Κύπρος: «Πράσινο φως» Δικαστηρίου για μεταφορά οστού του άτυχου Θανάση στην Αθήνα για εξετάσεις

0
922

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού «άναψε το πράσινο φως» για μεταφορά συγκεκριμένου οστού του άτυχου Θανάση Νικολάου στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της οικογένειας, για εξέταση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έκδοση διατάγματος «για αποστολή και παραλαβή του οστού στο πρώτο εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής Αθηνών στο Γουδί».

Όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, «το οστό θα μεταφερθεί και θα παραδοθεί από αστυνομικό της Κυπριακής Δημοκρατίας στους καθηγητές Αγαπητό και Βλαχοδημητρόπουλο για εξετάσεις. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που δεν πρέπει να υπερβαίνει τους τρεις μήνες, θα μεταφερθεί πίσω στην Κύπρο το συγκεκριμένο οστό. Τα υπόλοιπα φυλάσσονται πλέον στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Νικολάου είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας. Ο θάνατος του αποδόθηκε σε αυτοχειρία, η οικογένεια του ωστόσο ανέκαθεν πίστευε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Η οικογένεια του δεν πείστηκε ποτέ ότι επρόκειτο για αυτοχειρία και έκανε λόγο για έγκλημα, έτσι ξεκίνησε το δικό της αγώνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου νέου.

Πριν από ένα χρόνο, το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία για πλημμελή έρευνα και επιδίκασε 32.000 ευρώ για την οικογένεια του Νικολάου.

newsbomb.com.cy

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ