Πάτρα:Ένορκη διοικητική εξέταση στο Καραμανδάνειο για το «ανεξήγητο» φιαλίδιο με το αίμα της 9χρονης

0
784

Ένορκη διοικητική εξέταση για τον Διοικητή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, σχετικά με το φιαλίδιο που περιείχε αίμα της Τζωρτζίνας διέταξε το υπουργείο Υγείας.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Καραμανδάνειο.

Προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το φιαλίδιο, το υπουργείο Υγείας διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τον Διοικητή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. O διοικητής και οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο χαρακτήρισαν «ανεξήγητο» το πώς βρέθηκε έπειτα από ένα χρόνο το φιαλίδιο, οι δηλώσεις αυτές οδήγησαν στην ένορκη διοικητική εξέταση, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα στην τηλεόραση του MEGA, o αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στο παιδιατρικό τμήμα όταν λαμβάνουν κάποιο δείγμα το φυλάνε σε ψυγείο για 10 με 15 ημέρες, σε περίπτωση που το χρειαστούν ξανά, ώστε να μην τρυπούν ξανά και ξανά τα παιδιά.

Πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε στο ψυγείο ένα φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας, το οποίο εστάλη σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης προς διερεύνηση, ώστε να διαπιστωθεί εάν θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης της Πάτρας.

Το αίτημα αποφυλάκισης της Πισπιρίγκου

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου σχολίασε πως το συγκεκριμένο περιστατικό επαληθεύει τα λεγόμενά της, ότι στα δημόσια νοσοκομεία δεν λειτουργούν όλα σωστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Τριανταφυλλόπουλου, σε 20 ημέρες η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

«Η αρχή του νήματος βρίσκεται σε εκείνη την ημέρα, όπου για τέσσερις ώρες η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε προτού προφυλακιστεί, όπου ειπώθηκε και ποτέ δεν διαψεύστηκε ότι στο τέλος της τετράωρης απολογίας της και οι δικηγόροι της και η ίδια ήταν σίγουροι ότι δεν θα προφυλακιστεί. Εκτιμώ ότι εκεί μάλλον ακόμα βρίσκεται το σκεπτικό τους με επιπλέον τεχνικά στοιχεία», δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Γρηγόρης Λέων: «Ίσως πάρουμε απαντήσεις για το “τοξικολογικό προφίλ” της 9χρονης»

Ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην εφημερίδα Realnews εξήγησε ότι «από το αίμα θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν οι ουσίες που είχε στο αίμα του το παιδί» και συνέχισε τονίζοντας ότι «αν το αίμα είχε ληφθεί πριν από το πρώτο επεισόδιο τότε θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις για το τι προκάλεσε την πρώτη ανακοπή στην Τζωρτζίνα».

Ο ίδιος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι η «εκταφή της Τζωρτζίνας έπρεπε να είχε γίνει τότε που ανασύρθηκε το τάμπλετ» ενώ τονίζει ότι «ακόμα και τώρα να γίνει η εκταφή είναι σημαντικό να πάρουμε “τοξικολογικό προφίλ”». Σημειώνεται ότι το «τοξικολογικό προφίλ» το δίνουν το αίμα και τα ούρα.

roula-pispirigkou.jpg
Η Ρούλα Πισπιρίγκου.Intime News / Φωτογραφία Αρχείου

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: «Θα ζητήσουμε εξέταση DNA για το φιαλίδιο με αίμα»

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ σχετικά με το φιαλίδιο που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και περιέχει αίμα της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, εκφράζει αμφιβολίες για το αν όντως πρόκειται για αίμα του παιδιού της αυτό που βρέθηκε. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της: «Θα ζητήσουμε εξέταση DNA για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο ψυγείο».

«Αδιέξοδο» με τη νοσοκομειακή κεταμίνη

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ για τo θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας τονίζοντας ότι: «Έχουμε νοσοκομειακή κεταμίνη που χορηγήθηκε στο παιδί, και δεν προκύπτει από πουθενά έλλειμμα. Άρα αδιέξοδο, άρα αμφιβολίες, άρα δεύτερες σκέψεις, άρα προβληματισμοί».

Επικαλούμενος την ποινική δικογραφία που κατέχει ανάφερε ότι σε αυτή υπάρχει απαντητικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι μέσα στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ υπάρχουν 5 φιαλίδια των 100ml που έχουν κεταμίνη.

«Τη στιγμή κατά την οποία γίνεται η επέμβαση των γιατρών μετά το καρδιακό επεισόδιο του παιδιού έχουν στα χέρια τους ένα βαλιτσάκι, το οποίο έχει κεταμίνη, και είναι πέντε συσκευασίες των 100ml, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, προκύπτει από τα έγγραφα» είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι «η επίσημη απάντηση είναι ότι τα φιαλίδια δεν χρησιμοποιήθηκαν, δεν πειράχθηκαν σύμφωνα με την επίσημη απάντηση από την πλευρά του νοσοκομείου, βέβαια, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη κεταμίνη που χορηγήθηκε είναι νοσοκομειακή, δηλαδή το σκεύασμα διακινείται μόνο υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ μεταξύ νοσοκομείων, δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, δεν μπορεί να το προμηθευθεί κανείς, δεν είναι παράνομο σκεύασμα που διακινείται υπό συνθήκες παρανομίας με σκοπό χρήση από εξαρτημένα άτομα».

«Υποβάλαμε αίτημα στη διενεργούσα την ανάκριση δικαστική λειτουργό να υπολογιστεί βάσει της περιεκτικότητας της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα ποια είναι η αντίστοιχη συνολική ποσότητα που φέρεται να έχει χορηγηθεί στο παιδί. Το αίτημα μας έχει απορριφθεί. Ζητήσαμε να μας πούνε πόσα είναι τα φιαλίδια, και το αίτημά μας έχει απορριφθεί… Υπάρχει ισχυρισμός ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει τόσα μπουκαλάκια επειδή είναι μεγάλη ποσότητα. Είναι δυνατόν η μητέρα να είχε τόσα μπουκαλάκια μέσα στο θάλαμο που έχει γυάλινη πόρτα που μπορεί κάνει να δεις μέσα από το θάλαμο τι συμβαίνει μέσα;» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ