Τάσος Μπερδέσης: Θρήνος στην κηδεία του δολοφονημένου πυγμάχου – Στα «μαύρα» η Μιτόπολη Αχαΐας

0
111

Τάσος Μπερδέσης: Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μιτόπολη Αχαΐας, κηδεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης (01.06) ο 39χρονος πυγμάχος που δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας (31.05) στη Βάρη.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του Τάσου Μπερδέση, με τον 39χρονο πυγμάχο να δολοφονείται στη Βάρη το πρωί της Δευτέρας (31.05) σε μια ακόμα υπόθεση που δείχνει «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών και έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ..

Ο δολοφονημένος Τάσος Μπερδέσης, κηδεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης (01.06) στη Μιτόπολη Αχαΐας, την ιδιαίτερη πατρίδα του, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και με βαρύ πένθος από συγγενείς και φίλους που έδωσαν το «παρών».

Το τελευταίο αντίο στον Τάσο Μπερδέσηthebest.gr

Τραγικές φιγούρες, οι άνθρωποι της οικογένειας του Τάσου Μπερδέση. Η μητέρα του Γεωργία, τα αδέλφια του Κώστας και Κατερίνα, Αγγελική και Παναγιώτης και τα ανίψια του Ελευθερία, Μαριλένα, Αναστάσιος, Νικόλας και Κωνσταντίνα.

Κηδεία Τάσου Μπερδέση 1

Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μιτόπολης, για να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον 39χρονο που δολοφονήθηκε άγρια στη Βάρη το πρωί της Δευτέρας…

Δολοφονία Μπερδέση: Τα «αγκάθια» στις έρευνες – Τι έδειξε η νεκροψία

Τη λύση του μυστηρίου της υπόθεσης δολοφονίας του 39χρονου πυγμάχου, στη Βάρη το πρωί της Δευτέρας, προσπαθούν να βρουν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στην «ατζέντα» της Ασφάλειας, βρίσκεται το τι ακριβώς συνέβη χθες το πρωί, έξω από το προπονητήριο όπου οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στον 39χρονο.

H νεκροτομή έδειξε ότι 10 από τις 14 σφαίρες του πολεμικού καλάσνικοφ έπληξαν το σώμα και το κεφάλι του θύματος.

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η εύρεση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας, αλλά και οι νέες μαρτυρίες που ενδεχομένως δώσουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς στήθηκε η ενέδρα στον πυγμάχο. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, οι δράστες της δολοφονίας να ήταν τουλάχιστον δύο και να προσέγγισαν τον 39χρονο, γαζώνοντάς τον με καλάσνικοφ, ένα όπλο που τείνει να εξελιχθεί σε όπλο «σφραγίδα» και «ταυτότητα» στα ξεκαθαρίσματα της μαφίας.

Τα ερωτήματα στην υπόθεση

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα εάν οι δράστες χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα προκειμένου να φτάσουν στον τόπο της δολοφονίας και στη συνέχεια να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Και αυτό διότι υπάρχει μεν μία μαρτυρία ότι ένα πολυτελές αυτοκίνητο 4Χ4 έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το σημείο, ωστόσο, ερευνάται εάν το στοιχείο αυτό σχετίζεται με την εκτέλεση. Υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ασφάλειας, ανέφερε πάντως στον ΑΝΤ1 ότι οι αστυνομικοί δεν πιστεύουν στις συμπτώσεις και απομένει να διασταυρώσουν αυτή την μαρτυρία με βιντεοληπτικό υλικό. Σημειώνεται ότι από χθες το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει καταγραφεί κάποιο περιστατικό πυρπόλησης αυτοκινήτου, τέτοιου τύπου, πρακτική που συνήθως ακολουθούν οι εκτελεστές συμβολαίων θανάτου προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Επίσης, δεν έχει αναφερθεί κλοπή ενός παρόμοιου οχήματος, τα τελευταία 24ωρα.

tasosberdesis.jpg
Ο Μπερδέσης θεωρείτο ένας από τους καλύτερους Έλληνες πυγμάχους των τελευταίων 20 ετών

Στα «μελανά» σημεία της ιστορίας, είναι και το ότι σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες δεν υπάρχει κάποια κάμερα ασφαλείας στο προπονητήριο ή ακόμη στην ευρύτερη περιοχή ακτίνας 500-600 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας, γεγονός που πιθανόν να βοηθούσε στην πορεία των ερευνών. Επίσης, δεν υπάρχει οπτική επαφή του σημείου της εκτέλεσης με άλλο κτήριο όπου να στεγάζονται εταιρείες ή κάποια κατοικία. Δηλαδή λιγοστεύουν οι ελπίδες να υπάρχει κάποιος αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος να είδε τη σκηνή της δολοφονίας. Όλα αυτά δείχνουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ότι οι εκτελεστές ήταν καλά «διαβασμένοι» και είχαν μελετήσει πολύ προσεκτικά τις κινήσεις και κάθε βήμα τους, προκειμένου να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες των αστυνομικών αρχών.

«Φως» θα ρίξει η κατάθεση της συντρόφου του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικοί μίλησαν με κάποια άτομα από το οικείο περιβάλλον του 39χρονου, ωστόσο, δεν έχουν πάρει ακόμη κατάθεση από την σύντροφο του θύματος, η οποία βρίσκεται εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα έχει μεταβεί στην Πάτρα, καθώς το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του πυγμάχου. Εκτιμούν πάντως, ότι η κατάθεση της γυναίκας είναι πολύ πιθανόν να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση και να ξεκαθαρίσει εάν ο 39χρονος είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το ΟΡΕΝ, το όνομα του πυγμάχου είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τα 500 άτομα, που περιέχει η έκθεση του οργανωμένου εγκλήματος, την οποία παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα, στην έκθεση γίνεται αναφορά σε μία υπόθεση του 2015, που αφορά σε εγκληματική οργάνωση που δρούσε τη νύχτα. Μπορεί ο 39χρονος να αθωώθηκε, όμως φαίνεται πως είχε βρεθεί στο «μικροσκόπιο» του Τμήματος Εκβιαστών, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Το χρονικό της εκτέλεσης στη Βάρη

Το πρωί της Δευτέρας άγνωστοι έστησαν φονική ενέδρα στον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση. Οι δράστες τον εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου, στη Βάρη, την ώρα που ο 39χρονος πήγαινε για την πρωινή του προπόνηση στον πυγμαχικό σύλλογο που στεγάζεται στην περιοχή.

Κοντά στις 9 το πρωί, προσέγγισαν τον πρώην πυγμάχο και τον γάζωσαν με σφαίρες από καλάσνικοφ. Στο σημείο βρέθηκαν περισσότεροι από 14 κάλυκες. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ακούστηκαν δύο ριπές συνεχόμενες, με διαφορά δευτερολέπτων η μία από την άλλη.

Ο πυγμάχος είχε κατακτήσει στο παρελθόν πανελλήνια πρωταθλήματα με ιστορικούς συλλόγους της πυγμαχίας και είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις που σχετίζονται με κυκλώματα της νύχτας. Καταγόταν από την Πάτρα και ήταν γνωστός στη σόουμπιζ.

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 39χρονος πυγμάχος

Ποιος ήταν ο Τάσος Μπερδέσης

Το όνομα του Τάσου Μπερδέση το 2008 είχε εμπλακεί σε υπόθεση κυκλώματος της νύχτας στην Πάτρα.

Ο ίδιος είχε αθωωθεί στο δικαστήριο που ασχολήθηκε με την υπόθεση αλλά είχε περάσει κάποιους μήνες στη φυλακή.

Ο Μπερδέσης θεωρείτο ένας από τους καλύτερους Έλληνες πυγμάχους των τελευταίων 20 ετών περίπου και ίσως ο καλύτερος της κατηγορίας του και σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Είχε κατακτήσει αρκετούς τίτλους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το 2017 είχε πάρει μέρος στο ριαλιτι Survival Secret του «Ε» που είχε γυριστεί στην Κουρούτα και μάλιστα ήταν ο μεγάλος νικητής του παιχνιδιού.

Ο αγώνας που «σημάδεψε» τον δολοφονημένο Τάσο Μπερδέση

Ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης με καταγωγή απο την Πάτρα, είχε απασχολεί τις Αρχές σε αρκετές περιπτώσεις.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ένα από τα περιστατικά αυτά είναι όταν είχε τραυματίσει θανάσιμα τον Σεπτέμβριο του 2000, με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι, τον 18χρονο πυγμάχο της εθνικής εφήβων, Θανάση Μηλιόρδο κατά τη διάρκεια αγώνα πρόκρισης.

Ο νεαρός μποξέρ είχε νοσηλευτεί για ημέρες στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου αλλά εξ αρχής θεωρούνταν «κλινικά νεκρός».

Τα χτυπήματα στον αυχένα

Ο νεαρός αθλητής, ο οποίος αντιμετώπιζε τον Τάσο Μπερδέση, πυγμάχο του Α.Ο. Πατρών, σε αγώνα πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων που θα γινόταν στη Βουδαπέστη, είχε δεχθεί σφοδρά χτυπήματα στον αυχένα και ένα κάτω από το σαγόνι, τα οποία και τον άφησαν αναίσθητο στο ταπί.

Άμεσα, μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή έξι ημέρες αργότερα.

Το συγκλονιστικό βίντεο

Το MEGA δίνει στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνονται τα χτυπήματα, τα οποία -σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος- οδήγησαν τον 18χρονο Θανάση Μηλιόρδο στον θάνατο.

Είχε αθωωθεί

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναστάσιος Μπερδέσης είχε κριθεί αθώος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών ο οποίος κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά τον θάνατο του πυγμάχου Θανάση Μηλιόρδου κατά τη διάρκεια αγώνα.

Συγκεκριμένα, στις 9 Σεπτεμβρίου 2000 οι Θανάσης Μηλιόρδος και Αναστάσιος Μερδέσης αγωνίζονταν μεταξύ τους στο γήπεδο «Τόφαλος» της Πάτρας με διαιτητή του αγώνα τον Διονύσιο Παναγάκη. Στο 56ο δευτερόλεπτο του 4ου γύρου ο Μηλιόρδος δέχτηκε από τον Μπερδέση τρία κτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ύστερα από λίγη ώρα να αφήσει την τελευταία του πνοή. O πυγμάχος Μπερδέσης και ο διαιτητής του αγώνα Δ. Παναγάκης κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρωτοδίκως τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών χρόνων. Αργότερα, το Εφετείο τούς έκρινε ομόφωνα αθώους, ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ