4η δόση εμβολίου: Πότε πρέπει να γίνει – Ποιοι 60αρηδες δεν θα εμβολιαστούν

7
2568

Νέες διευκρινίσεις για την 4η δόση έδωσε η Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως σημείωσε την 4η δόση πρέπει να κάνουν όσοι είναι 60 ετών και άνω, ειδικά όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, ενώ από εκεί και πέρα «οι 70 ετών και άνω όπως και οι άνω των 80 καλό θα ήταν να προχωρήσουν στον δεύτερο επαναληπτικό τους εμβολιασμό».

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να κάνουν 4η δόση εμβολίου όσοι μετά την τρίτη νόσησαν με κορονοϊό. Και αυτό αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες.

4η δόση με εμβόλια mRNA

Παράλληλα η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι η 4η δόση πρέπει να γίνεται 4 μήνες μετά την τρίτη δόση εμβολιασμού και μόνο με εμβόλια mRNA.

Κατά την κ. Θεοδωρίδου «η τρίτη δόση αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική ακόμα και για τις παραλλαγές, ενώ λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας και της χαλάρωσης των μέτρων εξακολουθούμε να παρατηρούμε μεγάλο αριθμό μολύνσεων».

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα για την 4η δόση ανοίγει στις 7 Απριλίου για τους 80 ετών και άνω και οι συνολικά δικαιούχοι είναι 1,3 εκατ. πολίτες. Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει ανάλογα η πλατφόρμα για τους άνω των 90 και για τους άνω των 60.

Τέλος για τα παιδιά 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα μπορούν να κάνουν τέταρτη δόση, τρεις μήνες μετά τη λήψη της τρίτης. Τρίτη δόση μπορεί να χορηγείται σε παιδιά ίδιας ηλικίας, με αυξημένο κίνδυνο λόγω σοβαρών νοσημάτων.

Ενώ για τα άτομα ηλικίας 18 – 49 ετών, που δεν είναι μέτρια ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα και που έλαβαν το εμβόλιο Johnson & Johnson, τόσο ως κύρια δόση, όσο και ως αναμνηστική, μπορούν να λάβουν μια δεύτερη αναμνηστική δόση χρησιμοποιώντας εμβόλιο mRNA, για τουλάχιστον 4 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική δόση Johnson & Johnson.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τετάρτη δόση ;προσωπικά εγώ ακόμη τρέχω στους γιατρούς μετά την δεύτερη δόση που μου προκάλεσε καρδιο αναπνευστικά προβλήματα. Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι είναι οι γνωστές παρενέργειες. Παίρνω φαρμακευτική αγωγή και παραλίγο να πάω στην οδό Αναπαύσεως. Με τις επόμενες θα γίνει η καρδιά κουρέλι. αυτά και όποιος αμφιβάλλει θα τον ενημερώσω.

    • Παρενέργειες και θάνατοι εμβολίων Σύμφωνα με το vaccineimpact, το οποίο επικαλείται τα δεδομένα του VAERS

      Αύξηση 68.000% στα εγκεφαλικά
      Αύξηση 44.000% στις καρδιακές παθήσεις
      Αύξηση 6.800% στους θανάτους
      Αύξηση 5.700% στις μόνιμες αναπηρίες
      5.000% αύξηση των απειλητικών για τη ζωή τραυματισμών
      Αύξηση 4.400% στα νοσοκομεία
      EudraVigilance: 41,834 θάνατοι και 3,9 εκατ. παρενέργειεςΤα στοιχεία ανά εμβόλιο έως 15 Μαρτίου του 2022
      Συνολικά έχουν καταγραφεί 19.239 θάνατοι και 1.927.063 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της BioNTech/Pfizer.
      Συνολικά έχουν καταγραφεί 11.454 θάνατοι και 629.641 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Moderna.
      Συνολικά έχουν καταγραφεί 8.490 θάνατοι και 1.204.744 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Oxford/AstraZeneca.
      Συνολικά έχουν καταγραφεί 2.651 θάνατοι και 138.793 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.
      https://www.facebook.com/anna.emmanouilidou.37/posts/4968384959915484

    • … μα πάρα πολλά άτομα και εγώ μαζί και να είναι ολοι μια χαρά και εμβολιασμενοι όλοι τρεις φορές. Θα το θέσω αλλιώς. Μήπως αν δεν είχατε κάνει το εμβόλιο εσείς που έχετε τις πάρενεργειες, τώρα θα είσαστε «διακοπές»??? Για δείτε το αλλιώς!!! Απλά υπενθυμίζω ότι ο ιός δεν είναι ένας απλός ιός. Έχει φέρει Τούμπα όλη την γη…

      • Τον 25χρονο και τον 35χρονο απο χωριά της Κω που έφυγαν μετά το εμβόλιο; Τον αγαπητό συμπολίτη μας που έμεινε ημιπαράλυτος και ακόμα τραβίεται από την 1η δόση του φονικού άστρα; Τον 54χρονο γνωστό συμπολίτη μας και άλλους 50άρηδες χρόνιους καρκινοπαθείς που έφυγαν… από έμφραγμα; Του άλλους 50άρηδες και 60άρηδες που έφυγαν από ανακοπή; Τον 60χρονο και τον 40χρονο τελευταία; Κάτι κοτσονάτα γεροντάκια που τα χάσαμε από τη μια μέρα στην άλλη; Τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας Κοντοζαμάνη μήπως; που είναι με θρόμβωση και εμβολή στην εντατική; https://www.youtube.com/watch?v=Uafdm3npMq4 Και πόσα άλλα που έρχονται…

        • Αν μάθεις να τα ξεχωρίζεις θα σου λυθούν πολλά από τα ερωτήματα σου. Και εγώ όταν πήρα ένα χαπακι πίεσης πριν πολλά χρόνια, μου βγήκε στην επιφάνεια ένα πρόβλημα υγείας που με ταλαιπωρεί πολύ άσχημα. Έφταιγε το χάπι η το πρόβλημα που δούλευε κρυφά μέσα μου και βγήκε πρόωρα στην επιφάνεια? Το ίδιο χάπι το παίρνουν χιλιάδες άλλοι χωρίς πρόβλημα. Άρα το χάπι ήταν για μένα η ΑΦΟΡΜΗ η το ΑΙΤΙΟ?

  2. Τους περισεψαν πολλά εμβόλια και ψάχνουν να τα διώξουν;; Ας πάνε στη χώρα των πιθήκων. Αφού και τριπλά εμβολιασμενοι κόλλησαν και ταξίδεψαν . Οι ίδιοι οι γιατροί παραδέχονται ότι τις μεταλλάξεις δεν τις πιάνουν τα εμβόλια. Έλεος πια με την παραπληροφόρηση τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ