Καταγγελία για νέο ατύχημα σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη -Τραυματίστηκε 9χρονος

0
534

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε μία μητέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκηδόνος στη Θεσσαλονίκη, μετά από ατύχημα που είχε ο 9χρονος γιος της σε παιδική χαρά της περιοχής.

Σύμφωνα με τη μητέρα, στις 10 Μαΐου, γύρω στις 9 το βράδυ, την ώρα που το αγοράκι έπαιζε σε παιδική χαρά, απέναντι από το δημαρχείο Χαλκηδόνος, έπεσε σε δέντρο γιατί δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός. Ο 9χρονος μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Μιλώντας στο GRTimes η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου, κάτοικος της περιοχής αλλά και γονέας, Στέλλα Βαλσαμάκη, ανέφερε πως «ο ανήλικος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και του έγιναν ράμματα σε μύτη και στόμα. Πλέον πηγαίνει στο σχολείο, αλλά οι δάσκαλοι καλούν τη μητέρα του για να τον παραλάβει κατά τη διάρκεια του μαθήματος».

Επίσης πρόσθεσε πως «σημειώθηκε και άλλο ατύχημα εκτός από αυτό για το οποίο υποβλήθηκε μήνυση, πλην όμως ευτυχώς, το παιδάκι δεν χτύπησε πολύ».

Σύμφωνα με την κ. Βαλσαμάκη, «η παιδική χαρά έκλεισε την επόμενη ημέρα και αφότου συνέβη το δεύτερο ατύχημα, μετά από κινητοποίηση αρκετών γονέων». Η ίδια ακόμη χαρακτηρίζει το γεγονός του… σφραγίσματος των παιδικών χαρών «παράξενο», αφήνοντας επιπλέον αιχμές για την κινητοποίηση του δήμου η οποία, όπως λέει, «έγινε τελικά αφότου συνέβησαν τα ατυχήματα».

Επιπροσθέτως, τονίζει κατηγορηματικά ότι «ως Σύλλογος Γονέων, καταγγέλλουμε την αδιαφορία των αρμοδίων. Φαίνεται ότι τόσο καιρό, τα παιδιά μας διέτρεχαν κίνδυνο. Διεκδικούμε λοιπόν τα αυτονόητα: Να μην κινδυνεύουν τα παιδιά μας όταν παίζουν στις παιδικές χαρές. Δεν είναι φυσιολογική αυτή η κατάσταση».

Δήμαρχος Χαλκηδόνας: Το παιδί δεν χτύπησε σε παιχνίδι-Δεν τίθεται ζήτημα φωτισμού

Στο περιστατικό του τραυματισμού του 9χρονου, αλλά και στη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που υπέβαλλε η μητέρα του, μίλησε στο GRTimes ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

«Εμείς δεν αποδεχόμαστε το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός στο συγκεκριμένο πάρκο. Το παιδί σκόνταψε όπως έτρεχε και έπεσε. Μακάρι να μην συνέβαινε, αλλά ήταν ένα σύνηθες περιστατικό, που συμβαίνει κατά κόρον σε χώρους παιχνιδιού και πάρκων. Δεν προεξείχε κάτι, από οποιοδήποτε παιχνίδι της παιδικής χαράς ή οτιδήποτε τέτοιο, άρα δεν χτύπησε σε παιχνίδι», ανέφερε.

Όπως επιπλέον σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, «γενικότερα, δεν χρειάζεται να φτάνουμε στα όρια του παραλογισμού. Μέσα σε αυτήν τη διαδικασία, έχουμε ένα κυνήγι μαγισσών. Καταλαβαίνω την ευαισθησία των γονιών, ως γονιός που είμαι κι εγώ, αλλά από ένα σημείο και μετά ξεπερνάμε τα όρια. Μακάρι να μη γίνονται ατυχήματα, αλλά δεν μπορεί σε όλα να “δείχνουμε” τον δήμο και τις υπηρεσίες του».

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, «υπάρχει η ευθύνη της επιτήρησης, η οποία είναι συνεχής, αλλά μικροπεριστατικά πάντοτε θα υπάρχουν. Οι παιδικές χαρές λειτουργούν συνέχεια με παιδιά και καθημερινά δημιουργούνται ζητήματα. Το πρωί μπορεί να είναι όλα καλά και σε δύο ώρες να πάθει κάτι οποιοδήποτε παιχνίδι. Υπάρχει δυναμική κίνηση. Δεν είναι δυνατό να υπάρχει μόνιμος φύλακας σε όλες τις παιδικές χαρές. Έχουμε έναν δήμο με 18 οικισμούς, 60 αυλές σχολείων που είναι και “παιδικές χαρές”, οπότε είναι δύσκολο όλα αυτά να αστυνομευθούν και να επιτηρηθούν».

Αναφορικά με τα «λουκέτα» στις παιδικές χαρές του δήμου, ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, αναφέρει ότι πρόκειται για προσωρινή παύση λειτουργίας, καθώς πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης.

«Πραγματοποιούμε εργασίες προκειμένου να πάρουμε τα πιστοποιητικά λειτουργίας. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες που έπρεπε να διορθωθούν, οπότε θέλαμε να είμαστε απόλυτα σύννομοι», υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, οι εργασίες πραγματοποιούνται και στις 14 παιδικές χαρές του δήμου αυτή στιγμή, ενώ «κατασκευάζουμε με εργολαβία άλλες 15 παιδικές χαρές και θα φθάσουμε τις 29 συνολικά στον δήμο μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ