Νέα στρατηγική: Αντί για τον ΕΟΔΥ, θα εμβολιάζουν οι… δήμαρχοι | Στο «στόχαστρο» 82 δήμοι με χαμηλά ποσοστά -Ποιοι είναι

6
1022

Εμβολιασμοί: Στο «στόχαστρο» 82 δήμοι με χαμηλά ποσοστά -Ποιοι είναι

Σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου που συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά, Τσιόδρα και Αρκουμανέα, όπου έγινε «ειδική» αναφορά σε 82 δήμους που έχουν χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού.

Η σύσκεψη έγινε σε φόντο «εκτόξευσης κρουσμάτων» και έκτακτων ενεργειών που απαιτούνται στην παρούσα συγκυρία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει σε αυτούς τους δήμους στοχευμένη εκστρατεία πειθούς με τη συνδρομή τοπικών παραγόντων, εκκλησίας κ.λπ., ενώ «επιστρατεύεται» σε περιοδείες και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Πρόκειται για 82 δήμους, εκ των οποίων οι 50 έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 25%.

Μεταξύ αυτών,  είναι οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Θέρμης, Κιλελέρ και Καρπενησίου, ενώ υπάρχουν και δήμοι στις Σέρρες και στη Ροδόπη όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται ακόμα και κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σχεδιασμό της επιχείρησης «πειθώ» θα έχουν ρόλο οι ιερείς, οι τοπικές άρχοντες (δήμαρχοι, κοινοτάρχες), ακόμη και… influencers, δηλαδή άτομα με επιρροή στους νέους.

Άλλωστε δεν είχε περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας, ο κ. Κικίλιας ζητούσε τη συνδρομή των δημάρχων για «καταδρομικό» εμβολιασμό.

Σημειώστε ότι εδώ και καιρό , στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν έλλειψαν οι αιχμές κατά δημάρχων και περιφερειαρχών που απέφευγαν να εμπλακούν ενεργά στο στοίχημα του εμβολιασμού.

Στο εξής θα υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και των ΟΤΑ, ώστε να γίνει πιο συστηματική η προσπάθεια πειθούς των πολιτών που είναι διστακτικοί έναντι των εμβολίων.

Η εκστρατεία πειθούς -όπως λένε -θα εκτυλιχθεί  σε κάθε συνοικία,  γειτονιά ακόμα και πόρτα – πόρτα.

Νέα στρατηγική: Αντί για τον ΕΟΔΥ, θα εμβολιάζουν οι… δήμαρχοι

Νέα στρατηγική: Αντί για τον ΕΟΔΥ, θα εμβολιάζουν οι… δήμαρχοι 

Νέα στρατηγική, βασισμένη σε τρείς πυλώνες, ακολουθεί πλέον η κυβέρνηση προκειμένου να επιταχύνει τους εμβολισμούς, ώστε να δημιουργηθεί το απαιτούμενο, τείχος ανοσίας έναντι της νέας μετάλλαξης.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε υπό το βάρος των αντιδράσεων που προήλθαν και από δικά της προβεβλημένα στελέχη, να βάλει νερό στο κρασί της. Η λογική των αντικινήτρων, υπό τη μορφή τιμωρίας όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν, θα δημιουργούσε ρήξεις αχρείαστες και το κυριότερο αναποτελεσματικές.

Άλλωστε η εικόνα που μετέδιδαν οι αναλυτές της κοινής γνώμης στο Μ. Μαξίμου έδειχνε ότι ένα μεγάλο μέρος όσων αποφεύγουν  τον εμβολιασμό, δεν είναι «ψεκασμένοι» και «ακροδεξιοί» αλλά άνθρωποι που αισθάνονται φόβο και εγείρουν ερωτήματα δικαιολογημένα.

Σε κάθε περίπτωση το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν «πήγαινε καλύτερα από όσο περιμέναμε» όπως διαβεβαίωνε ο υπουργός Υγείας.

«Το τείχος ανοσίας όλο και απομακρύνεται από κοντά μας», δήλωσε ξεκάθαρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, προσγειώνοντας ανώμαλα τα κυβερνητικά στελέχη που εξέφραζαν σχεδόν τη βεβαιότητα πως θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Οι μαύρες τρύπες εκτιμήθηκε ότι θα κλείσουν με την πειθώ και τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άλλωστε δεν είχε περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας, ο κ. Κικίλιας ζητούσε τη συνδρομή των δημάρχων για «καταδρομικό» εμβολιασμό.

Εδώ και καιρό άλλωστε, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν έλλειψαν οι αιχμές κατά δημάρχων και περιφερειαρχών που απέφευγαν να εμπλακούν ενεργά στο στοίχημα του εμβολιασμού.

Από χθες, λοιπόν, επιστρατεύθηκαν οι τοπικοί άρχοντες, καθώς ως γνώστες των τοπικών κοινωνιών, μπορούν ευκολότερα να εντοπίσουν σε ποιες κατηγορίες πολιτών παρατηρούνται ενδοιασμοί έναντι των εμβολίων και σε ποιες περιοχές υπάρχει δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων στα εμβολιαστικά κέντρα

Στο εξής θα υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και των ΟΤΑ, ώστε να γίνει πιο συστηματική η προσπάθεια πειθούς των πολιτών που είναι διστακτικοί έναντι των εμβολίων.

Την περιέγραψε, μαζί και τους στόχους της προσπάθειας ο Στέλιος Πέτσας, στην επιστολή που έστειλε στους δημάρχους.

Η εκστρατεία πειθούς θα εκτυλιχθεί  σε κάθε συνοικία,  γειτονιά ακόμα και πόρτα – πόρτα.

Αυτός είναι ο βασικός πυλώνας της νέας στρατηγικής της κυβέρνησης.

Για να αρθούν οι δισταγμοί, ο σχεδιασμός είναι οι εμβολιασμοί να γίνονται με τα εμβόλια Pfizer και Johnson & Johnson και όχι με το AstraZeneca για το οποίο υπάρχουν διάφορες επιφυλάξεις.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι περιοχές όπου καταγράφονται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, όπως είναι η Στερεά Ελλάδα, ηΠελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία και ορισμένες περιοχές της Κρήτης.

Μένει να δούμε τα αποτελέσματα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φοβούνται λέει οι πολίτες το Pfizer. Όταν όμως αγόραζαν το μπλε χάπι που έγραφε πίσω Pfizer και κάρφωναν όλο το βράδυ ήταν καλά; Από την άλλη μεριά πάλι καλά που οι αναλυτές κοινής γνώμης του Μαξίμου κατάλαβαν ότι δεν ήταν και η ποιο κομψή δήλωση περί ψεκασμένων από τον κ. Πρωθυπουργό.Γιατί δεν είναι ένας και δυο, πρόκειται περί 7 εκατομμυρίων ανθρώπων.

  2. Εγω λεω να βαζουν και τον μαναβη και τον χασαπη. Τυλιξε μου 5 μπριζολακια και καρφωσε μου και 2 δοσεις περιποιημενες απο τις καλες ξερεις εσυ…

  3. Ο δικός μας ο δήμαρχος ξύπνησε τώρα ακόμα. Τόσο καιρό κοιμόταν . Δεν είχε πάρει πρέφα για το χάλι στο ΙΚΑ , καμία καμπάνια για τον εμβολιασμό σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό . Ντροπή σας

  4. Εμβόλιο για ένα απλό κρύωμα όπως αυτό που προκαλεί ο Δέλτα δεν θα κάνουμε, ότι και να κάνει η κυβέρνηση. Τέλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ