την πατησει τον Αλλαχ θα συναντησει…

  7. Όσο ζει ή κυβερναει ο πρόεδρος Ταγίπ δεν πρόκειται να συμβει τίποτα. Δεν είναι χαζο Μογγολος του κοβει το μυαλο. Ή αδυναμια του είναι μόνο τα λεφτα. Για αυτό απολαυστε το καλοκαίρι.

    • Αυτό το ξέρουμε πριν από εσένα ,αυτός μόνο γαυγιζει ,αλλά μας έσπασαν τα νεύρα οι απειλες ,κ οι υπέρ πτήσεις ,μην γυρίσει το μάτι των πιλότων μας καμία μέρα ,κ πατήσουν το κουμπί κ γίνει κόλαση για τους Τουρκους . Εξάλλου κάθε μέρα τους βάζουν στον στόχο ,κ αυτό το βλέπουν οι Τούρκοι πιλότοι ,γνωριζουν καλά πως οι Έλληνες είναι πρώτοι στον κόσμο .

    • Ρε εκεί που κάθοντσι οι Τούρκοι ξαφνικά αρχίζουν να διεκδικούν ξένα νησιά ,ρε πάνε καλά οι τρελοί ??????? Αν ήταν δικά τους θα τα έδιναν ???? Μας βγάζουν γλώσσα κ μας απειλούν κιόλας ,θέλουν εδώ κ τώρα να τους τα δώσουμε .Ποιος νοήμον άνθρωπος μπορεί μετά από τόσα χρόνια που τα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα ,γιατί πάντα ήταν Ελληνικά αλλά κ σαν έπαθλο που συμμετείχαμε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ,ενώ η δειλή Τουρκία δεν ήταν εκεί τώρα ζητά τρέλα κ χωρίς λογική αιτήματα .Κάνενα κράτος δεν θα συμφωνήσει ,κ θα στραφούν όλοι εναντίον τους .Θα τους κομματιάζουν οι ξένες δυνάμεις που τώρα είναι φίλοι τους .

    • Το παιδιάστικο επιχείρημα ,του Μογγόλου για τα νησιά ξέρετε ποιο είναι ???? Ότι δεν πρέπει να τα έχουμε στρατηκοποιημενα , κ γι’αυτό τον λόγο πως έχει δικαίωμα να επιτεθεί ούτε πέντε χρονών παιδί ,ούτε ο ποιο αμόρφωτος ,δεν θα είχε σκεφτεί τέτοιες αξιώσεις .Επειδή το γράφει η Λωζάνη ???? Μα τότε δεν είχε επιτεθεί ακόμα ο Αττίλας στην Κύπρο ,κ αυτό μάλλον θέλει να κάνει να αποσύρουμε τις δυνάμεις μας να μπει χωρίς να πολεμήσει ανενόχλητος .Γνωρίζει ότι από τότε έχουμε στρατό στα Δωδεκάνησα ,εξαιτίας της δικής τους επιθετικότητας ,αλλά κ κάνουμε χρήση του άρθρου 51 του ΟΗΕ που μας δίνει το δικαίωμα στην άμυνα .Ο Ερτογαν δεν γνωρίζει κ πολλά ο Ακαρ όμως τα γνωρίζει όλα αυτά ,αλλά κάνει τουμπεκί στον αφεντικό του ,βγαίνει κ λέει το ποίημα του ενώ ξέρει ότι οι αντίστοιχοι αξιωματικοί δικοί μας τον κοροϊδεύουν .Προσπαθεί ο καημένος να φανεί πιστικός αλλά φαίνεται ότι κατά βάθος ξέρει ότι αυτά που λέει δεν γίνονται .

    • Κ θα πάει ,δυστυχώς, όχι για εμάς εμείς δεν θα πάθουμε τίποτα ,αυτούς θα τους διαλύσουν οι φίλοι τους .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ