Πάρνηθα: Με ελικόπτερο super puma οι προσπάθειες ανάσυρσης του 42χρονου νεκρού ορειβάτη

0
748

Ο ορειβάτης, ηλικίας 42 ετών, εντοπίστηκε νεκρός γύρω στις 05.00 το πρωί της Κυριακής – Οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να τον ανασύρουν, καθώς το σημείο, στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα, είναι δύσβατο

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του άτυχου ορειβάτη, ο οποίος έχασε την ζωή του το μεσημέρι του Σαββάτου στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα.

Ο ορειβάτης, ηλικίας 42 ετών, εντοπίστηκε νεκρός γύρω στις 05.00 το πρωί της Κυριακής από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Δάσωσης της ΕΜΑΚ, που τον αναζητούσε μετά από τηλεφώνημα των φίλων του στο «112».

Οι πυροσβέστες τον πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι δεν είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν μπορούσαν να τον ανασύρουν λόγω του πολύ δύσβατου σημείου.

Για τον σκοπό αυτό μετέβη στο φαράγγι και δεύτερη ομάδα το πρωί, αλλά και πάλι στάθηκε αδύνατο να ανασυρθεί από τα πεζοπόρα τμήματα. Κατόπιν αυτού κλήθηκε ελικόπτερο super puma με το οποίο συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανάσυρση του νεκρού, το οποίο επιχειρεί μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος ήταν μέλος ομάδας που είχε πάει στο φαράγγι της Γκούρας για canyoning (κατάβαση σε φαράγγι με νερό).

Αυτόν τον καιρό το φαράγγι της Γκούρας έχει πολύ νερό λόγω του χιονιού, αλλά και των πηγών.

Όπως είπε ο αρχηγός της ομάδας δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε και πως έπεσε στο κενό ο 42χρονος, αλλά μόλις συνέβη το γεγονός ειδοποίησαν αμέσως μέσω του 112, λόγω του ότι δεν έχουν σήμα τα κινητά στην περιοχή και στήθηκε άμεσα η επιχείρηση διάσωσης.

Για το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία, ενώ μετά την ανάσυρση της σορού θα γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθούν αν ο θάνατος προκλήθηκε από την πτώση ή από κάποια άλλη αιτία.

Ειδήσεις σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ