Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σχέση ανάμεσα στον προφυλακισμένο πιλότο, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, που δολοφόνησε την Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά και τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός» Σταύρο Δογιάκη που αυτοκτόνησε αφήνοντας σημείωμα ψάχνει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Kontra, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και Σταυρος Δογιάκης συνδέονταν με φιλία.
Μάλιστα πήγαιναν μαζί και βόλτες με το ελικόπτερο.
Μετά τη σύλληψη του πιλότου, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας είχε πέσει σε βαριά κατάθλιψη, όπως λένε οι πελάτες που επισκέπτονταν το κατάστημά του. Εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει ένα σοβαρό πρόβλημα, «αυτοκτόνησε».
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταύρος Δογιάκης έδειχνε τις τελευταίες ημέρες σα να τον απασχολεί κάτι σημαντικό.
Η υπόθεση περιπλέκεται επικίνδυνα και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αρχίσει να ερευνούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.
Η δολοφονία έξω από την ταβέρνα «Κρητικός»
Υπενθυμίζεται ότι έξω από την ταβέρνα του Δογιάκη με την επωνυμία “Κρητικός” δολοφονήθηκε ο απόστρατος αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστου αφού δέχθηκε πυροβολισμούς από δύο αγνώστους, με πέντε σφαίρες.
Επρόκειτο για μία υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο. Ο Σπύρος Παπαχρήστου ήταν κουμπάρος του Πάνου Καμμένου και του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα.
Ήταν πρώην ΕΚΑΜίτης ενώ πριν το θάνατό του εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας για την ευρύτερη οικογένεια Λάτση. Είχε αναλάβει ιδιαίτερα τον γιο της Μαριάννας Λάτση και την κόρη, Πάρη και Εριέττα, ενώ είχε υπό την προστασία του και τη χήρα του μπάρμπα Γιάννη.
Η ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνές της τότε προς την κατεύθυνση ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Το όνομα του τότε αστυνόμου Β’ Σπύρου Παπαχρήστου είχε εμπλακεί σε σοβαρή υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών, που κατηγορούνταν ως «εισπράκτορες» χρηματικών ποσών από «προστασίες» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, αργότερα όμως απαλλάχθηκε τον κατηγοριών.
Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 1996, στην Κυψέλη, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς ο συνταξιούχος αστυνομικός Π. Γούσης και ο έμπορος Δ. Τσιρτσίκος και στην τσάντα που κρατούσαν βρέθηκαν 5.000.000 δρχ. Και οι δύο ισχυρίσθηκαν ότι τα χρήματα αυτά προορίζονταν για κάποιους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας.
Στο σπίτι του Π. Γούση βρέθηκε ένας κατάλογος με ονόματα νυχτερινών κέντρων, χρηματικά ποσά και ονόματα αστυνομικών. Η υπόθεση δεν διερευνήθηκε από την Αστυνομία, «πάγωσε» και οι δύο συλληφθέντες την γλίτωσαν με μια τυπική κατηγορία αυτήν της απόπειρας δωροδοκίας.
Δύο χρόνια αργότερα, ο εισαγγελέας κ. Γεράκης, στο πλαίσιο της έρευνάς του για την διαφθορά στην Αστυνομία, «έριξε φως» στην υπόθεση και άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα στον απότακτο αστυνομικό των ΕΚΑΜ Μιχάλη Χάιτα, στον Π. Γούση και στον Δ. Τσιρτσίκο, ενώ για την ίδια υπόθεση άσκησε δίωξη για άμεση συνέργεια στον αστυνόμο Β’ Σπύρο Παπαχρήστο.
Ο αστυνόμος Β’, διοικητής του Τμήματος Φιλοθέης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης πήρε αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του.
Ενάμιση μήνα μετά μαζί με τα ονόματα των 36 αστυνομικών που τιμήθηκαν με το αστυνομικό αριστείο ανδραγαθίας και με τον αστυνομικό σταυρό σε τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου, ήταν και αυτό του Σπ. Παπαχρήστου.
Η υπόθεση για την οποία τιμήθηκε ο Σπύρος Παπαχρήστος, αφορούσε την αιματηρή συμπλοκή με εμπόρους ναρκωτικών, που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 1991, στον Έβρο. Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών έδωσαν σκληρή μάχη με τους λαθρεμπόρους της ηρωίνης και αντηλλάγησαν πυροβολισμοί.
Ο αστυνόμος Α’ Γιάννης Ραχωβίτσας κατά την καταδίωξη μπήκε σε τουρκικό έδαφος και από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίσθηκε θανάσιμα ένα από τα μέλη της σπείρας των λαθρεμπόρων της ηρωίνης.
Ο 57χρονος ήταν συνταξιούχος αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών. Παραιτήθηκε από το σώμα το 2007 με τον βαθμό του υπαστυνόμου.Κατά την διάρκεια της καριέρας του είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στη Δίωξη ναρκωτικών, τα ΕΚΑΜ και σε άλλες μάχιμες υπηρεσίες ασφάλειας.
Οι δολοφόνοι του 57χρονου Σπύρου Παπαχρήστου είχαν στήσει το καρτέρι του θανάτου, σε ένα σκοτεινό σημείο. Είναι ενδεικτικό πως δεν υπήρξε ούτε ένας αυτόπτης μάρτυρας.
Στην κατοχή του οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, εντόπισαν μεγάλο χρηματικό ποσό, για το οποίο οι δολοφόνοι του αδιαφόρησαν, κάτι που απομακρύνει το ενδεχόμενο της δολοφονίας με κίνητρο τη ληστεία. Ο τρόπος που έδρασαν παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου». Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται στις ανοιχτές προσωπικές υποθέσεις που είχε ο πρώην αστυνομικός, καθώς εκεί εκτιμούν πως θα βρουν τα κίνητρα των δραστών.
Ο Σταύρος Δογιάκης «πυροβόλησε τον εαυτό του» δύο φορές
Τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας αποκαλύπτουν νέα δεδομένα για τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Σταύρου Δογιάκη αλλά και τον τρόπο που αποφάσισε να την τερματίσει.
Είναι συγκλονιστικό ότι ο 53χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει αρχικά πυροβολώντας τον εαυτό του στην καρδιά. Όμως, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς η πρώτη σφαίρα προκάλεσε διαμπερές τραύμα και δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα να επιχειρήσει και δεύτερη φορά, ακουμπώντας το πιστόλι στον κρόταφο και πατώντας τη σκανδάλη, δίνοντας ουσιαστικά τη χαριστική βολή στον εαυτό του.
Λίγες ώρες πριν ανηφορίσει με το ασημένιο Smart στον Υμηττό, στη θέση Άη Γιάννης, βρέθηκε στο Μαρούσι. Οι κεραίες πιάνουν εκεί το τελευταίο στίγμα του κινητού του, πριν το απενεργοποιήσει για να σβήσει τα ίχνη του στο δάσος.
Το αν συναντήθηκε με κάποιον, οι αστυνομικοί προσπαθούν να το διερευνήσουν για να ρίξουν άπλετο φως στην πολύκροτη υπόθεση, ενώ το εννιάρι πιστόλι που χρησιμοποίησε ο αυτόχειρας, έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να εξεταστεί.
Πηγή: eretikos