Έλεος! Μας αλλάξατε τα φώτα! Του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη

0
2239

Του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη

Έτσι ακριβώς! Μας αλλάξατε τα φώτα ή αλλιώς, τον αδόξαστο! Και το πρόβλημα για μας τους συνταξιούχους, τους υπαλλήλους, τους εργάτες και όλους τους φυτοζωούντες, είναι ότι λόγω της συνεχούς μείωσης και της καθήλωσης των συντάξεων και των μισθών μας εδώ και δώδεκα και πλέον χρόνια, δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για να ανταποκριθούμε, γενικώς, στα προς το ζην.

Για να πας να αγοράσεις τα τρόφιμα της οικογένειας, το σκέφτεσαι φορές και φορές, γιατί πλέον είναι ένα…τόλμημα. Όλα, μα όλα τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν εκτοξευθεί και συνεχίζουν να το πράττουν σε καθημερινή βάση, αφού με το πρόσχημα της παγκοσμιότητας του θέματος, η αισχροκέρδεια πάει σύννεφο και η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Ο καθένας μπορεί να αισχροκερδεί ασυστόλως, αφού τα ελεγκτικά όργανα είναι στον «αυτόματο πιλότο» και τυρβάζονται περί πολλά!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε από την αρχή του έτους και τα χαστούκια -για να μην πω τους πυροβολισμούς!- της ΔΕΗ, η οποία, έχω την άποψη ότι έχει εκτροχιαστεί με την ανοχή όχι μόνον της Πολιτείας, αλλά και ημών των ιδίων, τουτέστιν του δύσμοιρου ελληνικού λαού. Οι λογαριασμοί που παίρνουμε, πιο απλά, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τη δική μας τσέπη!
Και να το εξηγήσω με το προσωπικό μου παράδειγμα, μήπως και γίνει κατανοητό και αρχίσει ο κοσμάκης να καταφεύγει εναντίον της ΔΕΗ με μηνυτήριες αναφορές, γιατί απλώς λεφτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:
2021                                              2022
16/2/21(17.9.20/18.1.21) e 262            15/2/22 (20.9.21/19.1.22 e 584
13/4/21(19.1.21/16.3.21) e 245             12/4/22 (20.1.22/15/3/22 e 545

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές της κιλοβατώρας είναι ακριβώς η ίδια: δηλ. κιλ. ημερ.: e 0,11059 και κιλ. νυχτ.: e 0,07897.
Οπότε; Τι πρέπει να συμπεράνει κανείς; Να το πω ή θα πάω και φυλακή!
Και όμως η «απορία» λύνεται αμέσως, αν ρίξεις μια ματιά (οπότε χάνεις την όρασή σου!) στην ανάλυση του λογ/σμού, όπου βλέπεις την εφεύρεση της ΔΕΗ «ρήτρα αναπροσαρμογής»!!! Οι φαιδρές δικαιολογίες βρίσκονται στο γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, οπότε εμείς μετατραπήκαμε έκτοτε σε απλούς θεατές-τζογαδόρους σε πλήρες σκοτάδι! (όπου να ‘σαι θ’ ανάψουμε και… λύχνους!)

Και να φανταστείτε ότι το δικό μου σπίτι διαθέτει και ηλιακό θερμοσίφωνα!
Μήπως, λοιπόν, ως ανήμποροι πολίτες, πρέπει να συστήσουμε έναν σύλλογο «ΔΕΗόπληκτων» και να αρχίσουμε με ομαδικές μηνύσεις; Και μη μου πει κανείς ότι η αντίδρασή μου είναι αντιπολιτευτική, γιατί το φαΐ, σας πληροφορώ, δεν έχει κομματικό χρώμα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ