Κρήτη: Σοκ από την περιγραφή της ανήλικης- Αποκάλυψε στη μητέρα της το μεγάλο μυστικό

1
1692

Για ακόμα μία μέρα ήταν κακόκεφη και δεν ήθελε ούτε να φάει. Όταν άρχισε να μιλάει στη μητέρα της, εκείνη πάγωσε…

Μνήμες από τη φρικιαστική υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος ενός κοριτσιού μόλις 11 ετών, με θύτη τον ίδιο της τον πατέρα, ξυπνούν σήμερα στις δικαστικές αίθουσες. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσει ένας 48χρονος Κρητικός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 27 ετών, με αναστολή.

Η υπόθεση είχε εκτυλιχθεί πριν από περίπου 8 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση σε πρώτο βαθμό, οι πράξεις που αποδίδονται στο 48χρονο πατέρα έλαβαν χώρα το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2008 και Μαΐου του 2009. Η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος φέρεται να ασέλγησε σε βάρος της 11χρονης – τότε – κορούλας του ήταν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων το 2008, την ώρα που οι δυο τους είχαν ξεμείνει μόνοι τους στο σπίτι της οικογένειας.

Σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος υποσχέθηκε τότε στο παιδί ότι δε θα ξανακάνει ποτέ κάτι τέτοιο, ενώ της ζήτησε να μην το αποκαλύψει σε κανέναν. Το επόμενο συμβάν έλαβε χώρα το Φεβρουάριο του 2009, ενώ ακολούθησε ακόμη ένα περιστατικό ασέλγειας το Μάιο του ίδιου έτους. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα πάντα με την πρωτόδικη απόφαση, ο κατηγορούμενος είχε απειλήσει την κόρη του ότι, εάν αποκάλυπτε το οτιδήποτε, θα έκανε κακό τόσο στην ίδια, όσο και στη μητέρα της.

Η αρχή του τέλους των ασελγών πράξεων του 48χρονου άνδρα ξεκίνησε το ίδιο βράδυ που έλαβε χώρα το συμβάν του Μαΐου. Επιστρέφοντας σπίτι, η μητέρα του κοριτσιού το είδε να είναι φοβισμένο, κακόκεφο και να μη θέλει ούτε να φάει, ούτε να μιλήσει σε κανέναν. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, η μικρή πείστηκε από τη μητέρα της να της ανοίξει την καρδιά της: Το κορίτσι φέρεται να εξομολογήθηκε τότε όσα είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα κι εν συνεχεία η μητέρα φέρεται να ρώτησε το σύζυγό της εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της κόρης τους.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ο 48χρονος δεν αρνήθηκε τα όσα εκμυστηρεύτηκε η κόρη τους στη γυναίκα του. Ειδικότερα, ο 48χρονος φέρεται να είπε στη σύζυγό του ότι έχει συνειδητοποιήσει αυτά που έχει κάνει. Εξάλλου εμφανίστηκε μετανιωμένος, λέγοντάς της ότι δε θα ξανάκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά, μέσα στο επόμενο διάστημα η γυναίκα του πήρε την κόρη τους και εγκατέλειψε το σπίτι της. Το Φεβρουάριο του 2013 η πολύκροτη υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, στη Νεάπολη. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της απολογίας του, ο πατέρας φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον της γυναίκας του, χωρίς να αρνηθεί τις πράξεις που του αποδίδονταν. Ειδικότερα, έκανε λόγο για σχέδιο της συζύγου του με σκοπό να δικαιολογήσει την εξωσυζυγική της σχέση. Στο σχέδιο αυτό, σύμφωνα πάντα με τον κατηγορούμενο, η γυναίκα του είχε εμπλέξει και την κόρη τους.

Η πρωτόδικη απόφαση

Στη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου έκρινε τελικά ένοχο τον κατηγορούμενο και για τις τρεις πράξεις που του αποδίδονταν. Συγκεκριμένα, ο 48χρονος κηρύχθηκε ένοχος για βιασμό άπαξ τελεσθέντα, για αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την πρώτη πράξη και από 15 έτη για την κάθε μία από τις υπόλοιπες δύο πράξεις.

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών. Σημειώνεται ότι εκτιτέα ποινή κάθειρξης είναι τα 25 χρόνια. Ωστόσο, αυτό που είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση στη δίκη είναι το ότι το δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι η έφεση του 48χρονου θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Με απλά λόγια, μετά την έφεση που άσκησε ο 48χρονος κατά της πρωτόδικης απόφασης, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Του επιβλήθηκε, ωστόσο, ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ- ΤΕΡΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΘΕΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΕΡΕΣ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ