Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Η απολογία Καλομοίρη και το μοιρολόι της μάνας Ξυλούρη | Καταπέλτης ο εισαγγελέας – Κανένα ελαφρυντικό

0
156

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια», είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Μανώλης Καλομοίρης

Με την απολογία του Μανώλη Καλομοίρη ολοκληρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για τo διπλό φονικό στα Ανώγεια με θύμα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 33χρονο Γιώργο Ξυλούρη. Την ίδια ώρα έξω από τα δικαστήρια η μάνα του 33χρονου Γιώργου Ξυλούρη μοιρολογούσε για τον γιο της. «Γιώργη μου, Γιώργη μου θα έρθω κοντά σου», έλεγε ραγίζοντας καρδιές.

Μανώλης Καλομοίρης: «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια»

Για περισσότερες από δύο ώρες κατέθετε ο κατηγορούμενος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλης, εξιστορώντας τα όσα έγιναν το βράδυ της 2ας Μαϊου 2020. «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν» είπε χαρακτηριστικά και περιέγραψε ό,τι συνέβη τη μοιραία νύχτα και πώς αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό, μια μία τρύπα στο στήθος, μάτια ανοιχτά και χέρια διάπλατα ανοιχτά, όπως φέρεται να είπε.

«Τρελάθηκα. Θόλωσα. Δεν ξέρω αν έριξα 1 ή 7 σφαίρες, ξέρω ότι άδειασα το πιστόλι μου» κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ενώ τόνισε πως δεν μετανιώνει για τίποτα. «Αν γυρνούσα πίσω το χρόνο θα έκανα τα ίδια. Αυτό που θα άλλαζα είναι ότι θα έπαιρνα τη μάνα μου και τον πατέρα του από τα Ανώγεια» φέρεται να είπε, στηλιτεύοντας τη «νοσηρή νοοτροπία της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά την οπλοχρησία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη πραγματοποιείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και γι΄ αυτό το λόγο εντός της δικαστικής αίθουσας έχει επιτραπεί να βρίσκονται μόνο τρεις συγγενείς από κάθε πλευρά, μόνο γυναίκες. Χαρακτηριστικό ήταν ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του Μανώλη Καλομοίρη, οι λυγμοί από τη μία από τις αδερφές του που βρίσκονταν εκεί, αντηχούσαν σε όλη την αίθουσα. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την Πέμπτη με την πρόταση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις συνηγόρων- ίσως και την απόφαση του Δικαστηρίου.

Πηγή: cretalive.gr

Φονικό στα Ανώγεια: Καταπέλτης ο εισαγγελέας – Κανένα ελαφρυντικό στον δράστη

anogia-526842

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση πρότεινε ο εισαγγελέας Χανίων, να κηρυχθεί ο Μανώλης Καλομοίρης

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση πρότεινε ο εισαγγελέας Χανίων, να κηρυχθεί ο Μανώλης Καλομοίρης, για τον θάνατο του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη.

Όπως είπε ο εισαγγελέας στην πρότασή του, ο Ξυλούρης από την αρχή δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει τον Λ. Καλομοίρη.

«Αισθανόταν ότι ο Καλομοίρης τον είχε ξεφτιλίσει. Πήρε λοιπόν το όπλο του. Στόχος του ήταν να βρει τον κατηγορούμενο όχι τον Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει και κατά αυτή την προσπάθεια συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να πυροβολείται ο Καλομοίρης κατά τη διάρκεια της πάλης και να πέφτει νεκρός. Αν ο Ξυλούρης είχε πρόθεση να τον σκοτώσει θα το είχε κάνει από την αρχή». Ο ίδιος όμως ο κατηγορούμενος όπως είπε ο εισαγγελέας «το όπλο που πήρε εξαρχής και το είχε ανά χείρας το προόριζε για τον Ξυλούρη. Τον πυροβόλησε 7 φορές».

Ο Καλομοίρης επανέλαβε ο εισαγγελέας «δεν αποφάσισε να πυροβολήσει τον Ξυλούρη εκείνη τη στιγμή αλλά από τη στιγμή που πήρε το όπλο από το σπίτι του και το κρατούσε για να το χρησιμοποιήσει αν αντιμετώπιζε μπροστά του τον Ξυλούρη».

Με αυτό το σκεπτικό ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και χωρίς αναγνώριση βρασμού ψυχικής ορμής.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων ενώ μετά την πρόταση του εισαγγελέα θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Πηγή: www.flashnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ