Θάσος: Νέα απάτη με θύμα ξενοδόχο, άρπαξε σχεδόν 12.000 ευρώ

0
108

Έλαβε ένα e-mail με το λογότυπο τράπεζας, πληκτρολόγησε τους κωδικούς και αμέσως 1.900 ευρώ έκαναν φτερά

Για μια ακόμη φορά χτύπησε στη Θάσο ο άγνωστος απατεώνας που στοχοποιεί επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, συνεχίζοντας ανενόχλητος την δράση του παρά τις έρευνες των αστυνομικών που έχουν ενταθεί μετά τα επανειλημμένα κρούσματα απάτης στο νησί.

Την περασμένη Πέμπτη, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια ενός ξενοδοχείου, με το πρόσχημα ότι ήθελε να κάνει κράτηση και να πληρώσει ηλεκτρονικά. Κάποια στιγμή, της έστειλε ένα e-mail με το λογότυπο τράπεζας που περιείχε υπερσύνδεσμο και, όταν η γυναίκα πληκτρολόγησε τους προσωπικούς της κωδικούς, ο απατεώνας απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και μετέφερε από αυτόν το ποσό των 11.900 ευρώ. Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Θάσου, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να διαπιστωθεί σε ποιους ανήκουν οι λογαριασμοί που έχουν μεταφερθεί κατά καιρούς τα χρήματα των θυμάτων.

Παρόμοια απάτη με θύμα επιχειρηματία στη Ρόδο

Μια παρόμοια περίπτωση απάτης είχε ως θύμα έναν ιδιοκτήτη καταστήματος στη Ρόδο, με τον οποίο επικοινώνησε ένας άγνωστος που προσποιήθηκε τον πελάτη και, αφού του ζήτησε τον αριθμό του λογαριασμού του, στη συνέχεια τον ενημέρωσε ότι είχε καταθέσει 600 ευρώ για μια παραγγελία που δήθεν είχε κάνει. Ο επιχειρηματίας δέχθηκε στο κινητό του ένα μήνυμα που δήθεν προερχόταν από την τράπεζα και του ζητούσε να πληκτρολογήσει τον κωδικό του e-banking, αλλά μόλις το έκανε είδε να… εξαφανίζονται χιλιάδες ευρώ από τον λογαριασμό του!

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ