Ένταση στον αέρα του Open για ρεπορτάζ με τους έγκλειστους στη Μαριούπολη (βίντεο)

0
1170

Ένταση επικράτησε στον αέρα του OPEN μεταξύ του ανταποκριτή του καναλιού στη Ρωσία, Θανάση Αυγερινού και του ανταποκριτή στη Γερμανία Παντελή Βαλασόπουλου, με αφορμή τις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Υπάρχουν φημολογίες που λένε ότι οι πολύτιμοι άμαχοι, έγκλειστοι εντός της Μαριούπολης, τυγχάνουν ενός ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από την ηγετική ομάδα του τάγματος Αζόφ , υπό την έννοια ότι ναι μεν τους έχουν υπό κάποιου είδους ασφάλεια ή επιτήρηση, αλλά αυτό μπορεί να είναι και κάποιου είδους έλεγχος. Δηλαδή να είναι και ένα είδος περιορισμού. Δεν μπορώ να τις επιβεβαιώσω αυτές τις φημολογίες” είπε ο Θανάσης Αυγερινός,  σημειώνοντας πως ομαλή κατάσταση σίγουρα δεν υπάρχει. Επίσης, αναφέρθηκε σε μαρτυρίες που αναφέρουν ότι τα εθνικιστικά τάγματα Αζόφ είναι αυτά που δεν αφήνουν να βγουν οι άμαχοι από την Μαριούπολη. “Θα προκαλέσω όποιον έχει μία μαρτυρία ανθρώπου που έχει βγει από τη Μαριούπολη και έχει καταγγείλει κάτι διαφορετικό” συνέχισε, με τον Παντελή Βαλασόπουλο να του επισημαίνει: “Σε κάποιο ανεξάρτητο μέσο όμως, όχι στα ρωσικά”.

“Μην με διακόπτεις Παντελή σε παρακαλώ. Όσοι άνθρωποι ζουν στη Μαριούπολη ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνουν τα τάγματα Αζόφ, ξέρουν τι έχουν τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια από την κατάληψη της Μαριούπολης, από τον έλεγχο αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων. Το πρόβλημα στην περιοχή είναι ότι τα τάγματα του Αζόφ δεν υπακούν πλέον στο Κίεβο γι’ αυτό και δεν μπορεί να υπάρξει διάδρομος και να υπάρξει εύκολα συμφωνία. Το Κίεβο δεν μπορεί να διατάξει τους εθνικιστές του Αζόφ, οι άνθρωποι ζουν πλέον σε δικό τους κόσμο” είπε ο δημοσιογράφος.

“Υπάρχουν διάφορες ομάδες εκεί. Το αν οι μεν παρουσιάζονται ως αγγελούδια και οι άλλοι ως σατανάδες, είναι θέμα πώς το βλέπει ο καθένας. Σε λίγο θα εμπλακούν και οι τύποι από τη Συρία, έχουν εμπλακεί οι Βάγκνερ, έχουν εμπλακεί οι Τσετσένοι, τι δουλειά είχαν οι Τσετσένοι; Έχουν εμπλακεί πολύ περίεργοι τύποι εκεί πέρα”, σημείωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος.

“Ρώσοι στρατιώτες είναι οι Τσετσένοι, άνοιξε τη γεωγραφία να το δεις. Είναι ρωσική επαρχία η Τσετσενία” ανταπάντησε ο Θανάσης Αυγερινός.

“Υποτίθεται ότι μέσα στην Μαριούπολη είναι κάποιοι που είναι άτακτοι, τους Αζόφ, δύο εβδομάδες δεν μπορεί να τους κάνει καλά ο ρωσικός στρατός και έχει ισοπεδώσει την πόλη;” συνέχισε ο Παντελής Βαλασόπουλος.

“Έπρεπε να την ισοπεδώσουν περισσότερο για να είναι ικανοποιημένος ο Παντελής… Έπρεπε να μην αφήσουν τίποτα όρθιο για να είναι ευχαριστημένος. Αν την είχαν ισοπεδώσει, δεν θα συζητούσαμε για τους αμάχους. Όποιος θέλει με επιχειρήματα να αμφισβητήσει  κάτι από το ρεπορτάζ μου να το πει. Κάποιοι συνάδελφοι ενεπλάκησαν πολύ πρόσφατα. Παρακολουθώ τον ουκρανικό εμφύλιο από το 2014. Θα παρακαλέσω λίγο μεγαλύτερο σεβασμό για το τι γνωρίζει ο καθένας για το ρεπορτάζ του και μετά να κάνουμε συζήτηση. Καμία προσωπική κουβέντα για το ρεπορτάζ μου δεν θα ανεχτώ. Λέω ξεκάθαρα ότι η Σπάρτα έχει αριστερή ιδεολογία, γι’ αυτό και το Ντονιέτσκ αυτοανακηρύχθηκε σε λαϊκή δημοκρατία γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι που τη δημιούργησαν είχαν σοβιετική κουλτούρα. Από εκεί εμπνεύστηκαν, δημιουργήθηκαν και είναι μια από τις λογικές τους, εντελώς αντιφασιστική. Όποιος δεν το γνωρίζει, ας σπεύσει να διαβάσει” ανέφερε ο Θανάσης Αυγερινός.

“Το ότι λένε αυτοί ότι είναι αριστεροί, στην πράξη φαίνεται ότι δεν είναι. Δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια” απάντησε ο Παντελής Βαλασόπουλος με τον Θανάση Αυγερινό να σχολιάζει: “Μπορείς να το αμφισβητήσεις Παντελή με επιχειρήματα; Ξέρεις ποιος ήταν ο Μοτορόλα;”.

“Μπορώ να αμφισβητήσω αυτό που βλέπω” είπε ο Παντελής Βαλασόπουλος.

Κάπου εκεί, υπήρξε η παρέμβαση των παρουσιαστών της εκπομπής, Άκη Παυλόπουλου και Ευλαβίας Ρέβη, και το επεισόδιο έληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ