ΔΕΗ: Τι αυξήσεις είδαν όσοι έλαβαν νέους λογαριασμούς

0
182

Η έκδοση των εκκαθαριστικών λογαριασμών της ΔΕΗ για το τετράμηνο Ιούνιο με Οκτώβριο έφερε και την πρώτη εικόνα για τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Μέχρι στιγμής, η αύξηση που παρατηρείται κυμαίνεται στο ποσοστό του 13%. Αυτό διότι οι επιδοτήσεις της πολιτείας αλλά και οι εκπτώσεις από τους προμηθευτές έχουν περιορίσει μέχρι στιγμής την αύξηση. Χωρίς τα παραπάνω οι αυξήσεις θα βρισκόταν στο 26% με 32%!

Οι εκτιμήσεις πάντως για τις αυξήσεις του επόμενου τετράμηνου, Οκτωβρίου με Ιανουαρίου, είναι δυσοίωνες. Οι αυξήσεις στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό αναμένεται να είναι αρκετά υψηλότερες. Για να περιοριστεί και αυτή η αύξηση η Κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τον διπλασιασμό της επιδότησης στα 18 ευρώ από την αρχή του Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν περιπτώσεις όπου άρχισαν να «φουντώνουν» τα παράπονα προς την ΔΕΗ.

Ενδεικτικό παράδειγμα, ένα ζευγάρι σε χωριό της Πέλλας που σύμφωνα με τοπικό μέσο, ο λογαριασμός τους άγγιξε τα 561 ευρώ!!

Άλλη μια περίπτωση υπήρξε στη Θεσσαλονίκη προ ημερών. Ηλικιωμένη καλείται να πληρώσει 207,68 ευρώ (σε ιδιώτη παροχο) την στιγμή που μέχρι πρότινος, πλήρωνε περίπου 50 με 70 ευρώ/ μήνα.

Η αντιπρόεδρος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ (Ένωση Καταναλωτών – Η Ποιότητα Της Ζωής), Παναγιώτα Καλαποθαράκου, δήλωσε πρόσφατα πως υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για αυξήσεις σε λογαριασμούς ρεύματος που κυμαίνονται από 30-170%

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη του στο Mega o Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως εάν δεν υπήρχε κυβερνητική παρέμβαση και συμμετοχή των εταιρειών, με πρώτη τη ΔΕΗ οι λογαριασμοί θα αυξάνονταν 10 φορές ενώ τόνισε ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης φθάνει τα 500 εκ ευρώ.

aftodioikisi.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ