Τα τροχαία που συγκλόνισαν την Ελλάδα: Όταν η άσφαλτος βάφτηκε με αίμα νεαρών ηθοποιών

0
1360

«Έφυγαν» τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο.

Μερικές ιστορίες είναι τόσο τραγικές που σε αναγκάζουν να ξεκινήσεις από το τέλος τους. Είναι οι ίδιες ιστορίες που πρωταγωνιστές είναι συνήθως νέοι άνθρωποι, οι οποίοι ελπίζεις, από τα μύχια της ψυχής σου, πως «έφυγαν» τόσο νωρίς γιατί δεν τους άξιζε τούτος ο κόσμος. Πως «έφυγαν» για κάπου καλύτερα, αλλά όσο εγωιστικό κι αν μοιάζει αυτό, είναι ικανό να απαλύνει λίγο τον αχαλίνωτο πόνο που σκίζει σαν λεπίδα τις καρδιές όλων όσων άφησαν πίσω.

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι εξάλλου ότι θαρρείς και κάποιος τους διαλέγει με βάση το χαμόγελό τους, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο οδυρμό και δυσαναπλήρωτο κενό.

Λένε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα και θα το καταλάβεις. Την κρίσιμη εκείνη στιγμή, σαν κακόγουστη φάρσα, κάποιος έχει ήδη έτοιμη την μπομπίνα με το ασπρόμαυρο φιλμ όλης σου της ζωής και περιμένει να κόψεις το ένα και μοναδικό εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Στην ταινία αυτή είσαι ο πρωταγωνιστής και περνά αστραπιαία μπροστά από τα μάτια σου, ενώ η ειρωνεία παίρνει την ύψιστη τραγικότητα αν πρόκειται για πραγματικό ηθοποιό που πέφτει η αυλαία της ζωής του.

Ο Πάνος Νάτσης δεν ήταν ο πρώτος από αυτούς που «έφυγε» από τη ζωή τόσο άδικα και τόσο πρόωρα. Και δυστυχώς δεν θα είναι ο τελευταίος κρίκος στη θλιβερή αυτή αλυσίδα που «μαστιγώνει» τόσο απάνθρωπα όσους πρόλαβαν να τους αγαπήσουν είτε πάνω στο σανίδι είτε μέσα από την οθόνη.

Τόμας Πρωτόπαπας (1988 – 2013)

Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από το βράδυ εκείνο της 21ης Μαΐου το 2013 όταν ο Τόμας Πρωτόπαπας «έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων, μετά από περίπου δύο μήνες (66 ημέρες) «σκληρής» μάχης για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του ΚΑΤ.

Ο μόλις 25χρονος ηθοποιός κατέληξε τελικά από σοβαρή λοίμωξη, ενώ η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη, όχι μόνο στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά σε ολόκληρο το πανελλήνιο που παρακολουθούσε συγκινημένο όλο αυτό το διάστημα τις εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας (17/3). Τότε ο Τόμας κατευθυνόταν προς το στούντιο όπου είχε το πρώτο γύρισμα για την εκπομπή «Dr Cook». Σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να τηλεφωνήσει, όταν ένα βαν της Αττικής Οδού έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα. Ο νεαρός ηθοποιός χτύπησε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Γεννημένος στο Λονδίνο, ασχολήθηκε με το μόντελινγκ από 14 ετών πριν τον «κερδίσει» η υποκριτική. Στη χώρα μας έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του στο μουσικό κανάλι MAD TV, ενώ το 2010 συμμετείχε στο remake της ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα». Δύο χρόνια αργότερα έπαιξε στην κωμική σειρά του MEGA οι «Βασιλιάδες».

Κωνσταντίνος Παπαχρόνης (1977 – 2008)

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης ήταν απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και αν και «έφυγε» νωρίς, πρόλαβε να «μαγέψει» το κοινό. Άφησε και αυτός την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο έπειτα από τροχαίο που είχε με τη μηχανή του στο Σύνταγμα, σε ηλικία μόλις 31 ετών. Κατευθυνόταν προς τη Συγγρού όταν ένα Ι.Χ. που βγήκε από την οδό Ξενοφώντος τον χτύπησε επί της Αμαλίας, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα του να ανατραπεί και να βρει τραγικό θάνατο.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και θεατρόφιλοι αδυνατούσαν να πιστέψουν πως δεν υπήρχε πια ανάμεσά τους. Ο Παπαχρόνης έπαιξε σε παραστάσεις των ΚΘΒΕ, ΑΜΟΡΕ, θέατρο του Νέου Κόσμου κ.ά., ωστόσο ξεχώρισε για τον ρόλο του Λευτέρη στο έργο «Το γάλα», σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη. Ευρύτερα γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό έγινε πάντως από την παρουσία του στις πετυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές «10η εντολή», «Βαθύ κόκκινο», «Έτσι ξαφνικά» κ.ά. Την περίοδο που σκοτώθηκε πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Το ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Πέτρος Λοχαΐτης (1933 – 1976)

Θύμα ενός ακόμη τροχαίου, αυτήν τη φορά στον Θεολόγο Φθιώτιδας, έπεσε το 1976 ο Πέτρος Λοχαΐτης, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και έπεσε πάνω σε έναν βράχο. Ένα τροχαίο το οποίο καλύπτει μέχρι σήμερα πέπλο μυστηρίου, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως ο 43χρονος τότε ηθοποιός προέβη στο απονενοημένο διάβημα λόγω προσωπικών προβλημάτων. Πρόλαβε να εμφανιστεί σε πολλές κλασικές ελληνικές ταινίες, όπως «Το πιο λαμπρό αστέρι», «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», η «Αλίκη δικτάτωρ» κ.ά. με σκηνοθέτη κυρίως τον Αλέκο Σακελλάριο.

Γιώργος Κάτινας (1974 – 2014)

Ο Γιώργος Κάτινας σκοτώθηκε επίσης σε τροχαίο με τη μηχανή του τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου του 2013. Απόφοιτος της σχολής Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου το 2003, ήταν μαχόμενος συνδικαλιστής, ενώ εκτός από το θέατρο και τον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές όπως «Βέρα στο Δεξί», «7 Θανάσιμες Πεθερές», «Οικογενειακές Ιστορίες», «Τα Μυστικά της Εδέμ» και «Ένας μήνας και κάτι».

Έλενα Μαρτίνου (1984 – 2012)

Με έμφυτο καλλιτεχνικό ταλέντο το οποίο κληρονόμησε από τους γονείς της και αστείρευτη αγάπη για το παιδικό θέατρο, η Έλενα Μαρτίνου βρήκε και αυτή τραγικό θάνατο σε τροχαίο. Τελευταία της εμφάνιση στη σκηνή ήταν στην παράσταση της μητέρας της, Τούλας Ζαχαριουδάκη, η οποία διασκεύασε και σκηνοθέτησε την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη» για παιδιά, μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό της. Η Έλενα, η οικογένεια της οποίας ασχολείτο χρόνια με το παιδικό θέατρο και τον θίασο «Νέα Ονειροπόληση» στο «Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη», είχε επιμεληθεί επίσης τη μουσική διάφορων παραστάσεων.

Πηγή: Sputrniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ