Νέο κρούσμα «αλβανικού αετού» στον στρατό ξηράς (φωτό)

0
2097
– Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε σε social media, ένας ακόμα στρατιώτης μοιάζει να σχηματίζει με τα χέρια του τον “αλβανικό αετό”
– Ο στρατιώτης εκτελεί καθήκοντα ένοπλης φρούρησης
– Άγνωστο αν πρόκειται για φωτομοντάζ ή για παλιότερη φωτογραφία
– Πολλά ερωτήματα από τα συνεχόμενα κρούσματα με το σύνθημα του αλβανικού αλυτρωτισμού
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένα ακόμα κρούσμα αλβανικού αλυτρωτισμού, μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, φαίνεται πως έρχεται στο φως λίγες μόνο μέρες μετά το θέμα που προέκυψε με τους νεοσύλλεκτους και την φωτογραφία τους στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου.

Στη νέα φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στρατιώτης, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ένοπλης φρούρησης εγκαταστάσεων μονάδας του Στρατού Ξηράς,  να σχηματίζει με τα χέρια του  το ίδιο ακριβώς σύνθημα αλβανικού αλυτρωτισμού, προκαλώντας πλέον πολύ σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσον το φαινόμενο είναι μεμονωμένο ή έχει λάβει εκτάσεις  που μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει αντιληπτές από την ηγεσία.

Η νέα προκλητική φωτογραφία δεν είναι σαφές που και πότε έχει ληφθεί, ούτε αν αποτελεί προιόν φωτομοντάζ. Πάντως αν είναι αυθεντική, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μονάδα πρώτης γραμμής, καθώς διακρίνονται πίσω από τον εικονιζόμενο στρατιώτη, εγκαταστάσεις φύλαξης οχημάτων – πιθανώς Τεθωρακισμένων  – αρμάτων μάχης που υπάρχουν σε μονάδες στον Έβρο.

Η διερεύνηση της προέλευσης αυτής φωτογραφίας είναι λογικό ότι θα απασχολήσει άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος, που και πότε προχώρησε στην λήψη και δημοσίευση της.

Πάντως με δεδομένο το γεγονός  ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων με κάμερα είναι πλέον στην εποχή μας ευρέως διαδεδομένη (και κατά συνέπεια και σε στρατιώτες μονάδων), η αντιμετώπιση του ζητήματος δεν θα πρέπει να είναι απλώς η εξάντληση της αυστηρότητας με πειθαρχικές ευθύνες  εντός της μονάδας. Η τακτική αυτή είναι επιφανειακή και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην ουσία του. Και αυτό διότι δεν είναι φυσικά δυνατόν να αναμένει κανείς ότι ο κάθε διοικητής/υπο/δκτης Λοχαγός, μέχρι και το διμοιρίτη μπορούν να γνωρίζουν πότε και που κάποιος τραβάει μια φωτογραφία με το κινητό του.

Αντιθέτως επιβάλλεται ευρύτερη ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ των κριτηρίων με τα οποία στρατεύσιμοι επιλέγονται για θέσεις ευθύνης όπως η ένοπλη υπηρεσία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας τους και ακολούθως να δοθούν νέες κατευθύνσεις από το ΓΕΣ για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά δυσάρεστου αυτού φαινομένου.

Επιπλέον οι προβλεπόμενες ποινές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ΑΥΣΤΗΡΕΣ (και όχι απλά ποινές-χάδια) προκειμένου ανάλογοι επιτήδειοι που επιδιώκουν να επαναλάβουν ανάλογες λήψεις να αποθαρρύνονται.  Θέση που άλλωστε υποστηρίζει όπως δήλωσε και ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ