Έχασε τη μάχη που έδινε με τον κορονοϊό εδώ και 49 ημέρες ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

0
1371
«Έσβησε» πρόωρα από κορονοϊό ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος

Έχασε τη μάχη που έδινε με το κορονοϊό εδώ και 49 ημέρες, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) Ανδριανός Μιχάλαρος, 56 χρονών, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος από το 1997 συμμετείχε ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΕΠ, διετέλεσε γενικός γραμματέας, Α’ αντιπρόεδρος και από το 2012 έως και σήμερα, πρόεδρος.

Ήταν ιδρυτής και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Σ.Επ.Δ.Α.). Από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Δυτικής Αττικής, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και του τομέα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΙΔΗΣΟ.

Ασχολήθηκε με το επιχειρείν από το 1986, όταν σε ηλικία 21 ετών ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ίδρυσε και διατηρούσε δυο εταιρείες, η μία στο χώρο τους αυτοκινήτου, Ι.Κ.Τ.Ε.Ο Δυτικής Αττικής και ή άλλη στον κλάδο της πυρασφάλειας – πυροσβεστικών υλικών και αντιμετώπισης κρίσεων από τεχνολογικές καταστροφές. Θερμός υποστηρικτής της τεχνικής εκπαίδευσης. Από τους πρώτους που έθεσε την ανάγκη αναβάθμισής της και τη σύνδεση της τεχνικής εκπαίδευσης με την παραγωγή. Ηταν πατέρας δυο παιδιών.

Συλλυπητήρια μηνύματα

«Σήμερα θρηνούμε την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου. Θα θυμόμαστε τον Ανδριανό των αγώνων για την επιχειρηματικότητα, τους συναδέλφους του, τα επιμελητήρια και το ρόλο τους. Τον Ανδριανό που συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις, την αισιοδοξία και το χαμόγελο του, στην προσπάθεια της παράταξης μας να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Την οδύνη του για το θάνατο του προέδρου του ΒΕΠ εξέφρασε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, λέγοντας οτι ήταν μια σημαντική προσωπικότητα της πόλης με τον οποίο είχαν μια εξαιρετική συνεργασία.  «Ήταν ένας άνθρωπος με ήθος και ευγένεια, ο οποίος έφυγε νωρίς και είχε ακόμα πολλά να προσφέρει. Ως πρόεδρος του ΒΕΠ υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης και άφησε σε όλη αυτή τη διαδρομή το δικό του στίγμα τόσο στα κοινά της πόλης, όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι μια μεγάλη απώλεια για την πόλη του Πειραιά» τόνισε ο Γ. Μώραλης.

«Ο θάνατος του Ανδριανού Μιχάλαρου, μετά από 49 μέρες μάχης με τον κορονοϊό, μας γεμίζει θλίψη. Ως πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με την πολύπλευρη δράση και τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του, υπήρξε ουσιαστικός συμπαραστάτης των επιχειρήσεων της περιοχής και προώθησε την ανάπτυξη του Πειραιά. Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», αναφέρει στο μήνυμά του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Το ΒΕΑ αποχαιρετά τον πολύτιμο συνεργάτη του

Ο βιοτεχνικός κόσμος, αποχαιρετά σήμερα, συντετριμμένος, το κορυφαίο στέλεχος της επιμελητηριακής οικογένειας, Ανδριανό Μιχάλαρο.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Πειραιά, που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, αγωνίστηκε σε όλη την πορεία του, με αποφασιστικότητα, για να υποστηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Το Β.Ε.Α. συμπάσχει με τους αγαπημένους του και συνεχίζει το μεγάλο αγώνα, για πρόοδο και ανάπτυξη. Το έργο του θα παραμείνει οδηγός και παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές βιοτεχνών.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

efsyn.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ