Δ.Κούβελας σε Μ.Παγώνη: «Τα εμβόλια δεν είναι για προστασία τείχους αγέλης – Μάλλον δεν έχετε διαβάσει τις μελέτες»!

17
2130

Την «έκρηξη» του καθηγητή Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, προκάλεσαν τα όσα είπε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σύμφωνα με την οποία για να μην έχουμε τέταρτο κύμα θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι ώστε να κτιστεί το τείχος ανοσίας. 

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας απάντησε τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «τα φαρμακευτικά προϊόντα που τώρα έχουμε (εννοώντας τα εμβόλια), αν κάτσει κάποιος να διαβάσει τις εγκριτικές τους μελέτες γιατί κανένας δεν τις έχει διαβάσει, δεν είναι για προστασία τείχους αγέλης, είναι για προστασία ατομική». 

Συγκεκριμένα ο Δ.Κούβελας απαντώντας στην Μ.Παγώνη είπε: «Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση!  

Πρώτον, δεν μπορούν να παραχθούν αυτά τα εμβόλια και οι κυβερνήσεις το ξέρανε. Υπήρχε αδυναμία παραγωγής, δεν υπήρχαν ούτε αδειοδοτημένα εργοστάσια. Άρα το ξέραμε ότι δεν θα έχουμε εμβόλια. Αυτοί που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη, είναι εξαιρετικά πιθανό να ξαναχρειαστούν εμβολιασμό τον Σεπτέμβρη. Αυτούς δεν τους έχουμε βάλει στην εξίσωση. Δεν πρόκειται να παραχθεί τείχος ανοσίας με τους ρυθμούς που δουλεύουμε.

Δεύτερον, υπάρχει ένα 30% ανθρώπων που έχουν νοσήσει και δεν έχουν ανάγκη εμβολιασμού. Υπάρχουν δύο μεγάλα paper: Ένα ευρωπαϊκό που λέει πως η κυτταρική ανοσία κρατάει τουλάχιστον έναν χρόνο, άρα όσοι έχουν νοσήσει είναι ήδη προστατευμένοι, και ένα κινέζικο που λέει πως η κυτταρική ανοσία κρατάει δύο χρόνια».

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ξεχάσουμε αυτούς που έχουν νοσήσει για τώρα να ξανακυνηγήσουμε τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων για τους οποίους δεν έχουμε δεδομένα, αν μπορούν να κάνουν τρίτη δόση. Άρα θα έχουμε πιθανότητα, η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο να μείνει ανεμβολίαστη»

«Ο κάθε γιατρός που έχει δουλέψει σε νοσοκομείο και δεν καταλαβαίνει πως γίνονται αυτές οι δουλειές, είναι ευκαιρία να καθίσει και να μάθει», πρόσθεσε αφήνοντας σαφέστατες αιχμές.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο 0.17 του βίντεο ο καθηγητής Κούβελας αναστενάζει ακούγοντας αυτά που λέει η Μ.Παγώνη.

 

πηγή: https://choratouaxoritou.gr/?p=140646

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά βρε Παγώνη… Αφού ξέρεις ότι ο καθηγητής Κούβελος είναι διαβασμένος. Γιατί εμφανίζεσαι σε αντιπαράθεση μαζί του; Να βγαίνεις μόνο στο ΣΚΑΪ, MEGA, ANT1 και τους υπόλοιπους που δεν προβάλουν τον Κούβελα… Θα λες τα ψέματα μόνη σου όπως έκανες τόσους μήνες και δεν θα γινόσουν ρεζίλι όπως τώρα…

    • Ο κ. ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ Η’ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.
      Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥΣ.
      ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΡΑΝΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΧΙΛΙΑΡΟ.

      • Συγνώμη που παρεμβαίνω… Για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της απάτης που ζούμε παρακολουθήστε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ – έρευνα της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης. Οι πλειοψηφία των Ελλήνων καθηγητών ιατρικής που θα δείτε είναι ακόμη εν ζωή και κάποιοι από αυτούς είναι σήμερα στην Ακαδημία Αθηνών… Θα σας διαφωτίσει πλήρως και για τον καθηγητή Τσιόρδα. Αξίζει το κόπο να το δείτε. Όταν το πρόβαλε η κρατική τηλεόραση ίσως να μην το είδε κανείς. Σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αν το παρακολουθήσετε να είστε σίγουροι ότι θα δείτε κάποια πράγματα αλλιώς…

        https://www.brighteon.com/0d80680b-0478-46da-82f6-f6c9b674581e

  2. Τελικά ο κύριος το έκανε το εμβόλιο και πρώτη μα πρώτη φορά τον άκουσα σε αυτό το βίντεο να λέει να τρέξουν οι εμβολιασμοί!!!
    Ε ρε κωλοτουμπες!

    • Πολύ καλά έκανε και εμβολιάστικε… Μπορεί να κάνει ότι νομίζει στο σώμα του. Δικαίωμα του. Το έκανε όπως δείχνουν όλες οι μελέτες και οι ενδείξεις του σκευάσματος. Μόνο για την προσωπική του προστασία. Εμάς που δεν θέλουμε να το κάνουμε, γιατί μας «πρήζουν» από το πρωί έως το βράδυ; Γιατί μας απειλούν να κάνουμε κάτι που δεν φτιάχτηκε για «δημιουργία ανοσία της αγέλης»; Αφού είτε το κάνεις είτε όχι νοσείς κανονικά και μεταδίδεις τον ιό. Όταν τελειώσουν οι κλινικές μελέτες φάσης 3, τότε θα έχουμε τις βασικές γνώσεις για τα συγκεκριμένα σκευάσματα. Τότε θα γνωρίζουμε εάν νοσείς πιο ήπια ή όχι; Σήμερα ότι λέγεται στα ΜΜΕ είναι απλά εικασίες και πολιτική. Δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική επιστήμη.

      • Μας το λένε διότι αφήνοντας ένα μικρό ποσοστό επι τις 100 ότι μπορεί και να μολυνθείς όντας εμβολιασμένος, δεν πεθαίνεις και δε νοσηλεύεσαι σε ΜΕΘ. Αυτό δηλαδή που επιθυμούμε βαθιά μέσα μας όλοι. Διότι κακά τα ψέμματα. Όλοι θα το περάσουμε . Όσοι αυτή τη στιγμή πιστεύουν (εμβολιασμένοι και μη) ότι δε θα μας αγγίξει είναι πολυυυυυυυ βαθιά νυχτωμένοι!

    • Συγνώμη που παρεμβαίνω… Για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της απάτης που ζούμε παρακολουθήστε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ – έρευνα της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης. Οι πλειοψηφία των Ελλήνων καθηγητών ιατρικής που θα δείτε είναι ακόμη εν ζωή και κάποιοι από αυτούς είναι σήμερα στην Ακαδημία Αθηνών… Θα σας διαφωτίσει πλήρως και για τον καθηγητή Τσιόρδα. Αξίζει το κόπο να το δείτε. Όταν το πρόβαλε η κρατική τηλεόραση ίσως να μην το είδε κανείς. Σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αν το παρακολουθήσετε να είστε σίγουροι ότι θα δείτε κάποια πράγματα αλλιώς…

      https://www.brighteon.com/0d80680b-0478-46da-82f6-f6c9b674581e

  3. Το ότι λέει για παραπληροφόρηση εννοεί για το ευρύ κοινό. Ελάτε τώρα που το αντιληφθήκατε πως το λέει στην κυρία Παγώνη. Άλλος καταλαβαίνει αυτό που ακούει κι άλλος ακούει αυτό που καταλαβαίνει!

    • Πρώτα από όλα σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σας. Καλοπροαίρετα θέλω να σας κάνω μία ερώτηση για προβληματισμό όλων μας. Πιστεύεται ότι ο κύριος Κούβελας «παραπληροφορεί» ή η κυρία Παγώνη; Και για να βοηθήσω στον προβληματισμό που σας θέτω θα σας παραπέμψω στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας της Γαλλίας που εκδόθηκε πριν λίγους μήνες. Στο δικαστήριο τα βασικά επιχειρήματα του επίσημου υπουργείου υγείας της Γαλλίας που ήταν ο «υπόδικος», ήταν ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν κατασκευάστηκαν με στόχο την «ανοσία της αγέλης» αλλά για μεγαλύτερη ατομική προστασία του εμβολιασμένου ΟΤΑΝ ΝΟΣΗΣΕΙ. Κι αυτό υποστηρίχθηκε επειδή στη Γαλλία νόσησε πολύ μεγάλο ποσοστό πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο (κάτι που δεν αποσιωπήθηκε από τις Γαλλικές αρχές) έως τη στιγμή του δικαστηρίου. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση του δικαστηρίου στην εφημερίδα Le Figaro.

      https://www.lefigaro.fr/conjoncture/faut-il-deconfiner-les-personnes-vaccinees-la-question-s-invite-au-conseil-d-etat-20210330

    • Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο υπουργός υγείας της Γαλλίας έδωσε μία συνέντευξη στην οποία εξήγησε τους λόγους εξαιτίας των οποίων το δικαστήριο πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση. Επίσης πρέπει να τονίσω ότι ο Γάλλος υπουργός υγείας είναι γιατρός στο επάγγελμα και πλήρως εμβολιασμένος. Ολόκληρη η συνέντευξή του μπορείτε να την δείτε στη παρακάτω διεύθυνση:

      https://www.europe1.fr/sante/un-octogenaire-demande-au-conseil-detat-a-etre-deconfine-apres-avoir-ete-vaccine-4034911

    • Εννοείται ότι τα «μεγάλα» Ελληνικά ΜΜΕ δεν πρόβαλαν ούτε την απόφαση, ούτε την συνέντευξη του Γάλλου υπουργού. Προφανώς γιατί θα «γκρεμιζόταν» πλήρως όλο το «αφήγημα» της Ελληνικής κυβέρνησης που στηριζόμασταν στα εμβόλια για την επερχόμενη ελευθερία λόγω της «ανοσίας της αγέλης»… Ευτυχώς ελάχιστα Ελληνικά ΜΜΕ όπως το Αegean Νews (προς τιμή του…) πρόβαλαν την είδηση όμως ο κόσμος δεν κατάλαβε τη σημασία της. Αμέσως παρακάτω είναι η είδηση όπως αναρτήθηκε εδώ:

      http://aegeanews.gr/news/ygeia-diatrofi/381455/gallos-ypourgos-ygeias-paradechthike-tin-anapotelesmatikotita-ton-emvolion-emvoliasmenoi-den-tha-kykloforoun-elefthera-giati-mporoun-metadidoun-kai-einai-pio-ektetheimenoi/#comments

    • O Γάλλος Υπουργός Υγείας Olivier Véran τόνισε στη συνέντευξή του:
      «Το εμβόλιο ΔΕΝ εμποδίζει τη μετάδοση του ιού σε τρίτους. Οι εμβολιασμένοι είναι ΠΙΟ εκτεθειμένοι σε κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου λόγω της μερικής αποτελεσματικότητας του εμβολίου ή της μετεμβολιακής επαναμόλυνσης ή της μολυσματικότητας μιας νέας παραλλαγής του ιού»

      Αυτός είναι και ο λόγος που το Γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν μπορούν να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση (και διαφορετικά προνόμια) οι μη εμβολιασμένοι από τους εμβολιασμένους. Δηλαδή αποφασίστηκε με δικαστική απόφαση ότι δεν μπορεί να υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ μεταξύ των κατοίκων της Γαλλίας είτε εμβολιάστηκαν είτε όχι.

    • Τώρα που πιστεύω ότι είστε καλύτερα ενημερωμένος, ποιος νομίζεται ότι «παραπληροφορεί»; Ο κύριος Κούβελας ή η κυρία Παγώνη;

      • Πότε πρόλαβες να ενημερώσεις με αυτές τις ίδιες αναρτήσεις τα άρθρα του aegean?
        Σου έχουμε απαντήσει στο άρθρο με τις διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους. Μην τα ξαναγράφουμε κι εδω.
        Καλό ξημέρωμα.
        Α! και στην ερώτησή σου. Εσύ ποιον θα εμπιστευόσουν καλύτερα? Έναν ακέραιο χαρακτήρα που μένει σταθερός στην άποψή του εξ αρχής (κυρία Παγώνη) ή κάποιον που άλλα λέει εξαρχής για τα εμβόλια, στο τέλος εμβολιάζεται και στο πιο πρόσφατο τέλος προτρέπει τον εμβολιασμό? Τώρα καληνύχτα.

  4. Σε λίγο χρονικό διάστημα , το Pfizer θα λάβει και την οριστική έγκριση. Προς το παρόν έχει την άδεια επείγουσας χρήσης λόγω πανδημίας. Θα το δούμε όλοι μαζί και δε θα μπορεί κανεις πλέον να μιλά για πειραματικό εμβόλιο, κάτι που δεν ισχύει προφανώς.

  5. Συγνώμη που παρεμβαίνω… Για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της απάτης που ζούμε παρακολουθήστε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ – έρευνα της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης. Οι πλειοψηφία των Ελλήνων καθηγητών ιατρικής που θα δείτε είναι ακόμη εν ζωή και κάποιοι από αυτούς είναι σήμερα στην Ακαδημία Αθηνών… Θα σας διαφωτίσει πλήρως και για τον καθηγητή Τσιόρδα. Αξίζει το κόπο να το δείτε. Όταν το πρόβαλε η κρατική τηλεόραση ίσως να μην το είδε κανείς. Σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αν το παρακολουθήσετε να είστε σίγουροι ότι θα δείτε κάποια πράγματα αλλιώς…

    https://www.brighteon.com/0d80680b-0478-46da-82f6-f6c9b674581e

    • Παίρνεις ποσοστά από το brighten σε κάθε κλικ που κάνουμε; Γιατί το αναρτείς συνεχώς; Αφού δε λέει λέξη για τον κ. Τσιοδρα. Τι κερδίζεις;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ