Πέραμα – Αποκλειστικές εικόνες Newsbomb.gr: Αυτός είναι ο νεαρός που έπεσε νεκρός στην καταδίωξη | Ασυνεννοησία αστυνομικών

9
489

Ο 20χρονος οδηγός του λευκού αυτοκινήτου που εμβόλισε τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, στο Πέραμα, ήταν σεσημασμένος για κλοπές

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δέχτηκε περισσότερες από μια σφαίρες, έπεσε ένας 20χρονος Ρομά κατά την διάρκεια της καταδίωξης τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/10), στο Πέραμα.

Ο 20χρονος οδηγός του λευκού αυτοκινήτου που εμβόλισε τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, ήταν σεσημασμένος για κλοπές, σύμφωνα με την Αστυνομία. Οι τρεις επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, είχαν κλέψει νωρίτερα το συγκεκριμένο όχημα, ενώ στη συνέχεια έπεσαν σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. Αμέσως, αποπειράθηκαν να διαφύγουν αγνοώντας το σήμα που τους έγινε από τους αστυνομικούς για να σταματήσουν με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια άγρια καταδίωξη στους δρόμους του Περάματος.

Τελικά, το όχημα που οδηγούσε ο 20χρονος, εγκλωβίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια, ο οδηγός του οχήματος, αντί να σταματήσει στο σημείο, ανέπτυξε ταχύτητα πέφτοντας πάνω στις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα επτά αστυνομικοί να τραυματιστούν. Οι αστυνομικοί απάντησαν με μεγάλο αριθμό πυροβολισμών κατά του οχήματος, με τουλάχιστον μια από τις σφαίρες να τραυματίζει θανάσιμα τον 20χρονο. Επίσης τραυματίστηκε το δεύτερο άτομο που επέβαινε στο όχημα ενώ ο τρίτος επιβάτης διέφυγε και αναζητείται μέχρι αυτή την ώρα.

Καταδίωξη στο Πέραμα: Video από το μέρος της συμπλοκής | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σύλληψη των αστυνομικών

Για τους επτά αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση των όπλων τους κατά την συμπλοκή, διατάχθηκε η σύλληψη τους, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και ένα αξιωματικό (υπαστυνόμο).

Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στις 19:00 στον εισαγγελέα που θα αποφασίσει εάν θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους στον ανακριτή ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Βίντεο: Η ώρα της καταδίωξης και της ένοπλης συμπλοκής στο Πέραμα
newsbomb.gr: Μακελειό στο Πέραμα 22/10

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Στο πλαίσιο αναζητήσεων το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο). Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται. Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Όπως προέκυψε το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία αρμοδίου Εισαγγελέα».

Ασυνεννοησία αστυνομικών εν μέσω καταδίωξης – Στο μικροσκόπιο οι διάλογοι και οι εντολές

Πέραμα: Ασυνεννοησία αστυνομικών εν μέσω καταδίωξης - Στο μικροσκόπιο οι διάλογοι και οι εντολές
Γιατί οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν πειθάρχησαν στις εντολές του Κέντρου;
ΙΝΤΙΜΕ

Αλαλούμ ανάμεσα στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και τους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Εντολή προς τις αστυνομικές δυνάμεις να σταματήσουν την καταδίωξη του ύποπτου οχήματος με τους τρεις επιβαίνοντες στην περιοχή του Περάματος δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, από το επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομίας.

Ο λόγος ήταν ότι κρίθηκε επικίνδυνο να συνεχιστεί η καταδίωξη σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολλούς στενούς δρόμους καθώς, οι ύποπτοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί είχαν μοτοσικλέτες. Αυτός είχε ως αποτέλεσμα ο αστυνομικός που διαβίβαζε τα σήματα, να πάρει την απόφαση να λάβει τέλος η καταδίωξη για να μην υπάρξουν απώλειες είτε από την πλευρά των αστυνομικών είτε από την πλευρά των υπόπτων.

Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν ότι η εντολή εισακούστηκε από την ομάδα ΔΙΑΣ του Πειραιά, όχι όμως και από την ομάδα ΔΙΑΣ δυτικής Αττικής. Έτσι, παρότι υπήρχε η εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο ότι η καταδίωξη τελείωσε, μετά από λίγη ώρα διαπιστώθηκε ότι μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν το κυνήγι των υπόπτων στο Πέραμα.

Επιχειρησιακά, η ομάδα που θα μπορούσε να συνεχίσει μια τέτοια καταδίωξη είναι η ομάδα ΟΠΚΕ, η οποία ωστόσο δεν ήταν διαθέσιμη. Όλα αυτά αναμένεται να διερευνηθούν κατά την έρευνα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες με τις διαβιβάσεις των σημάτων.

 

Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τώρα θα βγουν τα κουκουεδια και θα στήσουν άλλη μια προτομή. Το συνηθίζουν. Οπως στην Αμφιάλη του Πειραιά. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ ας βλέπει τα έργα του, που έβγαλε όλους τους εγκληματίες εκτός φυλακών και ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ δριμυτεροι.

  2. Μόνο σε ένα κράτος παράνοιας αστυνομικοί συλλαμβάνονται γιατί κάνανε την δουλειά τους

  3. πολύ σωστά έπραξαν οι αστυνομικοι.
    Η ατιμωρησία με ΝΔ είναι στα ίδια επίπεδα που ήταν επί Συριζα αν όχι χειρότερα. Το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε αποτύχει κύριοι

  4. Σύλληψη των αστυνομικών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο????????????

    Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΧΑΣΑΜΕ!

  5. Να αγιασουν τα χέρια των αστυνομικών που μας προστατεύουν! Είμαστε όλοι δίπλα τους! Σωστά έπραξαν!

  6. Επιτέλους , πρώτη φορά που έκανα την δουλειά τους σωστά οι αστυνομικοί , καί θά τούς δικάσουμε γι’ αυτό?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ