Σοκάρει ο μητροκτόνος στα Γρεβενά που το 1993 είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του: «O διάβολος με έβαλε να το κάνω»

0
168

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 59χρονο που στραγγάλισε τη μαμά του, αφού πρώτα τη βίασε, στα Γρεβενά. Ο άνδρας, που το 1993 είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του, υποστήριζε ότι τον είχε βάλει ο διάβολος να το κάνει.

Ο 59χρονος, που σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα εκτός από την ανθρωποκτονία και βιασμό κατηγορείται για βία κατά υπάλληλων. Κι αυτό γιατί όταν οι αστυνομικοί έσπευσαν να τον προσαγάγουν μετά τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του, ο 59χρονος αντιστάθηκε όχι μόνο απωθώντας τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αλλά και χτυπώντας τους.

Προφυλακιστέος ο 59χρονος μητροκτόνος

Προφυλακιστέος κρίθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο 59χρονος μητροκτόνος των Γρεβενών, μετά από ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα και αυτή την ώρα οδηγείται στις φυλακές Γρεβενών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας διώκεται για δύο πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και μία πλημμεληματικού. Συγκεκριμένα, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάστασηκαι για βιασμό.

Όσον αναφορά στην τρίτη κατηγορία διώκεται για άσκηση βίας κατά υπαλλήλων. Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της τρίωρης απολογίας του στην αρμόδια ανακρίτρια δεν αποδέχτηκε τις δύο τελευταίες κατηγορίες, ενώ έδωσε συγκεχυμένες απαντήσεις για τον στραγγαλισμό της 83χρονης μητέρας του.

Οι λεπτομέρειες για το έγκλημα πριν 8 χρόνια

Μετά το εξιτήριο που έλαβε τον περασμένο Αύγουστο από τη ψυχιατρική κλινική στην οποία είχε παραμείνει για νοσηλεία δέκα ημέρες, ο 59χρονος σε καθημερινή σχεδόν βάση πήγαινε στο καφενείο του χωριού του, στα Γρεβενά. Οι κάτοικοι στο Κοσμάτι τον αντιμετώπιζαν επιφυλακτικά, ενώ προσπαθούσαν να είναι προσεκτικοί σε κάθε τους κουβέντα προκειμένου να μην εκνευριστεί. Εκείνες τις ημέρες του περασμένου καλοκαιριού, ο 59χρονος γυμναστής, τους άφησε όλους άφωνους όταν άρχισε να τους περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο σκότωσε τη γιαγιά του του 1993

Αφού τους περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την αποτρόπαια πράξη του, ανέφερε το άτομο που τον προέτρεψε να βγάλει από τη ζωή και τη γιαγιά του. «O διάβολος με έβαλε να σκοτώσω τη γιαγιά μου», είπε για το έγκλημα που διέπραξε σε ηλικία 31 ετών.

Από το γάμο του είχε αποκτήσει ένα κορίτσι το οποίο σήμερα είναι περίπου 30 ετών. Οι κάτοικοι στο Κοσμάτι των Γρεβενών δεν έχουν δει ποτέ ούτε την πρώην γυναίκα ούτε την κόρη του 59χρονου μητροκτόνου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ