ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Η ηγεσία των Τουρκικών ΕΔ φωτογραφήθηκε με φόντο τα Ίμια σήμερα!!

22
2403

Τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια χωρίς επιτυχία και εν συνεχεία επέστρεψε στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ).

 

Τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια

Με ανάρτηση που συνοδεύεται από 20 φωτογραφίες ανακοινώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας πως ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι τρεις αρχηγοί των Όπλων μετέβησαν στα Ίμια.

Η αντίδραση της Ελλάδας ήταν άμεση με την αποστολή στο σημείο κανονιοφόρου. Η νέα αυτή πρόκληση της Τουρκίας σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής και μόλις λίγα 24ωρα από την συμπλήρωση 21 ετών από την κρίση των Ιμίων που έγινε στις 31 Ιανουαρίου του 1996.

Αξιωματικοί του ελληνικού ΓΕΕΘΑ θεωρούν ιδιαίτερα σοβαρό το περιστατικό, με την κανονιοφόρο «Κραταιός» να δίνει άμεση απάντηση, ζητώντας από το πολεμικό πλοίο της Τουρκίας να εγκαταλείψει την περιοχή.  «Απαντάμε με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία» ανέφεραν χαρακτηριστικά αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ.

 

Την είδηση ότι στην πυραυλάκατο βρισκόταν ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, μετέδωσε τόσο το CNN TURK, όσο και η Ηurriyet κάτι που δεν επιβεβαιώνουν οι ελληνικές αρχές.

 

Ωστόσο, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την περιοχή.

Συνολικά πάνω από 19 εικόνες «κοσμούν» την νέα αυτή τουρκική πρόκληση, η οποία συνδέεται άμεσα και με την απόφαση για την μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

 

 

Βέβαια όπως φαίνεται η Τουρκική ηγεσία των ΕΔ φωτογραφήθηκε με φόντο τα Ίμια αλλά από ασφαλή απόσταση!!

Η ανακοίνωσή όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα αναφέρει: 
«Ο ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας επιθεώρησαν την ναυτική βάση Aksaz στις 29 Ιανουαρίου 2017.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού τους μετέφεραν στην περιοχή των βραχονησίδων Καρντάκ.

Ο Στρατηγός Ακάρ, δήλωσε ότι ως Τουρκικός Στρατός, δρούμε πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο.

Επιπλέον τόνισε ότι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του Τουρκικού Στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται».
Για παραβίαση των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων κάνει λόγο η Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την Τουρκική πρόκληση στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ για την τουρκική πρόκληση που σημειώθηκε σήμερα Κυριακή στις 11.00 το πρωί στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων , όταν μια πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων, οι οποίες τη συνόδευαν, προσέγγισαν την περιοχή των Ιμίων.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται: 

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 11:00 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή,παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».

 

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ!Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΝΔ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΚΕΥ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΛΕΣΒΙΕΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ

    ΑΘΕΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    • Μην ανησυχείτε, με υπουργό ΑΜΥΝΑΣ τον συγΚΑΜΕΝΟ ΜΠΟΥΛΗ και φρουρούς τον ΑΝΕΛ-ΖΟΥΡΑΡΗ να κοιμάστε ήσυχοι για εθνική ακεραιότητα.

      Με υπουργό Άμυνας τον ψεκασμένο συγΚΑΜΕΝΟ των ΑΝΕΛ θα ξυπνήσουμε με φέσι και φερετζέ στο κεφάλι… Ο ΤΣΙΠρΑΣ, ο συγΚΑΜΕΝΟΣ, η τοπική ΟΜ=Ομάδα μ@λακίας του ΣφΥΡΙΖΑ και ο τοπικός Μαυρογιαλούρος Κάπτεν Ηλίας θα είναι οι άγρυπνοι φρουροί των νησιών και με συντονιστή τον δοσίλογο δεξιό τους συνέταιρο Ζουράρη θα δώσουν ΤΖΑΜΠΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ για να γεμίσουν με κατοίκους όλα τα νησάκια…

      • Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ και ο ΣφΥΡΙΖΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΌ ΠΛΟΥΤΟ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ

        ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ και βάλε, ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ της ΤΡΟΪΚΑΣ κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας. Οι δανειστές μας έχουν δικαίωμα παράτασης της σύμβασης… Ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠρΑ, του πρωθυπουργού των δοσίλογων της κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. ΚΤΗΡΙΑ σαν την 80 ΑΤΕ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΜΑΡΙΝΕΣ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ( Γιαννάκη Ζερβέ η κατάληψη;;;) , ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ, όπως και ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΜΟΝΟ για 40 εκατομμύρια ευρώ για την καρέκλα της εξουσίας. Πράγματι, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ οι γιαλατζί αριστεροί, οι ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ …

      • Από τον ΚΑΠΟΔΊΣΤΡΙΑ μέχρι τον ΣΑΜΑΡΆ κανένας πρωθυπουργός δεν υπέγραψε το ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ της ΕΛΛΆΔΑΣ. ΜΟΝΟ ο ΤΣΙΠρΑΣ του ΣφΥΡΙΖΑ

        Τα πάντα ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΆ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ, ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠρΑ… Οι γιαλατζί αριστεροί, οι χειρότεροι που κυβέρνησαν και ξεπούλησαν τα πάντα στην Ελλάδα.

      • Βρε «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ακούσατε καμιά δήλωση από τον συγΚΑΜΕΝΟ υπουργό ΑΜΥΝΑΣ;; Ο ΜΠΟΥΛΗΣ έβγαλε ΜΟΥΓΚΑ, ΜΟΥΓΚΑ, καμιά δήλωση...

        Έκλασε πατάτες ο συγΚΑΜΕΝΟΣ ΜΠΟΥΛΗΣ των ΑΝΕΛ, θα ξυπνήσουμε με φέσι και φερετζέ στο κεφάλι… Ο ΤΣΙΠρΑΣ, ο συγΚΑΜΕΝΟΣ σύντροφος του, η τοπική ΟΜ=Ομάδα μ@λακίας του ΣφΥΡΙΖΑ και «ο ψηλός» Μαυρογιαλούρος Κάπτεν Ηλίας θα είναι οι άγρυπνοι φρουροί των νησιών και με συντονιστή τον δοσίλογο δεξιό τους συνέταιρο των ΑΝΕΛ ΖΟΥΡΑΡΗ και ο ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ θα δώσει ΤΖΑΜΠΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ για να γεμίσουν με κατοίκους όλα τα νησάκια …

    • Για τον ΖΟΥΡΆΡΗ των ΑΝΕΛ δεν είναι τίποτε να μας πάρουν 16 νησιά οι Τούρκοι, αλλά ούτε για τον ΤΣΙΠρΑ και συγΚΑΜΕΝΟ...

      Με αυτούς τους δοσίλογους στην κυβέρνηση που κάλυψαν με την στάση τους τις δηλώσεις ενός λόγιου σαλεμένου οι νησιώτες θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι….

      • Τον ψεκασμένο σούπερ πατριώτη, τον ΖΟΥΡΆΡΗ των ΑΝΕΛ να φέρει σαν επίστρατο σε παραλιακό φυλάκιο...

        Βάλτε τον μερικά βράδια μαζί με τον άλλο πατριώτη τον συγΚΑΜΕΝΟ ΜΠΟΥΛΗ να μας φυλάνε για να τους κοπεί η όρεξη να αμολάνε κορώνες παλικαρά…

    • Ξυπνήστε βρε ψευτοπατριώτες, πιστεύετε ότι με κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπουργό τον συγΚΑΜΕΝΟ θα έχουμε ασφάλεια και ειρήνη;;;

      Οι περισσότεροι από εσάς ψήφισαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΑΝΕΛ. Αυτοί οι ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ που μας κυβερνάνε θα ξεπουλούσαν και την μάνα τους φτάνει να κάθονται στην καρέκλα της εξουσίας… Την στιγμή που η Εθνική Κυριαρχία και η οικονομία μας πεθαίνουν, μας χώνουν φόρους, φόρους, φόρους, ψηφίζουν στα τέσσερα ΦΠΑ 24 % και ότι τους ζητήσει η ΜΕΡΚΕΛ. Ασχολούνται οι ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ λαϊκίζοντας με τα κανάλια, κόβουν συντάξεις μισθούς και με την ανεργία να καλπάζει θα μας στείλουν μετανάστες που να πάνε στον αγύριστο. Και εσείς γραφικοί φασίστες το έχετε ρίξει στα σουβλάκια και στα λουκάνικα κάνοντας αντίσταση….

    • Και τι θα γίνει εάν χάσουμε και μερικά νησάκια είπε ο ΑΝΕΛ-ΖΟΥΡΑΡΗΣ;;; Με το πρώτο μπαμ θα έρθει σκοπιά σε παραλιακό πυροβολείο...

      Όλοι αυτού οι ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ των ΑΝΕΛ του ψεκασμένου συγΚΑΜΕΝΟΥ αρχηγού των ΑΝΕΛ θα κλάσουν πατάτες εάν τους βάλεις σε παραλία νησιού να περιμένουν τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ… Από μακριά κάνουν τους αδιάφορους πατριώτες γιατί κάποιοι νησιώτες φυλάνε τους παπαρολόγους της κυβέρνησης των δικαιωμάτων και των ηλίθιων που έχουν τα μέζεα στο κεφάλι…

    • Για τον ΖΟΥΡΆΡΗ των ΑΝΕΛ δεν είναι τίποτε να μας πάρουν 16 νησιά οι Τούρκοι, αλλά ούτε για τον ΤΣΙΠρΑ και συγΚΑΜΕΝΟ...

      11 Ιάν 2017 at 22:21:15 Με αυτούς τους δοσίλογους στην κυβέρνηση που κάλυψαν με την στάση τους τις δηλώσεις ενός λόγιου σαλεμένου οι νησιώτες θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι;;;;;;;;;;

  2. otan pige o kamenos Na riksi to Stefani arxisan kai Kanan magkes simera Pou frinoune ta 3 palikaria mas pigan namas kanoun magkes Alla opos panta h elliniki kivernisi kani tin Kota giati einai kseftilismeni okamenos Pou einai Na milisei pou mono mouvazi poulades kai paralage kai kamaronete as eipiretouse k olas o axristos.

  3. Εδώ θέλω τις τοπικές αρχές να σχολιάσουν..τον Καματερό ,τον Σιφάκη,τον χαπακωμένο….πως μπορεί να αισιοδοξούν όλοι για μια υγιή συνεργασία με τους απέναντι,όταν ένας ημέτερος Μουσουλμάνος δεν βγήκε να καταδικάσει το περιστατικό που είναι μία πρόκληση πολέμου!!!!Όταν το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν κάνει τίποτα και τα παιδιά στον ‘Κραταιό’ τα σημάδευαν πυροβόλα!!!!!Δυστυχώς μόνο ‘αισιοδοξία’ βλέπω και καμιά κρατική απάντηση επίσημη στις απειλές και προκλήσεις που είναι πολύ ταπεινωτικές…δυστυχώς!!

  4. H όλη ιστορία μου θυμίζει έναν άλλο μπούφο τοπικό ηγέτη της Σύμης,έναν μπούφο που χάριν του χρήματος που αφήνουν οι σκαφάτοι από απέναντι δε έχει αντίρρηση να σηκώσει καιΤουρκική σημαία στο Δημαρχείο…Καταδικάζει πάντα όλα τα επεισόδια και τις προκλήσεις απ τους απέναντι με τόσο φανατισμό που κάθε δήλωσή του με μια προσεκτική ματιά πιστεύεις ότι προέρχεται από Τούρκο αξιωματούχο…

  5. Η Ελλαδα πρεπει να τιμησει τις συμφωνιες που εχει υπογραψει. Ολα τα ανατολικα νησια εχουν παραχωρηθει στην Τουρκια.

  6. ΑΝΤΙ ΝΑ ΩΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΑ ΑΝΩΜΑΛΑ ΟΡΓΙΑ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ

    ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΕΥ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΛΕΣΒΙΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ Μ—Ι.ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ.

  7. H NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΡΑΒΕΣΤΙ

    ΓΚΑΥ ΛΕΣΒΙΕΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΘΕΟΥΣ .Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥ…ΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ.

  8. Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ?

    Στα Επιτελεία αναμένουν και είναι προετοιμασμένοι για «πολύ χειρότερες καταστάσεις που πιθανόν να έλθουν», ανέφερε ανώτατος αξιωματικός στο pronews.gr

  9. Κανένα σχόλιο όμως για να είμαστε ειλικρινείς απ΄αυτούς που πριν μια εβδομάδα χλεύαζαν τους συμπολίτες μας απ τις ‘Θερμοπύλες’…και μέσα σε λίγες μέρες διαψεύστηκαν.Ας βγάλει ο διαχειριστής τα σχόλια που ειρωνικά μιλούσαν για ονειροπαρμένους,για κάτι ούφο στους αμμόλοφους του Φάρου,κάτι κολομπαρο-γυπαετούς αλληλέγγυους ,που με τη μαστούρα τους τα βλέπουν όλα όπως τα καρτούν…Αυτούς που ζουν σε μια νιρβάνα αφού με το μηνιάτικο εξασφαλισμένο απ τις στερήσεις όλων των υπολοίπων,αμπελοφιλοσοφούν και βέβαια και να πάρουν κάποια νησιά οι απέναντι ,κανένα κακό δεν συμβαίνει…

  10. Βρε πολεμοχαρείς, βρε αγράμματοι
    Βρε της κακιάς της ώρας….Το ίδιο ζόρι με τον Ερντογάν τρώτε αλλά θα πάρετε τις κοχονες του Τσίπρα όλοι μαζί και οι Ναζί!
    Διεθνολόγοι όλοι…. Θερμοπύλες
    Και η βλασφημία συνεχίζεται

    • Αγράμματοι????Ποιοι??Πολεμοχαρείς ποιοι ακριβώς??Μάλλον επέλεξες λάθος χαπάκι…τα ροζ είπαμε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ