Η πρώτη αντίδραση της μητέρας μετά το δημοσίευμα για το αέριο -«Θα έπεφτα από την ταράτσα»

0
2539

Η πρώτη αντίδραση της μητέρας μετά το δημοσίευμα για το αέριο – «Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την Ρούλα», λέει φίλος του ζευγαριού – Κατερινόπουλος: Γιατί θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια οι θάνατοι των παιδιών στην Πάτρα – Τα τρία στάδια της έρευνας του Ανθρωποκτονιών

Υπό διερεύνηση συνεχίζει να βρίσκεται ο θάνατος των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

«Κλειδί» στην υπόθεση θα είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, τα οποία σύμφωνα με όσα είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο Newsbomb.gr αναμένονται εντός των επόμενων ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι το χθεσινό δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι εγκληματική ενέργεια και ότι η μικρή εισέπνευσε τοξικό αέριο – το οποίο διαψεύστηκε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας – προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα, Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος είπε «θα τα πούμε στα δικαστήρια».

Ποια ήταν όμως η αντίδραση της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου;

Την ώρα που έγινε γνωστή η πληροφορία για την εισπνοή τοξικού αερίου, η μητέρα των παιδιών βρισκόταν εκτός σπιτιού, όπου την περίμεναν κάμερες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Best, κατά την επιστροφή της η Ρούλα Πισπιρίγκου βρήκε έξω από την πόρτα της τους δημοσιογράφους.

Αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, ήταν εμφανώς αναστατωμένη και καταβεβλημένη και όταν κάποιος από τους δημοσιογράφους επέμεινε, ρωτώντας την για την αντίδρασή της σε όλα αυτά που γράφτηκαν είπε:

«Η αντίδρασή μου αν ήμουν στο σπίτι μόνη μου θα ήταν να πέσω από εκεί πάνω» δείχνοντας την ταράτσα και εννοώντας φυσικά ότι βρίσκεται σε απόγνωση από όσα λέγονται και από τις επιθέσεις που δέχεται με κάθε διαρροή η οικογένεια.

Πάτρα: «Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την Ρούλα», λέει φίλος του ζευγαριού

Την ώρα που τα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα πληθαίνουν, ο φίλος των γονιών τους, Πέτρος Σταμίρης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις σχέσεις της οικογένειας.

«Έχω να τους δω από την κηδεία της Τζωρτζίνας. Έχουν κλειστεί στο σπίτι, ο Μάνος δουλεύει όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ήμουν δίπλα στην Τζωρτζίνα όσο ήταν εδώ στη Πάτρα, δεν είχα πάει στην Αθήνα. Περίπου ένα μήνα ήταν σε ΜΕΘ. Ήμουν συνέχεια με τον Μάνο εκεί, μέναμε μαζί το βράδυ εγώ με τον πατέρα της. Η μητέρα, ήταν όλη την ημέρα, το βράδυ πήγαινε στο σπίτι», σχολίασε ο κύριος Σταμίρης.

Όσον αφορά στις σχέσεις του με τον Μάνο και τη Ρούλα, ο Πέτρος Σταμίρης λέει ότι «εγώ έγινα κουμπάρος λόγω του Μάνου, ήμασταν φίλοι και γίναμε κουμπάροι. Μέσω του Μάνου γνωρίστηκα με τη Ρούλα».

Για το πως ήταν με τις μικρές η Ρούλα, ο κουμπάρος του ζευγαριού λέει ότι: «τα παιδιά της τα αγαπούσε. Μια χαρά τα πρόσεχε και τα πήγαινε στο σχολείο και σε ΚΔΑΠ να ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες. Εγώ μέχρι και τώρα που διαβάζω διάφορα, δεν πιστεύω ότι έχει κάνει κάτι η Ρούλα. Δηλαδή αν αποδειχθεί ότι έχει γίνει κάτι, θα πέσουμε από τα σύννεφα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μάνος: «δεν θέλει να πιστέψει ότι η γυναίκα του μπορεί να έχει κάνει κάτι. Τουλάχιστον για τον Μάνο βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι καθαρός τελείως. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει κάνει κάτι η Ρούλα. Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Είναι αυτό που λένε όλοι ότι συναισθηματικά θα μπορούσε να δείξει πιο πολύ σαν πόνο. Αυτό μου έκανε λίγο εντύπωση. Οτι έπρεπε να ήταν πιο πονεμένη»,

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε εκ νέου τη θέση του μεταξύ του ζευγαριού δηλώνοντας ότι «Αν έχει γίνει το οτιδήποτε, ο Μάνος θα είναι αθώος, θρήνησε πολύ για τα παιδιά του. Η Ρούλα ήταν πιο ήρεμη». Τέλος, όπως αποκάλυψε, «ανά διαστήματα χωρίζανε. Τους λόγους δεν μου τους έχει πει, ούτε έχω ανακατευτεί. Χωρίζανε, τα ξαναβρίσκανε. Από τη Μαλένα και μετά χωρίζανε και τα ξαναβρίσκανε».

Κατερινόπουλος: Γιατί θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια οι θάνατοι των παιδιών στην Πάτρα

«Δεν μπορώ να πεισθώ ότι οφείλεται σε κάποια αίτια ιατρικά γιατί υπάρχουν κάποια ερωτήματα, τα οποία έβαλα και συνεχίζω να βάζω και στα οποία πρέπει να δώσουν απαντήσεις και η αστυνομία και οι επιστήμονες. Θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια» επεσήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για τους θανάτους των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη ο ταξίαρχος Ε.Α. της ΕΛΑΣ, Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Αναλύοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κατερινόπουλος, προέταξε πως δεν υπάρχει μια σαφέστατη μέχρι αυτή την στιγμή ιατροδικαστική εξέταση που να λέει ότι ο θάνατος οφείλεται σε συγκεκριμένο παθολογικό γεγονός. «Εδώ έχουμε τρία παιδιά, τα οποία ισχυρίζονται κάποιοι ότι πιθανόν να υπάρχουν γονιδιακά προβλήματα και ο θάνατος να οφείλεται εκεί. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, η λογική λέει όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, ότι το πρώτο που θα ταξίδευε στους ουρανούς είναι το πρώτο παιδί κατά σειρά γεννήσεως, αλλά εδώ είναι το τελευταίο παιδί».

Όλοι οι θάνατοι αυτών των παιδιών έγιναν μέρες αργίας, Σαββατοκύριακα, συμπτώσεις σοβαρές, είπε χαρακτηριστικά. «Και δεν ήταν παρόντες οι γιατροί, άρα ήταν κάποια άτομα μόνα τους εκεί, δεν ξέρω ποιοι ήταν, μπορεί να είναι κάποιοι, μπορεί οι γονείς, οι συνοδοί αν για κάποιο λόγο βγήκαν, έστω και για έναν καφέ, κάποιοι να βρήκαν την ευκαιρία να διεισδύσουν στον θάλαμο να κάνουν εκείνο το οποίο έκαναν» συμπλήρωσε ο κ. Κατερινόπουλος.

Εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι η τραγωδία που έχει εκτυλιχτεί στην Πάτρα οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι, σημείωσε πως κάποιες τοποθετήσεις ιατροδικαστών κρατάνε επιφυλάξεις. «Ειδικά ο πρώτος λέει ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις που δεν είχαν γίνει, γιατί τότε δεν υπήρχαν τα ίδια δεδομένα».

«Οδηγούμαστε στην κατεύθυνση ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Δεν ξέρω ποιος είναι ο δράστης. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Αττικής που διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία θα καταλήξουν, σε συνεργασία πάντα και με τους επιστήμονες» ανέφερε τέλος ο κ. Κατερινόπουλος

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τα τρία στάδια της έρευνας του Ανθρωποκτονιών

Το πρώτο στάδιο είναι να διαλευκανθεί η αιτία θανάτου των παιδιών. Σε αυτό το στάδιο της έρευνας όλα εξαρτώνται από τους ιατροδικαστές. Μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στην ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του παιδιού που έφυγε τελευταίο χρονικά από τη ζωή. Το γεγονός ότι η χρονική απόσταση από το τραγικό συμβάν είναι μικρότερη σε σχέση με τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση να αποτελέσει εφαλτήριο για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται το κουβάρι της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών δεν έχουν πάρει ακόμα στα χέρια τους τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Και αυτό γιατί αν και έχει διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή αναμένονται οι απαντήσεις των τοξικολογικών, οι οποίες όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμα για να ολοκληρωθούν.

Το δεύτερο στάδιο των ερευνών αφορά στη συλλογή καταθέσεων από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Οι αστυνομικοί περιμένουν πρώτα να δουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και στη συνέχεια να καλέσουν τους ανθρώπους – «κλειδιά» της υπόθεσης. Και αυτό γιατί θέλουν να τους κάνουν στοχευμένες ερωτήσεις.

Όταν πάρουν οι αστυνομικοί τα αποτελέσματα, τότε αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων, με πρώτους τους ιατροδικαστές και σε δεύτερο χρόνο τους γιατρούς. Στο τέλος θα κληθούν για κατάθεση οι γονείς των παιδιών. Μέχρι τότε οι αστυνομικοί εστιάζουν στη συλλογή δεδομένων ούτως ώστε να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα και να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ.

Στο τρίτο στάδιο της έρευνας (και αφού έχουν ληφθεί τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής και οι καταθέσεις) θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα απαντηθεί το ερώτημα εάν τελικά ο θάνατος των παιδιών αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια ή όχι. Στη συνέχεια, είτε η υπόθεση θα καταλήξει στο αρχείο είτε θα υπάρξουν συλλήψεις.

Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ