Ο Εκπρόσωπους Τύπου Λιμενικού Νίκος Κοκκαλάς, επεσήμανε πως εξετάζεται το σενάριο τα αδίστακτα εγκληματικά κυκλώματα που οργανώνουν τα ταξίδια θανάτου με υπεράριθμους επιβάτες, να δρουν εσκεμμένα.
Δεκαέξι άνθρωποι βρήκαν το θάνατο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή μέσα σε ένα σκάφος κουφάρι στην Πάρο…Ξεκίνησαν από την Τουρκία δίνοντας 9.000 ευρώ το άτομο για να πάνε στην Ιταλία, οι σοροί τους παραμένουν άταφοι μέχρι και σήμερα.
Την ίδια στιγμή ακόμη 63 άτομα παραμένουν σε δημοτικό σχολείο του νησιού αναμένοντας τον επόμενό τους σταθμό.
Κι όμως, μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος τύπου του λιμενικού σώματος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το ναυάγιο, να ήταν μια εσκεμμένη ενέργεια των δουλεμπόρων
Όπως δήλωσε συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπους Τύπου Λιμενικού Νίκος Κοκκαλάς, εξετάζεται το σενάριο τα αδίστακτα εγκληματικά κυκλώματα που οργανώνουν τα ταξίδια θανάτου με υπεράριθμους επιβάτες, να δρουν εσκεμμένα.
Στους νησιώτες αξίζει ένα βραβείο, αυτοί είναι πραγματικοί ανθρωπιστές, βοηθώντας χωρίς επιχορηγήσεις, πρόσθεσε.
Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε δημοτικό σχολείο του νησιού με τον δήμο και άλλους φορείς να έχουν αναλάβει την σίτισή τους, το ντύσιμο και την φροντίδα τους. Οι νεκροί παραμένουν άταφοι.
O δήμος έδωσε ρουχισμό, άνοιξε ένα μεγάλο χώρο ενός σχολείου, ανάψαμε τα κλιματιστικά, τους δώσαμε ρουχισμό. Είναι 63 ζωντανοί και 16 νεκροί οι οποίοι είναι σε ένα ψυγείο, ένα ψυγείο κινητού, όπως ανέφερε ο Μάρκος Κωβαίος, Δήμαρχος Πάρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, στο ναυάγιο με 11 νεκρούς που σημειώθηκε στο Πρασονήσι, ο λαθροδιακινητής «κάρφωσε» το σκάφος πάνω στη βραχονησίδα την στιγμή που είχε άριστη ορατότητα με το ναυάγιο να εξελίσσεται μέρα μεσημέρι. ]
Παράλληλα σε μια άλλη περίπτωση, αυτή του ναυαγίου στην Φολεγάνδρου με 3 νεκρούς, όπου το πλοίο βούλιαξε, 20 μόλις λεπτά μετά την ενημέρωση του λιμενικού για ναυάγιο στο νησί.
Η νέα εγκληματική τακτική των δουλεμπόρων στην Τουρκία μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζεται.
Ο δήμαρχος της Πάρου έχει επικοινωνήσει με στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου οι 63 επιζώντες του ναυαγίου να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας καθώς στο νησί δεν υπάρχει ενδεδειγμένος διαθέσιμος χώρος.
Πόσοι άραγε Έλληνες που δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν μπορούν αύριο το πρωί να δώσουν 9000€ ο καθένας όπως δίνουν αυτοί οι ταλαίπωροι αλλοδαποί;
Δίνουν 9000 για να περάσουν απέναντι. Πόσο τους έχει κοστίσει για να φτάσουν μέχρι εκεί; Και που τα βρήκαν όλα αυτά τα χρήματας όταν ο μισθός στο Μπαγκλαντές είναι 55 ευρώ; Οι 10.000 αντιστοιχούν σε μισθούς 15 χρόνων. Σαν να λέμε στην Ελλάδα των 550 ευρώ ότι θα πληρώσουμε 100.000 για να πάμε στην Αμερική για δουλειά. Μα αν είχαμε 100.000 δεν θα φεύγαμε.
όποιος θέλει άσυλο δεν χρειάζεται να έρθει εδώ. μπορεί να ζητήσει σε όλες τις Ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε ολόκληρη τη γη… Όλα τα άλλα είναι παραμυθια της αριστεράς και των μκο