«Βόμβα» Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Δεδομένο το 4ο κύμα – Πότε θα χτυπήσει και πόσο σφοδρό θα είναι

0
101

 Να ξεχάσουμε για πολλά χρόνια την κανονικότητα αν δεν αποκτηθεί ανοσία στο 90% του πληθυσμού λέει  στο  Newsbomb.gr ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος – Πότε θα έρθει το 4ο κύμα – Από τι εξαρτάται η σφοδρότητά του

Μία ζοφερή εκτίμηση έκανε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, εκφράζοντας την ανησυχία του για την απροθυμία του πληθυσμου να εμβολιαστεί, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει έκρηξη και ένα 4ο κύμα μετά τον Οκτώβριο αντίστοιχο με το 3ο.

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» μιλώντας στο Newsbomb.gr, έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιασρτούν αφού όπως ανέφερε αν δεν φτάσουμε στο 90% τότε δεν θα μπορούμα να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα.

Μάλιστα όπως εξήγησε κάτι τέτοιο με τους ρυθμούς που πάμε δεν πρόκειται να συμβεί φέτος με αποτέλεσμα να πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα 4ο κύμα αντίστοιχο με το τρίτο.

Επίσης σημείωσε ότι τον εκπλήσσει η αντοχή που επιδεικνύει το 3ο κύμα της πανδημίας καθώς θα περίμενε να έχει μεγαλύτερη μείωση από τον Μάϊο αφού ο καιρός δεν ευνοεί την μετάδωση του ιού. Αναφορικά για τα επιδημικά επίπεδα στη χώρα, ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο, για μια πολύ αργή αποκλιμάκωση υπογραμμίζοντας, «για εμάς δυο είναι τα στοιχεία. Είναι η αποσυμφόρηση του υγειονομικού συστήματος. Η μείωση εισαγωγών, η μείωση των διασωληνωμένων και η μείωση νοσηλευόμενων. Αυτή είναι η μια σταθερή και από την άλλη μεριά είναι μια αργή πολύ αργή αποκλιμάκωση, μια επιπέδωση του τρίτου κύματος που δεν λέει να ξεθυμάνει που κρατιέται μεταξύ 1.000 και 2.000 κρουσμάτων».

Και προσθεσε: «για να χαρακτηριστούμε πράσινη περιοχή χρειάζεται επί δέκα με 14 μέρες να είναι σταθερά τα κρούσματα κάτω από χίλια. Άρα επομένως εμείς, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι όσο αφορά τα κρούσματα και την μολυσματικότητα που υπάρχει στην κοινωνία. Γι’ αυτό και βλέπετε ότι έχουμε εξάρσεις σε κάποιες περιοχές. Αυτή η επιπέδωση του τρίτου κύματος και όχι αποκλιμάκωση οδηγεί μαθηματικά σε τοπικές εξάρσεις».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ