«Η παραλλαγή από την Μποτσουάνα μπορεί να αχρηστεύσει τα εμβόλια»

23
1438

Για την παραλλαγή από τη Μποτσουάνα, η οποία προκαλεί συναγερμό στην Ευρώπη, μίλησε στο MEGA ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε πως μπορεί να μοιάζει με υπεραντίδραση η κινητοποίηση των χωρών να βάλουν φρένο στην μετάλλαξη που έρχεται από την Μποτσουάνα, ωστόσο όταν ξεκίνησε η εξάπλωση των άλλων μεταλλάξεων η αντίδραση ήταν ήπια και αργοπορημένη.

«Μπορεί να αχρηστεύσει τα εμβόλια & τα μονοκλωνικά αντισώματα»

«Τα στοιχεία είναι πολύ λίγα αυτή τη στιγμή, έχουμε μερικές εκατοντάδες δείγματα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Το σίγουρο είναι ότι το εν λόγω στέλεχος φέρει μεταλλαγές που είναι πολύ ανησυχητικές γιατί αλλάζει σε περιοχές κρίσιμες για τον ιό, τα εμβόλια και τα μονοκλωνικά αντισώματα, δηλαδή μπορούν να αχρηστευτούν πριν καν τα χρησιμοποιήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Η περιοχή που χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό των εμβολίων είναι το γονίδιο S του αρχικού στελέχους. Αυτή η ακίδα πλέον έχει 32 νέες μεταλλάξεις. Είναι φοβερός αυτός ο αριθμός μέσα σε ένα στέλεχος. Ο κάθε ιός έχει το δικό του ρυθμό μετάλλαξης. όσο επιτρέπουμε να διασπείρεται, εισάγει μεταλλάξεις στο γονιδίωμά του» συμπλήρωσε.

«Ο ιός όσο του επιτρέπεται να πολλαπλασιάζεται αλλάζει συνέχεια. Γι’ αυτό το λόγο τη στιγμή που έχουμε τα εργαλεία πρέπει να τα χρησιμοποιούμε αστραπιαία. Έπρεπε να είχαμε εμβολιαστεί όλοι καθολικά στην Ευρώπη και να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό στις πιο φτωχές χώρες. Δυστυχώς, αναλωνόμαστε στη διαμάχη εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και ο ιός μας απειλεί συνεχώς, δεν έχουμε ξεφύγει» κατέληξε ο κ. Ζαφειρόπουλος.

 

Πότε θα ξέρουμε με σιγουριά;

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι θα χρειαστούν «αρκετές εβδομάδες» μέχρι να γίνουν κατανοητές οι πιθανές επιπτώσεις της νέας παραλλαγής του SARS-CoV-2.

Ωστόσο, η Pfizer και η BioNTech διαβεβαίωσαν ότι θα έχουν «το πολύ σε δύο εβδομάδες» τα πρώτα τα αποτελέσματα των ερευνών που θα δείξουν αν η παραλλαγή μπορεί να διαφεύγει της ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια.

Διαβεβαίωσαν ακόμα ότι σε περίπτωση που χρειαστεί μπορούν να τροποποιήσουν το εμβόλιό τους κατά της Covid-19 σε λιγότερο από έξι εβδομάδες.

in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απορω….γιατι χαιροντε οι ψεκασμενοι;Τοσο βλακωδης κακια λες και ζουν σε αλλο πλανητη.

    • Έλα καλέ που απορείς κιόλας. Και μονο που αποκαλείς τους μη εμβολιασμένους ψεκασμενους, δείχνει τον λόγο.

      Είναι η αντίδραση στον φασισμό που βιώνουν απο τους τρυπημενους. Προσκύνησες τον Μητσοτάκη και την Pfizer και ξέχασες, πως οι γύρω σου είναι άνθρωποι. Ίσως πιο πολύ από εσένα.

      • Θα σου πω ενα μυστικο.Ο Ιος δεν ειναι του Μητσοτακη.Ουτε του Τσιπρα.Σε ξαφνιασα;Το αλλο το ξερεις;Δεν υπαρχει φασιστας στο κοσμο να ειναι υπερ του εμβολιου.Σε ξαφνιασα παλι;Θα μου πεις και ο Χιτλκερ σοσιαληστης το επαιζε.Ψιλα γραμματα.

        • Θα σου πω ένα μυστικό. Ο ιός υπάρχει, είναι θανατηφόρος, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ειμαι ψεκασμενος επειδή δεν εμπιστεύομαι το εμβολιο και το Σύστημα και εκεί τελειώνει το αφήγημα σου. Και θα σου πω κι ένα δεύτερο μυστικό : Ο ιός δεν είναι του Μητσοτάκη, όμως ΑΥΤΟΣ δίχασε για χιλιοστή φορά τον Ελληνικό λαό και ενέσπειρε τον φασισμο που ο ίδιος κομιζει στα γονιδια του. Δεν συμβαίνει παντού αυτη η ξεφτιλα, ούτε καν σε φανερά απολυταρχικά καθεστώτα οπως του Πούτιν, του Ερντογάν κλπ.
          Το να επιτίθεσαι διαρκώς (εσυ και όλο το Σύστημα) σε όσους έχουν άλλη άποψη ( όλη η νοημοσύνη σε εσένα έπεσε, οι άλλοι είναι γκάου; ), να απαξιώνεις να χλευάζεις κλπ., είναι ο ορισμος του φασίστα. Και μιας και ανέφερες τον κρυφό σου έρωτα τον Hitler, και μόνο που ακολουθείς την ΜΑΖΑ, θα σε έκανε φανατικό οπαδό του. Μη ξεχάσεις να κάνεις και το εμβόλιο για την Λύσσα, μήπως και προστατευτούμε από το μένος και την μισανθρωπια σου. Κοινωνικη , ατομική ευθύνη θα έλεγε ο Αφέντης σου Δικτατωρ.

      • Δίκιο έχης. Βαίβεα δεν είμαι γιατρός αλλά ενημερόνομαι όπος και συ από το φειςμπούκ.

        • Facebook?? Από εκεί ενημερώνεσαι εσύ;;; 😯😯😱😱
          Όχι, εγω πάω σε αστρολόγους, καφετζουδες, κάτι ξαδέρφια Χρυσαυγίτες, κάτι παλαιοημερολογητες, τον Βελόπουλο, τον Σωρρος (άσε τι δηλώνουν δημοσίως!) , την τοπική της ΝΔ και ΟΛΟΙ μου λένε ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ γιατί θα πεθάνεις και ως ανεμβολίαστος θα θαφτείς «αδιάβαστος» από διάκονο και μάλιστα δίπλα στον ΧΥΤΑ. Εναλλακτικά θα σταλω στα κρεματόρια του Auschwitz- Birkenau, για σαπουνοποιηση, μόλις χθες ο Μητσοτάκης πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επαναλειτουργία του.

        • Και μόνο που ενημερώνεσαι από το facebook δείχνει πόσο χαλβάς είσαι. Ο κάθε βλαξ και γράφει διατριβές. Και οι άλλοι τα χάβουν αμασητα.

  2. Αχ καλέ αυτός ο γ ιος της Αφρικής θα μου δώσει ένα ωραίο σοκολατένιο χρώμα. Τέρμα πια τα σολαριουμ και οι ηλιοθεραπείες στις παραλίες.

  3. Κάλε δεν το ξέρατε ; Αυτός ο γ ιος της Αφρικής δεν σου μαυρίζει μόνο τα σωθικά πνεμονια καρδιά αλλά και το δέρμα. Σε κάνει μαύρο κατράμι. Μου το είπε ο πατζανακης του κουμπάρου μου του δεύτερου ξαδέρφου που είναι γιατρός.

  4. Αυτα ειναι τα αποτελεσματα (νεες μεταλλαξεις) απ’ τον μη εμβολιασμο σε μεγαλο ποσοστο. Καταλαβατε αμοιβαδες? Ξεχασα, ενημερωνεστε απ’ το FB πανιβλακες…

    • Ποιοι εχουν καταδικασει τον τριτο κοσμο σε μη εμβολιασμο μη μου πεις οτι δε ξερεις? Ολα θα τα πληρωσετε λαμογια φασιστακια ολα. Πανω σας επιστρεφει

      • Εσυ εισαι μεταλλαγμενο στελεχος αμοιβαδας, μπραβο!!! Ξερεις και γραφεις κιολας, ασχετα αν λες π@π@ριες. Ετσι ειναι, οσο αυξανεστε οι ηλιθιοι, αντε με καμμια μεταλλαξη να βγει και κανενας με IQ 10. Απλη γενετικη ειναι, στο πρωτο ετος τα μαθαμε. Σε περιπου 300 χρονια θα γινετε homo erectus…

        • Θεωρείς τον εαυτό σου εξελιγμένο είδος;;

          Τον δείκτη νοημοσύνης σου να καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ;;

          Ξέρεις πόσους Αυστραλοπίθηκους σαν εσένα συναντάμε κάθε μέρα;;

          Ελάχιστους, ευτυχώς!

  5. Για οσους δεν εχουν αχρειστευσει τον εγκεφαλο,.. Ετοιμαστειτε για τεταρτη πεμπτη……

  6. Εμένα ο ξάδελφος ο Ιπποκράτης ο αρχαίος γιατρός πουχει το Ασκληπιείο μουπε να μην μπολιαστω γιατί θα βγάλω μουστακι και μακρύ μούσι…και άντε να τρέχω για κόντρα ξύρισμα στον μπαρμπέρη…..
    κατάλαβες;;;;

  7. Για να πέσουν οι μάσκες.Αντί να βρίζουν τον Μητσοτακη να μας πουν ποιον θα εμπιστευτούν στις επόμενες εκλογές.Τόσο απλά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ