Έτσι θα ήταν τα επτά θαύματα του κόσμου αν υπήρχαν ακόμα

0
1618

Δείτε τις εικόνες…

Τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας αποτελεί ίσως την πιο διάσημη must see τουριστική λίστα. Αυτός ο κατάλογος δημιουργήθηκε πρώτα από τον Αντίπατρο τον Σιδώνιο, έναν Έλληνα συγγραφέα και ποιητή που έζησε το 2ο αιώνα π.Χ.

Αργότερα συνέβαλαν και άλλοι λόγιοι, όπως ο μαθηματικός Φίλων από το Βυζάντιο, το σημαντικό όμως είναι ότι αυτή η λίστα παραμένει μέχρι σήμερα ένα αξιόλογο πολιτιστικό αρχείο.

Δυστυχώς, από τα Θαύματα που αναφέρονται, μόνο ένα υπάρχει ακόμα και είναι οι Πυραμίδες της Γκίζας, κι όλως περιέργως είναι και το παλαιότερο όλων…

Παρότι τα άλλα «Θαύματα» αποτελούν μακρινή ανάμνηση, η εταιρεία Budget Direct δημιούργησε υπέροχες 3D απεικονίσεις για το πώς θα έμοιαζαν τα αρχαιολογικά μνημεία αν είχαν καταφέρει να επιβιώσουν.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα, το αρχιτεκτονικό δίδυμο Keremcan Kirilmaz και Erdem Batirbek, με την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή της NeoMam και τη συμβολή των γραφιστών στη Fractal Motion δημιούργησαν μια εκδοχή του πώς θα έδειχναν σήμερα τα 7 Θαύματα του Κόσμου.

«Ο στόχος μας ήταν να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να ανακαλύψουν ξανά τα ξεχασμένα θαύματα του αρχαίου κόσμου. Θέλαμε να κινήσουμε την περιέργεια των ταξιδιωτών και των διαδικτυακών χρηστών, δείχνοντάς τους μέρη του κόσμου για τα οποία πιθανόν δεν έχουν διαβάσει ποτέ και δεν είχαν σκεφτεί να επισκεφθούν. Εστιάσαμε στο να φέρουμε αυτά τα μνημεία στη ζωή ώστε οι αναγνώστες να έχουν μια αίσθηση του πώς έδειχναν όταν ήταν στις δόξες τους. Το αποτέλεσμα είναι επτά υπέροχες ανακατασκευές που σου επιτρέπουν να θαυμάσεις ό,τι και οι αρχαίοι» δήλωσε ένας από τους σχεδιαστές.

Δείτε τις φωτογραφίες

Κολοσσός της Ρόδου: Ήταν ένα μπρούτζινο άγαλμα 32 μέτρων το οποίο είχε κατασκευαστεί πάνω σε δύο βάσεις 15 μέτρων και έστεκε στο λιμάνι του ελληνικού νησιού. Καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του σεισμού της Ρόδου το 226 π.Χ.

Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας: Είναι ένα από τα αρχαιότερα μνημεία του κόσμου. Η κατασκευή της τελείωσε το 2.560 π.Χ και αποτελούσε το υψηλότερο κτίσμα που είχε φτιαχτεί από ανθρώπους για περισσότερα από 3.800 χρόνια. Η Πυραμίδα του Χέοπα είναι η αρχαιότερη και η μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Νεκρόπολης της Γκίζας.

Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας: Αποτελεί ένα από τα μυστήρια της αρχαιότητας καθώς κανείς δεν είναι σίγουρος για το ακριβές σημείο στο οποίο βρισκόταν. Δεν υπάρχει κανένα βαβυλωνιακό κείμενο που να κάνει αναφορά στους Κρεμαστούς Κήπους, ούτε κάποια αρχαιολογική απόδειξη, πράγμα που έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για το κατά πόσο υπήρξε. Ωστόσο, οι λίγες – αποδεκτές – πληροφορίες που υπάρχουν είναι πως βρισκόταν σε κάποια περιοχή του σημερινού Ιράκ.

Φάρος της Αλεξάνδρειας: Χτίστηκε μεταξύ 284 και 246 π.Χ. Τα ερείπια του Φάρου εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας το 1904. Οι εκτιμήσεις είναι πολλές, ωστόσο η κυριότερη θεωρία αναφέρει πως είχε ύψος 135 μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται, λοιπόν, στα ψηλότερα κτήρια που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από ανθρώπους.

Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού: Ήταν ταφικό μνημείο που χτίστηκε για τον Μαύσωλο, τον σατράπη (διοικητής περιφέρειας) της Καρίας. Ο τάφος ήταν τόσο υπέροχος, που ο Μαύσωλος απέκτησε τη δική του λέξη. Καταστράφηκε λόγω των πολλών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν από τον 12ο έως τον 15ο αιώνα στην περιοχή όπου είχε κατασκευαστεί.

Άγαλμα του Ολυμπίου Διός: Ήταν ένα κολοσσιαίο άγαλμα 13 μέτρων κατασκευασμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο. Ήταν τοποθετημένο στο ναό του Διός, στο Ιερό της Ολυμπίας. Τόσο ο ναός όσο και το άγαλμα καταστράφηκαν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια φωτιάς.

Ναός της Αρτέμιδος της Εφέσου: Χτίστηκε και καταστράφηκε τρεις φορές σε μία περίοδο επτά αιώνων. Η αρχική κατασκευή κάηκε από τον Ηρόστρατο, έναν εμπρηστή που ήθελε να καταστρέψει τον ναό της Αρτέμιδος. Τη δεύτερη φορά καταστράφηκε κατά τη διάρκεια εισβολής των Γότθων στην πόλη. Το τρίτο και τελικό «χτύπημα» ήρθε από τους Χριστιανούς, οι οποίοι άφησαν πίσω τους μόνο τα θεμέλια του ναού και μία κολώνα.

thebest.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ