Δωρεάν ατομικά rapid test από τα Φαρμακεία 1 τη βδομάδα : Μαζικά κατ’ οίκον τεστ για τον έλεγχο της πανδημίας…

7
2290

Θα μπορούν να γίνονται έως και 10 εκατ. τεστ την εβδομάδα  – Θα διατίθενται από τα φαρμακεία – Κάθε πολίτης θα παίρνει δωρεάν με τον ΑΜΚΑ του τέσσερα κάθε μήνα – Γίνεται με λήψη σάλιου από το στόμα και ο καθένας μπορεί να το κάνει μόνος του – Η Ελλάδα η πρώτη χώρα που θα εφαρμόσει την καθολική δωρεάν παροχή self-test σε όλους τους πολίτες

Τα τεστ που μπορεί να κάνει ο καθένας μόνος του, στο σπίτι του για τον κορωνοϊό, ρίχνει η κυβέρνηση στη μάχη με την πανδημία, με στόχο αφενός τον έλεγχο της διασποράς, αφετέρου τη διευκόλυνση του ανοίγματος της αγοράς, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Covid-19---Περασμα-στην-Ανοιξη---Παρουσιαση---19_03_21-2

Όπως ανακοινώθηκε ο κάθε πολίτης θα  μπορεί να προμηθεύεται τα τεστ από τα φαρμακεία με τον ΑΜΚΑ του. Θα μπορούν να γίνονται το λιγότερα 300.000 τέτοια τεστ κάθε εβδομάδα, με δυνατότητα κάθε πολίτης να κάνει ένα τεστ την εβδομάδα. Ο καθένας θα μπορεί να παίρνει δωρεάν έως τέσσερα το μήνα, ένα για κάθε εβδομάδα. Εκατομμύρια από αυτά τα τεστ θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από τα τέλη του μήνα.

Τα συγκεκριμένα τεστ διαφέρουν από τα rapid που διενεργούνται έως τώρα και θα μπορεί ο καθένας να τα κάνει μόνος του, στο σπίτι του, ελέγχοντας τον εαυτό του και την υγεία του, ενώ δεν θα δηλώνεται σε βάση δεδομένων, όπως γίνεται τώρα με τα rapid και τα μοριακά τεστ. Ήδη, τα συγκεκριμένα self tests χρησιμοποιούνται στη Γερμανία και την Κύπρο, αλλά δεν διατίθενται δωρεάν. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ.Σκέρτσος θα χορηγούνται δωρεάν ανά πολίτη τέσσερα τεστ το μήνα, αλλά όποιος θέλει θα μπορεί να προμηθεύεται και άλλα, αλλά θα τα πληρώνει.

Πώς λειτουργεί το self-testing

Το self-testing, σύμφωνα με αυτά που ήδη κυκλοφορούν σε Γερμανία και Βρετανία,  μπορεί με εύκολο τρόπο να δείχνει από το σπίτι το αποτέλεσμα μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Από την στιγμή που ο πολίτης, σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο, θα το προμηθεύεται  από τα φαρμακεία, θα μπορεί τηρώντας απαραίτητα τους κανόνες υγιεινής των χεριών να λαμβάνει δείγμα σάλιου με τον ειδικό στυλεό που θα υπάρχει στην συσκευασία από το στόμα και να κάνει το τεστ.

Η συσκευασία  περιλαμβάνει  τον ειδικό ανιχνευτή του κορωνοϊού, όπου θα μπορεί κάποιος εύκολα να τοποθετεί το δείγμα εκεί προκειμένου αυτό να δείξει το τελικό αποτέλεσμα.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και πως θα ελέγχονται οι θετικοί αφού δεν θα ανακοινώνονται στη βάση δεδομένων στον ΕΟΔΥ;
    Θα κυκλοφοούν δηλαδή έξω οι θετικοί-ασυμπτωματικοί χωίς κανένα έλεγχο.
    Δεν είναι σοαρά πράγματα αυτά.

  2. Το γράφουν και οι φίλοι παραπάνω.
    Δεν είμαι επιστήμονας, αλλά ρε αδέλφια που θα αναφέρονται τα θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα, σε ποιόν? Ποιός θα κάνει την καταγραφή?
    Και πιστεύουμε στην υπευθυνότητα του πολίτη, εδω γελάμε. Το ζούμε καθημερινά.
    Για μένα είναι μάλλον αδύνατο να πετύχει, τζάμπα ο κόπος. Οι πιό ειδικοί να μας το αναλύσουν.

    • Αν εχουμε πολλους Μανωληδες ναι θα ηταν τζαμπα.Αν κανεις τεστ βγει θετικος και το κρυψεις και κυκλοφορας ανετος και σπιτι σου και εξω δεν υπαρχει σωτηρια.Εξαλου και γραμμενος να εισαι αν γραφεις ολους τους υπολοιπους παλι δεν εχει νοημα να κανεις τεστ.Φιλε επιτελους δεν γινεται να βρουμε αλλα 10.εκ αστυφιλακες να εχει καθενας το δικο του.Απλα αν δεν μπορεις να κανεις υτα βασικα μεσα σε μια κοινονια δεν υπαρχει λογος να εισαι μελος της.Πηγαινε στα βουνα να βρεις το ειδος που ανηκεις….τα ζωα.(αν και πολλα ζωα προσαρμοζοντε αρκετα στην κοινονια μας)

      • …γιατί ‘επιτίθεσαι’ στο Μανώλη; Αυτά που γράφεις εσύ, αυτά προσπαθεί να εξηγήσει ο Μανώλης.

      • Ανώνυμε/η, (ονοματάκι καλή μου) ότι και να είσαι, σε κάνω μάλλον για ψεκασμένο/η.
        Μάλλον ζείς σε άλλο φεγγάρι. Δεν βλέπεις τι γίνεται έξω.
        Όσο για το ζώο, στο επιστρέφω για το σόϊ σου, μάλλον από εκεί το κόλλησες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ