Γιατί μένουν κλειστά τα φροντιστήρια ενώ άνοιξαν τα σχολεία

0
1550
Ανοιχτά από σήμερα τα Γυμνάσια σε όλη την Επικράτεια. Τηλεκπαίδευση στα Λύκεια της Αττικής και των «κόκκινων» περιοχών και κλειστά τα φροντιστήρια.
Επιστροφή περισσότερων μαθητών από σήμερα 01/02 στα σχολεία, ωστόσο το άνοιγμα γίνεται σε… δόσεις και με διαφορετικά… σταθμά. Μόνο τα Γυμνάσια άνοιξαν στις «κόκκινες» περιοχές, στα Λύκεια των ίδιων περιοχών θα γίνεται τηλεκπαίδευση, ενώ τα φροντιστήρια παραμένουν κλειστά.
Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μίλησε στον ANT1 για την επιστροφή των μαθητών, για τα φροντιστήρια και όσα ισχύουν από σήμερα.
Όπως εξήγησε συγκεκριμένα για τους 17άρηδες, «η ζωή τους είναι παρόμοια με τη ζωή των ενηλίκων για αυτό υπάρχει πρόβλεψη με τη συναίνεση γονέων και κηδεμόνων να μπορούν και αυτοί να εμβολιαστούν εθελοντικά».
Για το γεγονός ότι είναι κλειστά τα φροντιστήρια παρότι ανοίγουν τα σχολεία η κ. Μακρή εξήγησε:
«Πρέπει να είναι σταθερές οι ομάδες που κάνουν μάθημα. Στα φροντιστήρια δεν είναι σταθερές οι ομάδες. Είναι παιδιά από διαφορετικά Λύκεια, από διαφορετικές περιοχές άρα δημιουργείται μεγαλύτερος κίνδυνος. Όταν οι επιδημιολόγοι συνιστούν να μην συνωστίζονται διαφορετικές ομάδες μαθητών παίρνουμε την ανάλογη απόφαση. Προχωρούμε με προσοχή, με σεβασμό την υγεία.»

Στο ερώτημα γιατί τα Γυμνάσια τώρα που είναι στο κόκκινο και όταν ήταν στο κίτρινο ήταν κλειστά, η υφυπουργός επισήμανε: «Ακούμε ευλαβικά τις υποδείξεις των ειδικών.»

«Δεν υπάρχουν παιδιά διαφορετικών ταχυτήτων υπάρχουν διαφορετικές μορφές εκπαίδευσης» πρόσθεσε η κ. Μακρή και τόνισε:

«Για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου έχουμε μειώσει την ύλη κατά 30% και έγκαιρα την έχουμε ανακοινώσει».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ