Πολάκης: Όχι, δεν έχω εμβολιαστεί! Θα αποφασίσω τον Οκτώβρη, τώρα δεν έχει νόημα

5
1646

Ότι δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής κατά του κορονοϊού, παραδέχθηκε δημόσια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης. Και όλα αυτά μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα με δηλώσεις του, όπου ουσιαστικά αμφισβητεί τα εμβόλια -παρότι και ο ίδιος είναι γιατρός- και προτρέπει τους πολίτες να μην εμβολιαστούν, “κλείνοντας το μάτι” έτσι στους αντιεμβολιαστές.

Συγκεκριμένα, χθες ο Παύλος Πολάκης ρωτήθηκε από διαδικτυακό του ακόλουθο στο facebook, εάν έχει κάνει το εμβόλιο, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: “Οχι μέχρι στιγμής. Θα αποφασίσω τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, με βάση τις μεταλλάξεις και τις επιπλοκές τι και ποιο θα κάνω. Τώρα δεν έχει νόημα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την απόφαση της Επιτροπής για παύση χορήγησης του εμβολίου της Astrazeneca στους κάτω των 60, έκανε λόγο σε ανάρτησή του μεταξύ άλλων για “ρετάλια του καθοδηγούμενου “επιστημονικού” δυναμικού να κουνάνε το δάχτυλο για υποχρεωτικότητα!!!”.

Η αντίδραση της ΝΔ ήταν άμεση, ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις. “Έχουν περάσει 24 ώρες και από τον ΣΥΡΙΖΑ σιγή. Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση και να καταδικάσει ευθέως τον κ. Πολάκη. Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι Τσίπρας = Πολάκης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζεται τον κ. Βελόπουλο κλείνοντας το μάτι στους αντιεμβολιαστές”, τόνιζε χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Ζητάει φρένο στον εμβολιασμό ο Πολάκης

Επιπλέον, ο Παύλος Πολάκης, από το βήμα της Βουλής, είπε: “Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια” και πρόσθεσε:

“Εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους”.

Όπως είπε, “ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ΄όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια. Του κορωνοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;”.

Πάντως άλλοι συνάδελφοι του κ. Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός ή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν εμβολιαστεί και μάλιστα με το AstraZeneca, δηλώνοντάς το δημόσια.

Πηγή thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευτυχώς που ο Πολακης βγήκε να τα πει για να μάθει ο κόσμος από τι γλίτωσε. ευτυχώς έπεσαν οι συριζαιοι

  2. Εννοείται πως δεν έχει νόημα. Μόνο 3.832.997 πέθαναν μέχρι αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Ε όχι και εμβολιο από τώρα. Εεεεεεεεεχουμε καιρό . Ας φύγουν άλλα 10.000.000 και θα το συζητήσετε με τον εαυτό σας. Ποσο πολύ βοηθάτε στο εμβολιαστικο κίνημα να ξέρατε . Ευτυχώς που δεν έτυχε η πανδημία πριν 4 χρόνια.
    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

  3. σε κλειστό χώρο, μπροστά στα Μέσα Ενημέρωσης, γράφοντας στ @##%&% την Γραμματέα του και τους υπαλλήλους της Βουλής.

  4. Απλά Σκευτητε πως θα ήταν η Ελλάδα σήμερα με υπουργό υγείας τον Πολάκη που θα έλεγε μην εμβολιάζεστε.Τη αξιόπιστη χώρα θα είμασταν .Ξέρετε κάτι,δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.Το θέμα των Συριζαιων είναι το κόμμα να πάει κακά και να κυβερνάει .Απάτριδες φασιστες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ