Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοΐδης στον φράχτη στον Έβρο: «Τα σύνορα της Ελλάδας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα»

4
763

«Η χώρα μας θωρακίζεται απέναντι σε κάθε απειλή ασφαλείας», εν όψει μιας πιθανής μεταναστευτικής ροής μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας – «Δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις» εξήγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Το Κέντρο Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, που βρίσκεται στο χωριό Χειμώνιο, επισκέφθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι δύο υπουργοί έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό αεροπλάνο και από εκεί οδικώς μετέβησαν στις Καστανιές, όπου επισκέφθηκσν το Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 που πρόσφατα ανακαινίστηκε.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στο Χειμώνιο, έδρα του Τμήματος Συνοριακής Φύλσξης Ορεστιάδας. Συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη τον Διοικητή του Δ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και τον Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη.

Ενημερώθηκαν για το Κέντρο Ελέγχου και Παρακολούθησης συνόρων και από τον εκπρόσωπο της εταιρείας των προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης που έχουν εγκατασταθεί κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Στις δηλώσεις που έκαναν, μετά την επιθεώρηση του φράχτη, τόνισαν πως τα σύνορα της Ελλάδας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα μας θωρακίζεται απέναντι σε κάθε απειλή ασφαλείας, εν όψει μιας πιθανής μεταναστευτικής ροής μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για άριστη και αναβαθμισμένη φύλαξη των συνόρων, τονίζοντας πως είναι πολύτιμη η συνδρομή τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους.

Επίσης, τόνισε: «Εξετάσαμε τρόπους ενίσχυσης των συνόρων. Η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Χρειάζεται σχέδιο, οργάνωση, δουλειά και ετοιμότητα. Αποδείχθηκε πως όλα αυτά υπάρχουν».

Με τη σειρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοιδης δήλωσε ότι «η αφγανική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σφαίρα και πιθανότητες μεταναστευτικών ροών. Είναι γνωστό ότι εμείς ως ευρωπαϊκή χώρα συμμετέχουμε στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπου λαμβάνονται μια σειρά από αποφάσεις. Ωστόσο, ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε: «Στηρίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίας των ανθρώπων, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών που μπορεί να προκύψουν». Σύμφωνα με τον υπουργό, η εντολή του πρωθυπουργού είναι ότι «αποτελεί απόφασή μας η υπεράσπιση και ασφάλεια των συνόρων μας. Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα. Δεν θα επιτρέψουμε ασύντακτες και άτακτες κινήσεις».

evros1
evros3
evros2

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης τόνισε, ακολούθως, ότι από τα γεγονότα του Έβρου, 18 μήνες πριν, «έχουμε μια σημαντική αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας και προστασίας των συνόρων μας».

Έκτοτε, είπε, «ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φράχτη μήκους 40 χιλιομέτρων, σε κρίσιμα σημεία των συνόρων μας, παρέμβρια και όχι μόνο, ένα έργο που είναι αξιοθαύμαστο που δημιουργεί δυνατότητες αποτροπής». Επιπλέον, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «ολοκληρώθηκε το αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων μας που επισκεφθήκαμε σήμερα για πρώτη φορά, με τον κ. Παναγιωτόπουλο. Θέλω να σας πω ότι τεχνολογικά είναι εξαιρετικά εξελιγμένο με μεγάλες δυνατότητες και αποτελεσματικότητα στην επιτήρηση των συνόρων».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, μεταξύ άλλων, εξήρε τη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με τον Ελληνικό Στρατό και είπε ότι «ήδη αποφασίστηκαν επιχειρησιακά μέτρα, που θα ξεδιπλωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, για περαιτέρω αποτρεπτική ικανότητα».

Φωτογραφίες: evros-news.gr

 

 

Έβρος: Η «σημείωση» της ΕΛ.ΑΣ., η υβριδική απειλή και το σχέδιο άμυνας

ε εγρήγορση βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές που επιχειρούν να ενισχύσουν το πληροφοριακό τους δίκτυο για να «προκαταλάβουν» τις εξελίξεις, με φόντο την επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και την επαπειλούμενη νέα προσφυγική κρίση. Η Ευρώπη ετοιμάζεται να διαχειριστεί την μετακίνηση περίπου 500.000 ανθρώπων. 

Στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σημειώσει μία σημαντική παράμετρο στα «κιτάπια» τους: Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί, οι οποίοι ζούσαν σε τουρκικό έδαφος πριν ακόμα επικρατήσουν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Οι εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις, με την Τουρκία να αναζητά τρόπους διαχείρισης του θέματος.

Η συγκεκριμένη παράμετρος σημειώνεται από Έλληνες αξιωματούχους, διότι δυνητικά μπορεί να επιταχύνει χρονικά την «εργαλειοποίηση» της προσφυγικής κρίσης από την πλευρά της Τουρκίας, κάτι που όλοι απεύχονται. Ωστόσο, οι ελληνικές Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ υπάρχουν και Έλληνες αξιωματούχοι που εκτιμούν ότι μπορεί η Τουρκία να επιδείξει πιο σοβαρή στάση σε σχέση με το Μάρτιο του 2020, όταν «άνοιξε τα σύνορά της» και δημιούργησε «υβριδική απειλή» στον Έβρο. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά γνωρίζει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει «μίνι κύμα» προσφυγικών ροών ακόμα και πριν φτάσουν στο έδαφός της πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τον τόπο τους ύστερα από την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Η ελληνική πλευρά επιχειρεί να φτιάξει μία «απροσπέλαστη ζώνη» σε Έβρο και ανατολικό Αιγαίο. Η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία και το Λιμενικό αποτέλεσε θέμα συζήτησης προ ημερών στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. επισήμανε στο Newsbomb.gr ότι «η κρίση του Μαρτίου 2020 στον Έβρο έδωσε στην Ελλάδα την ευκαιρία να θωρακίσει καλύτερα τα σύνορά της αλλά και να έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση μίας νέας τέτοιας κατάστασης στο μέλλον. Εκείνη η κρίση έγινε πυξίδα για να βελτιωθεί επιχειρησιακά η ελληνική πλευρά».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι τα κυκλώματα διακινητών δεν σταμάτησαν ποτέ να έχουν στο στόχαστρό τους τον Έβρο. Αυτό που άλλαξε είναι ότι η ελληνική πλευρά ανταποκρίνεται καλύτερα επιχειρησιακά. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο χθες Πέμπτη έγιναν πέντε συλλήψεις δουλεμπόρων σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά στον Έβρο.

Σήμερα Παρασκευή στον Έβρο βρίσκονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενοι από τους επικεφαλής αξιωματικούς του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενισχυθούν οι δυνάμεις σε Έβρο και ανατολικό Αιγαίο, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο τουλάχιστον ενός μήνα έως ότου αρχίσει η κρίση να «μας χτυπάει την πόρτα». Οι ελληνικές Αρχές θα επιδιώξουν να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για την περίπτωση επανάληψης του «ανοίγματος των συνόρων» που είχε επιχειρήσει η Τουρκία το Μάρτιο του 2020, φαινόμενο που αρκετοί είχαν χαρακτηρίσει ως «υβριδικό πόλεμο».

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι «τον καθοριστικότερο ρόλο θα τον διαδραματίσει η Τουρκία, η οποία θα υποδεχτεί πριν την Ελλάδα τις προσφυγικές ροές. Θα επιχειρήσει να εκβιάσει την Ευρώπη για να πάρει ανταλλάγματα; Θα εξαρτηθεί η στάση της από το εάν θα ικανοποιηθεί από τα ανταλλάγματα; Μήπως μετά τις διαπραγματεύσεις επιχειρήσει ξανά να εργαλειοποιήσει το προσφυγικό;».

Σημαντική θα είναι η στάση της Τουρκίας και στο θέμα της προπαγάνδας και της επικοινωνίας. Όπως εξηγούν πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., πάντα υπάρχει ο φόβος των fake news. Δηλαδή, ο φόβος της διάδοσης ψευδών ειδήσεων περί ανοιχτών συνόρων, όπως είχε γίνει στην κρίση του Μαρτίου του 2020 στις Καστανιές Έβρου, όπου έφταναν χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν «ενημερωθεί» ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι ανοιχτά.

Ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι «είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν είμαστε επιχειρησιακά στο επίπεδο που βρισκόμασταν στην προσφυγική κρίση του 2015. Πλέον έχουμε δημιουργήσει συνοριακή φύλαξη σε όλη τη νησιωτική χώρα, έχουμε συνοριακούς φύλακες στα νησιά που δεν είχαμε, έχουμε βελτιώσει το επίπεδο προστασίας συνόρων στον Έβρο, με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε δημιουργήσει δίκτυο για να χτυπήσουμε τα κυκλώματα διακινητών σε όλη τη χώρα. Σήμερα προετοιμαζόμαστε για συγκεκριμένα δεδομένα που έχουμε για το Αφγανιστάν. Υπάρχει καλύτερη προετοιμασία και ετοιμότητα σε περίπτωση που φτάσουνε μεγάλα καραβάνια στα σύνορά μας. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης για τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι άμεσα θα έχουμε προσφυγική κρίση. Μεσολαβούν και άλλες χώρες για να φτάσουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η Τουρκία ενδεχομένως θελήσει να εργαλειοποιήσει το θέμα, να εκμεταλλευτεί το προσφυγικό κύμα και να απαιτήσει ότι θέλει από την Ευρώπη. Εμείς πρέπει να προσέξουμε τα κυκλώματα μήπως προσπαθήσουν να περάσουνε μετανάστες σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως έγινε και το 2015».

Σημειώνεται ότι στον Έβρο έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή φράχτη μήκους 27 χιλιομέτρων, όπως και το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης. Οι καινούργιες κάμερες μεταδίδουν ζωντανή εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο ακόμα και σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων. Επίσης, έχει ενισχυθεί το ηλεκτρονικό δίχτυ των ελληνικών Αρχών στο Αιγαίο, με τους συνοριοφύλακες να βλέπουν στα τουρκικά παράλια τις λέμβους των διακινητών και να ενημερώνουν το Λιμενικό για τις αφίξεις.

Παράλληλα, σε εγρήγορση θα βρίσκεται και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς το κομμάτι που αφορά στην πληροφόρηση χαρακτηρίζεται καθοριστικής σημασίας.

Εκτεταμένες εργασίες για την «οχύρωση» του Έβρου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με φόντο την πολιτική μετάβαση στο Αφγανιστάν, η οποία πυροδοτεί νέα μεταναστευτικά κύματα προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ήδη, τα πρώτα μηνύματα για απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από το Αφγανιστάν αξιολογούνται από τις ευρωπαϊκές Αρχές, ενώ τέθηκαν επί τάπητος και στην έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη διάρκειά του, συζητήθηκε ο σχεδιασμός τόσο σε ευρωπαϊκό και σε διμερές, όσο και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης, τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση τόσο στα χερσαία, όσο και στα θαλάσσια σύνορα για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

Αξιολογώντας τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο, το ΚΥΣΕΑ πάτησε το κουμπί της περαιτέρω θωράκισης της χώρας απέναντι σε ενδεχόμενη απόπειρα μαζικής εισόδου παράνομων μεταναστών από το Αφγανιστάν, ανάβοντας το «πράσινο φως» για σειρά νέων, συμπληρωματικών έργων. Στο πλαίσιο αυτό, «η Ελλάδα δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι. Ο κόσμος το έχει καθαρό στο μυαλό του. Δεν θα ξαναγυρίσουμε σε καταστάσεις 2015» τόνισε σήμερα ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την ώρα που ο Στρατός Ξηράς εργάζεται πυρετωδώς τις τελευταίες ώρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα για την «στεγανοποίηση» της συνοριακής γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η ολοκλήρωση του νέου φράκτη προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ενώ για πρώτη φορά εξελίσσεται σχέδιο πλήρους «θωράκισης» όλου του μήκους του ποταμού Έβρου. Παράλληλα με τις εργασίες στον νέο φράκτη, δεκάδες στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν από χθες τμήματα του προσωρινού φράκτη (που είχε τοποθετεί εκτάκτως μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου 2020) και άλλα εμπόδια, σε περιοχές λιγότερες προετοιμασμένες (και λιγότερο επίφοβες), ώστε η κάλυψη του ποταμού να είναι σχεδόν καθολική, φτάνοντας μέχρι το βορειότερο τμήμα του.

Τις εργασίες αναμένεται να επιθεωρήσουν αύριο οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος αντίστοιχα, οι οποίοι θα μεταβούν σε μονάδες και φυλάκια του Δ Σώματος Στρατού.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί θα επισκεφθούν στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής, τη συνοριακή γέφυρα «Κήπων», το Συντονιστικό Κέντρο της ΕΛΑΣ στην Ορεστιάδα και την έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού), ενώ θα συνοδεύονται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Εκτός από τα νέα έργα, στο σχέδιο περιφρούρησης της συνοριακής γραμμής αναμένεται να αξιοποιηθεί όλη η υποδομή που εγκαταστάθηκε στην περιοχή, μετά την απόπειρα εισόδου στη χώρα χιλιάδων μεταναστών το Φεβρουάριο του 2020. Ήδη το πλέγμα της επιτήρησης των συνόρων πυκνώνει, τόσο με μέσα επιτήρησης των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να καταγράφεται κάθε κίνηση σε πραγματικό χρόνο και να διαβιβάζεται άμεσα προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η κινητοποίηση της ελληνικής πλευράς μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου του 2020 είχε ως αποτέλεσμα να έχουν σήμερα ολοκληρωθεί πλήρως οι εργασίες αποκατάστασης των παλιών τμημάτων του φράχτη μήκους 10 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, το Φυλάκιο 1 έχει πλήρως ανακαινισθεί και αναβαθμιστεί μετά τα γεγονότα, ενώ έχουν δρομολογηθεί νέες προμήθειες σε επίγεια μέσα (θωρακισμένα τζιπ περιπολιών, φουσκωτές βάρκες κά), ενισχυμένο σε αριθμούς έμψυχο δυναμικό (πρόσθετο αστυνομικό προσωπικό, πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων και στρατιώτες), αλλά κυρίως εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας, όπως drones παρακολούθησης, θερμικές κάμερες, μεγάφωνα προειδοποιητικών μηνυμάτων και άλλα τεχνικά μέσα.

Ειδικότερα, το έργο του φράκτη αποτελείται από:

· ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων,

· χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης,

· συντήρηση των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού,

· ενίσχυση του υφιστάμενου φράχτη με την προσθήκη προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων,

· κατασκευή οκτώ νέων Υπερυψωμένων Αντιβαλλιστικών Παρατηρητηρίων κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό,

· έργα βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια).

Παράλληλα, σαρώνοντας ουρανό, γη και θάλασσα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει λάβει αυξημένα μέτρα επίγειας και εναέριας επιτήρησης των συνόρων, ενεργοποιώντας τμήματα του Στρατού Ξηράς, με δυνατότητα πολλαπλών ηλεκτρονικών και πτητικών μέσων, ενώ στην συνοριακή γραμμή έχουν στηθεί -σε μεγαλύτερη έκταση- βελτιωμένα εμπόδια, αποτρέποντας πιθανό πέρασμα στην Ελλάδα.

Εξίσου ενισχυμένες είναι και οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με την ΕΛΑΣ σε όλο το μήκος της συνοριακής γραμμής, την οποία επιβλέπει νυχθημερόν το Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ) στην Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, συντονίζοντας ανθρώπινους και υλικούς πόρους απέναντι σε τυχόν κινητικότητα.

Επιτήρηση και με zeppelin

Στην επιτήρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων κατά της παράνομης μετανάστευσης δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί και το Ζέπελιν, το οποίο διαθέτει ραντάρ και θεσμικές κάμερες, σε συνεργασία της Frontex με το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Το Ζέπελιν έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά δοκιμαστικών πτήσεων στην Αλεξανδρούπολη, ενώ πετά σε ύψος 300 μέτρων με μέγιστη εμβέλεια τα 32 χλμ.

Ειδήσεις σήμερα: 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μητσοτάκη, άκου προσεκτικά…
    Αν σφραγίσουμε τώρα τα σύνορα και ξεκινήσεις και απελάσεις, η χώρα θα σου είναι ευγνώμων για πάντα και εσύ θα εκλέγεσαι ΠΘ μέχρι να βαρεθείς!
    Όλα τα άλλα διορθώνονται, αυτό όχι!

    • Κλασσική περίπτωση κλινικά ηλίθιου ψηφοφόρου μουτζαχεντίν που τον έχει μπιπ…..ο Μητσοτάκης κι αυτόν και την Ελλάδα, αλλά είναι πρόθυμος να ξεχάσει τα πάντα αν τον ταίσουν λίγο ψευτοπατριωτικό σανό. Αυτά σας αξίζουν…

  2. ΣΩΣΤΑ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟ ΠΙΣΩ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΤΑ ΠΟΔΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Κ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ