Κορωνοϊός – Εμβόλια AstraZeneca – Johnson&Johnson: Σύσταση να μη χορηγούνται σε εγκύους ή σε όσες θέλουν να τεκνοποιήσουν…

10
4801

Tα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αξιολόγησαν όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τα δυο εμβόλια κατά τoυ Covid – Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τις γυναίκες που είναι έγκυες ή σε διαδικασία φυσικής ή υποβοηθούμενης σύλληψης

Σε σύσταση εξαίρεσης των γυναικών που σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν άμεσα ή κυοφορούν να μην κάνουν το εμβόλιο των AstraZeneca και Johnson & Johnson αναμένεται να προχωρήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αφού αξιολόγησαν όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, εισηγούνται για τις γυναίκες που ήδη κυοφορούν ή βρίσκονται υπό ορμονοθεραπεία για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (IVF) ή που σκοπεύουν να κυοφορήσουν το προσεχές εξάμηνο να εμβολιάζονται με mRNA εμβόλια (δηλαδή Pfizer/BioNTech και Moderna προς το παρόν -επίκεινται η έγκριση του mRNA εμβολίου της CureVac).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, οι γυναίκες που είναι έγκυες ή σε διαδικασία φυσικής ή υποβοηθούμενης σύλληψης δεν θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca ή της Johnson & Johnson, τα εμβόλια δηλαδή που βασίζονται σε αδενοϊούς.

Μάλιστα, ο ειδικός αλγόριθμος θα τροποποιηθεί κατάλληλα έτσι ώστε όταν ο θεράπων ιατρός εισάγει στο σύστημα την ένδειξη «κύηση» ή «ορμονοθεραπεία για IVF» αυτομάτως να επιλέγεται ραντεβού εμβολιασμού μόνο για τα mRNA εμβόλια.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών. Μια ηλικιακή ομάδα που αρκετές γυναίκες πλέον αποφασίζουν να αποκτούν παιδιά. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί η ομάδα των 30-39 ετών θα εμβολιάζονται αποκλειστικά με AstraZeneca. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγείται στην Ελλάδα στην ηλικιακή ομάδα των 18-29 ετών

, όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Ειδήσεις σήμερα: 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να γίνει νόμος να χρειάζεσαι πράσινο διαβατήριο να κυκλοφορείς στο δρόμο έτσι ώστε να μην μας ξεφύγει ούτε ένας καταραμένος αρνητής!!!! Πάμε δυνατά να μπολιάσουμε ότι κινείται!!!!
    Για το καλό σας!!!!

  2. Γιατί δεν μιλάει κανείς για φάρμακο κατά του ιού; Έχουν σταματήσει αυτές οι έρευνες και δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από τα εμβόλια;

  3. Ειμαι 30 ετων. Δεν το κανω το αστρα ζενεκα.. Εδω η λινου εκλεκτη λοιμοξιολογος, ζητησε να μη γινεται στην ηλικια 30,-39. Και οι ατσιδες της κυβερνησης εβαλαν αποκλειστικα αστρα ζενεκα. Θα τρελλεθουμε δηλαδη???

    • Αυτός που θα εμβολιαστη η αυτός που θα τρέχει και δεν θα φθάνει. Κάθεστε και ακούτε η διαβάζετε στο διαδίκτυο ότι του κατέβει του καθενός. Ερωτώ. Είναι υπαρκτά τα πρόσωπα ιατροί που δηλώνουν εναντίον του εμβολίου και κάτι νεροχύτες το ρουφάνε μονοκόμματα? Και μην μου πείτε για την Λινού γιατί άλλα λένε και άλλα καταλαβενετε. Υπομονή. Ο χρόνος θα το δείξει. Και εγώ διάβασα ότι κάποιος ντοκτορά – ερευνητής μοριακής παπαρολογιας ονοματι ΕΝΕΣΟΥΛΗΣ, με ατραντακτα επιχειρηματα και μεταπτυχιακές Ομελετες απέδειξε ότι το μπολι αυτό είναι επικίνδυνο και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γινης σαν τον Ψιτ. Πράγμα που Δεν θα το θελα να το δω αυτό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ