Πώς θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα – Όλα τα μέτρα για το φετινό Πάσχα

0
156
Το φετινό Πάσχα χαρακτηρίζεται από κάποιους περιορισμούς, αλλά και από κάποιες μικρές ελευθερίες, με τις εκκλησίες να είναι ανοιχτές για τους πιστούς.
Ένα ακόμη βήμα επιστροφής στην κανονικότητα συνιστά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Βλάση, το πώς θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα, με το φετινό Πάσχα άλλωστε να συνοδεύεται από μικρές «ανάσες» ελευθερίας, σε σχέση με πέρυσι.
Όπως έκανε γνωστό, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τελικά θα υπάρξει εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης, διά του ιδίου, για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Ελλάδα.

«Με παραχώρηση αεροσκάφους θα μπορέσουμε να πάμε στο Ισραήλ -κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του ισραηλινού κράτους- και θα υπάρχει παρουσία» σημείωσε ο ίδιος, αναφέροντας μάλιστα ότι η συμφωνία με την ισραηλινή κυβέρνηση ήλθε μετά από επιθυμία και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θα επιστρέψουμε στην Αθήνα την ίδια ημέρα το απόγευμα και από εκεί και πέρα ενδεχομένως θα καταφέρουμε σε κάποιες πόλεις να μεταφερθεί» είπε ακόμη ο ίδιος.
Συνεπώς, το Άγιο Φως θα μπορέσει ενδεχομένως να μεταφερθεί και σε κάποιες πόλεις της χώρας, με βάση πάντα την επιδημιολογική κατάσταση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, εκτιμάται ότι το αεροσκάφος που θα το φέρει στην Αθήνα από το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ το Άγιο Φως, θα έχει προσγειωθεί πριν τις 18:00 το Μεγάλο Σάββατο και οι διαδικασίες θα ακολουθήσουν αυστηρό πλαίσιο, λόγω του κορονοϊού.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ