Euroferry Grimaldi Lines: Από το 2017 υπήρχαν καταγγελίες από τους οδηγούς

0
1372

Σοβαρές κατηγορίες σχετικα με το αξιόπλοο του Ro—Ro πλοίου «Euroferry Olympia”, τις συνθήκες υγιεινής και τον αριθμό των καμπινών, καθώς και τον τρόπο στοίχισης των φορτηγών πλοίων στα γκαράζ, την τήρηση των κανόνων πυρόσβεσης και κυρίως το αν τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των φορτηγών και κυρίως ο ανώτατος αριθμός φόρτωσης είχε κάνει ήδη από το 2017 με επιστολές προς το υπουργείο Ναυτιλίας και τα Λιμεναρχεία Πάτρας και Ηγουμενίτσας το Συνδικάτων Επαγγελματιών Φορτηγών Αυτοκινητιστών Οδηγών Ελλάδας (ΣΕΦΑΕ).

Καταγγελίες που όχι μόνο δεν εισακούστηκαν από την τότε ηγεσία του υπουργείου , αλλά ούτε η νυν ηγεσία μερίμνησε για την αλλαγή του Πρωτοκόλλου Ασφαλείας στα πλοία που μεταφέρουν φορτηγά προς και από την Ιταλία στην Ελλάδα, το οποίο δεν άλλαξε παρότι μεσολάβησε η ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic της ΑΝΕΚ, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014. Σε νεώτερη επιστολή της την Παρασκευή η ΣΕΦΑΕ αναφέρει τα εξής:

Όπως και στην παρόμοια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προ χρόνων στο RoRo ΝORMAN ATLANTIC προκύπτουν τα ίδια ερωτήματα για την τήρηση των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου για ακόμη μία φορά θέτει τα εξής ερωτήματα:

1) Αν λειτούργησαν τα μέσα πυρόσβεσης στα γκαράζ του πλοίου και αν λειτούργησαν οι
ανιχνευτές καπνού
2) Αν το πλοίο ήταν υπέρβαρο και υπεράριθμο σε αυτοκίνητα, φορτηγά και επιβάτες
3) Οι καμπίνες του πλοίου επαρκούσαν για το σύνολο των επιβατών (239 άτομα) ώστε να
καλύψουν τις ανάγκες τους για ένα ταξίδι 25 ωρών και άνω;
4) Γιατί επετράπη η διανυκτέρευση των οδηγών φορτηγών στις καμπίνες των αυτοκινήτων
εφόσον απαγορεύεται κατά τον πλου του πλοίου να βρίσκονται άτομα στο γκαράζ;
5) Πώς σε ένα πλοίο RoRo το οποίο μεταφέρει φορτηγά αυτοκίνητα με επικίνδυνα και
εύφλεκτα προϊόντα, επετράπη η επιβίβαση επιβατών;

Υπενθυμίζουμε ότι το ΣΕΟΦΑΕ με το υπ’ αριθμ. 740/30-06-2017 έγγραφό του είχε ενημερώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και τα λιμεναρχεία Πάτρας και Ηγουμε- νίτσας για το συγκεκριμένο πλοίο EUROFERRY OLYMPIA, καθώς και για το EUROFERRY EGNAZIA. «

Κύριοι του Υπουργείου Ναυτιλίας, είστε υπόλογοι , απέναντι στον ελληνικό λαό για τα ελλιπή μέτρα προστασίας επιβατών και εμπορευμάτων. Όσο δεν εφαρμόζονται οι νόμοι που αφορούν την χερσαία και θαλάσσια εμπορευματική μεταφορά θα συνεχίσουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ