Θλίψη για το θάνατο 44χρονης σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου

1
382

Η γυναίκα του, μόλις στα 44 χρόνια της κατέληξε μέσα στην εντατική του νοσοκομείου Αγρινίου όπως κι άλλοι 39 ασθενείς.

Ο κορωνοϊός τους στέρησε τη ζωή, ωστόσο ο ιός της αμφιβολίας για τη συγκεκριμένη ΜΕΘ με την απόλυτη θνητότητα έχει φωλιάσει για τα καλά.

«Δεν τα κατάφερε έξω στη ΜΑΦ, μπήκε ΜΕΘ αλλά δεν είχε το παραμικρό σημάδι βελτίωσης. Δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε τι δεν έγινε. Αν έγινε κάποιο λάθος αν δεν έγινε. Το κακό ήταν ότι δεν μετακινιόταν. Προσπάθησα να την μετακινήσω (σε άλλο νοσοκομείο). Δεν μπορούσε να μετακινηθεί, δεν είχε καθόλου οξυγόνο», ανέφερε ο σύζυγος της άτυχης 44χρονης.

Η επιδείνωση της γυναίκας, που μέχρι τότε ήταν υγιέστατη, ήταν ραγδαία. Η σκέψη ότι παρότι πήγε στο νοσοκομείο Αγρινίου οδηγώντας, από την εισαγωγή της και μετά δεν παρουσίασε ούτε μια στιγμή βελτίωση, βασανίζει τον σύζυγό της.

«Δεν είχε υποκειμένα νοσήματα. Έφυγε οδηγώντας με το αυτοκίνητο πήγε κάτω (στο νοσοκομείο). Με προβληματίζει, με προβληματίζει. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν προβληματίζεται. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ. Έχω το παιδί που δίνει πανελλήνιες ο ένας» πρόσθεσε.

Οι γιατροί της ΜΕΘ εξαρχής δεν έδιναν πολλές ελπίδες στον σύζυγο της 44χρονης υποστηρίζοντας πως η κατάσταση της ήταν ιδιαίτερα σοβαρή.

«Τετάρτη μιλάγαμε στο τηλέφωνο. Τετάρτη βράδυ είχε αρχίσει να έχει δύσπνοια. Πέμπτη πρωί την πήραν κατευθείαν γιατί δεν μπορούσε ν’ ανασάνει γιατί ο πνεύμονας της έχει γίνει χάλια. Ο πνεύμονας έγινε σαν τοίχος, έφραξε τελείως. Από την Πέμπτη το πρωί ήταν με 0 οξυγόνο. Αυτό μας λέγανε» σημείωσε.

Την ώρα που η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σ’ εξέλιξη, ο διευθυντής της ΜΕΘ υποστηρίζει πως η μονάδα δεν είχε τα κατάλληλα μηχανήματα για να διαχειριστεί covid περιστατικά.

«Επέμενα να μην γίνει η ΜΕΘ Covid γιατί το σύνολο του Νοσοκομείου δεν διαθέτει τις δυνατότητες. Η ΜΕΘ στερείται μία σειρά από βασικά μηχανήματα με αποτέλεσμα τώρα σε καιρό πολέμου να φαίνεται η «γύμνια» μας. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει πνευμονολογική κλινική, λοιμωξιολόγο, λειτουργούντα μαγνητικό τομογράφο και η ΜΕΘ χωρίς αναπνευστήρες high frequency δεν μπορεί να αντιμετωπίσει Covid», δήλωσε ο Διευθυντής ΜΕΘ Αγρινίου Κωνσταντίνος Γκιάφης.

Όπως τονίζει ο διευθυντής της ΜΕΘ στην επιστολή του προς τις υγειονομικές αρχές ένας από τους βασικούς λόγους που κατέληξαν 40 από τους συνολικά 41 ασθενείς ήταν πως οι περισσότεροι ήταν περιστατικά τελικού σταδίου.

«Στη ΜΕΘ έφθαναν περιστατικά τελικού σταδίου. Το timing έχει τον πρώτο ρόλο στην επιβίωση του όποιου ασθενούς ΜΕΘ. Τις περισσότερες ημέρες του μήνα κοιμόμουν στο καναπεδάκι του γραφείου μου. Εμείς δώσαμε μάχη που ναι μεν δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα , αλλά αισθανόμαστε ότι τηρήσαμε τον όρκο μας. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται» υπογράμμισε ο κ. Γκιάφης.

«Περιμένω πρώτα να δω τι θα πει ο Εισαγγελέας γιατί έμαθα ότι μπήκε εισαγγελέας. Άλλος μπορεί να πήγε βαριά, άλλος μπορεί να ήταν 90 χρονών, άλλος ήταν έτσι ήταν αλλιώς, η σύζυγος μου όμως ήταν 44 χρονών, δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα», δήλωσε ο σύζυγος τη 44χρονης.

Η άτυχη 44χρονη ήταν μητέρα δύο αγοριών με το μεγαλύτερο να δίνει από χτες τη δική του μεγάλη μάχη στις πανελλήνιες εξετάσεις.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχώς Τραγωδία δίχως τέλος η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ. Οτι και να έλεγαν οι γιατροί Ούτε ένα σύγχρονο αναπνευστήρα δεν έστειλε το υπουργείο στην ΜΕΘ του Αγρινίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ